Eu cred ca cei care pierd acum , vor castiga in toamna. Vin vremuri cacacioase rau si astea erodeaza chiar si o fprta politica de valoare, ceea ce noi n-avem. Sunt doar grupuri de interese ce alearga dupa ciolan.
Posibil, Base sa-si fi dorit sa faca treaba pe ultima suta de metrii in ideea ca ramane in istorie? Asta ar fi o motivatie, in rest, nu vad de ce s-ar hotara gastile politice sa faca ce n-au facut in 20 de ani. Daca ma gandesc bine, poate chiar conflictul asta sa aibe si parti bune. E posibil ca fiecare simtind in ceafa respiratia dusmanului, sa faca ceva si pentru tara asta, sau sa fure mai cu teama. In schimb, pe plan extern ne-am innecat ca ala la mal.
Normal, ei n-ar trebui sa fie dusmani ci o echipa cu vederi usor diferite, echipa ce lucreaza pentru cei ce i-au mandatat Cat de huiduit a fost Brucan atunci cand a zis ca ne trebuie vreo 20 de ani...si cat de bine era sa fi avut dreptate!
Ce bine era daca in loc de presedinte aveam un rege cu rol reprezentativ, PM si parlament.
Ideea lui Base cu parlament redus prezinta mari riscuri pentru democratie. Am avut si vom avea perioade de liniste, acelea in care politicienii fura cat pot si perioade de scandal in care se cearta pentru ciolan.
Treaba noastra ramane doar achitarea notei de plata.
Ponta, cica oricum ramane PM. Cu sau fara Base, trebuie sa se apuce de treaba. O smecherie sunt masurile populiste cu aplicabilitate de la 1 ian. anul viitor. Acum promite orice, iar dupa alegeri, mai vedem noi. La urma urmei si Base a facut asa cu salariile profesorilor.
Ramane de vazut ce facem la urmatorul referendum!