Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Democratia a murit!

Mesajde Cristian IONITA » 27 Iul 2012, 12:49

articolul intradevar e departe de a fi o opera de arta ... faptele insa sunt adevarate .... si nu despre Maresalul Antonescu era vorba ... ci despre cei care l-au tradat .... si ca si consecinta a acelei tradari peste 100.000 de soldati romani (175.000 dupa acel articol) s-au ales cu excursii in Siberia .... pentru foarte multi dintre ei aceea excursie a avut bilet numai dus.

Eu stiu despre aceste lucruri de la raposatul bunic .... care din fericire a reusit sa revina in tara dupa 5 ani de lagare in Siberia ... si inteleg de ce acum 20 de ani aceste lucruri nu erau "publice" .... ce nu inteleg insa este de ce ACUM ... aceste lucruri par atat de surprinzatoare .... de ce acum cand nimeni si nimic nu ne mai pune pumnul in gura multi dintre noi continua sa se scufunde in ignoranta si mai ales de ce acum pun botul la tot felul de manevre sforaitoare in care un neica nimeni le promite marea si sarea neavand nimic insa care sa-i sustina afirmatiile.

Exemplul cel mai recent este acest referendum .... cand multi dintre romani cred tampeniile si aberatiile USL-iste ....
Ultima oară modificat de Cristian IONITA pe 27 Iul 2012, 13:08, modificat 1 dată în total.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde activ » 27 Iul 2012, 12:56

Pe scurt ...
EU NU VOI MERGE LA REFERENDUM
Nu pentu Basescu ci pentru consolidarea INSTITUTIILOR STATULUI :
PRESEDINTELE ROMANIEI, CCR, DNA
etc .
Si pentru a nu le permite PARLAMENTARILOR (h.ti cu acte in regule) sa-mi fure votul dat in 2009. :oops:
Iar cele trei puteri ale statului de drept (parlamentul, guvernul, justitia) sa devina independente.
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde ves.lucian.zabrani » 27 Iul 2012, 12:58

DEMOCRATIA N-A MURIT !!! DAR , CUM SPUNEA EMINESCU , " O LUPTA-I VIATA " !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Mircea_63 » 27 Iul 2012, 13:37

Cristian IONITA scrie: .... ce nu inteleg insa este de ce ACUM ... aceste lucruri par atat de surprinzatoare .... de ce acum cand nimeni si nimic nu ne mai pune pumnul in gura multi dintre noi continua sa se scufunde in ignoranta...

Paradoxul este ca asta se intampla acum cand informatia este extrem de accesibila!

Stiu oarece povesti despre maistori si ucenici. Cica maistorul era oarecum secretuos, iar ucenicul trebuia mai mult sa fure meseria decat sa o primesca de-a gata. Poate ca erau buni psihologi acesti maistori!
Cat de pretioasa era informatia cand era putina! Cate o carte umbla din mana in mana si adeseori copiata pe ascuns la cate un "xerox" sau heliograf...Acum, insa informatia e la un click distanta.
Valoarea informatie este -probabil- ca si a marfurilor. Abundenta duce la scaderea valorii si ceva asociat cu lipsa valorii duce si la o lipsa de interes.

Sarea era candva foarte valoroasa. Termenul "salariu" e legat de plata in sare. Superstitia ca rasturnarea solnitei e semn de cearta in casa, este explicata tot de acest lucru. Daca rasturnai ceva atat de scump, iesea cu scandal. Astazi, sarea sau piperul care era platit initial cu greutatea lui in aur, se gasesc din abundenta, iar valoarea lor e mica.

Cred ca asta este explicatia d-le Ionita, o inflatie de informatie. Sau poate micul amanunt ca digerarea informatiei presupune un efort de gandire? :roll:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde ioanpuiu » 27 Iul 2012, 16:28

patrascu scrie:"

Offf ... măi Pătraşcule.
Abia acum vedem în ce şerpărie ai nimerit la Universitate.
Protestul, la care îmi amintesc că noi te-am susţinut, s-a declanşat pentru susţinerea lui Raed Arafat. (în ce s-a transformat, am văzut)

Între voi s-au insinuat oamenii colonelului Mircea Dogaru şi din momentul ăla nu aţi mai avut nici o şansă.
Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) este alcătuit din cadrele militare disponibilizate, in rezerva sau in retragere din: Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Administratiei si Internelor, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, Serviciul de Protectie si Paza si alte structuri ale sistemului national de aparare, oameni cu o anumită vîrstă care au lucrat, parte din ei şi pe vremea lui Ceauşescu , specialişti în dezinformare şi manipularea maselor, etc.

Nici Ponta n-a scăpat fără să le dea înapoi pensiile "alea", darămite voi.
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12 ... -cnsas.htm
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde Dragos2006 » 27 Iul 2012, 16:40

La mine in judet mai multi PRIMARI DE LA PNL BOICOTEAZA REFERENDUMUL ! acesti primari au dus munca de jos la locale au scos baroni iar dupa alegeri conducerea centrala in loc sa se tina de promisiuni le-a dat-o prin gura .

Mafia uselista contraataca cu organizerea de sectii de votare prin restaurante si hoteluri , halal oameni !
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde patrascu » 27 Iul 2012, 16:48

Da am luat atitudine cand un presedinte care respecta constitutia si separarea puterilor in stat iesea pe post si spunea ghici ghicitoare cine va demisiona ? Raed Arafat nu? Ti se pare ca am facut ceva gresit? Daca da care este acel lucru din ce imi aduc eu aminte cei pe care ii mentionezi sau o parte a lor au protestat in piata victoriei nu la universitate.
Eu nu am luat partea lui ponta dogaru sau mai stiu eu pe cine mentionezi eu doar sunt impotriva lui base. Cat de armata romana poate are si ea defectele si greselile ei ( 89 90) acum ce trebuie sa negam ca am avut armata inainte de 89? Cred ca oamenii simpli care erau in armata inainte de 89 nu pot fi amestecati cu papitoii care lingeau mana lui ceausescu. Aceiasi situatie si acum cand nu poti sa faci de rusine3 o intreaga institutie pentru ca a incaput pe mana unui derbedeu care face ofiteri din ziaristi procurori etc. In mod normal cariera militara a unui ofiter incepe cu liceul si are nenumarate sacrificii pe plan personal indiferent de perioada sau de sistem politic. Prostitutia se pare ca a introdus-o Oprea si in aceasta institutie nu poate sa scada din valoarea unoara care spre exemplu zboara pe cer si mai auzim din cand in cand ca mor cu avioane elicoptere de generatie depasita si care poate sunt cei in drept sa aiba o stea in plus pe umar.
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

Mesajde Dragos2006 » 27 Iul 2012, 17:23

O vorba spune ca TARA ARDE SI BABA SE PIAPTANA ! , padurile ne ard , campiile ne sunt pustiite de seceta , oamenii si animalele deopotriva mor de sete iar excelenta sa domnul doctor -procuror prim-ministru prim-plagiator ponta victor a plecat la Londra la JO. Nu ca ar fi venit el cu solutii e clar dar sa fie alaturi de popor era un gest de mare demnitate . DEMNITATE ??? ce e aia ??????
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde Mircea_63 » 27 Iul 2012, 18:00

Iata scrisoarea unui liberal, adresata d-lui Antonescu:
http://salageanu.wordpress.com/2012/07/ ... -ca-afara/

cam lunga, dar merita sa o cititi pana la capat.
Mircea_63

Mesajde Cristian IONITA » 27 Iul 2012, 18:58

patrascu scrie: .....

.... de cand exista ea .... armata romana a fost un loc propice pentru lichele si paraziti .... nu zic ca or fi si oameni cum se cade printre ei, dar regula este ca majoritatea sunt secaturi .... afirm asta din perspectiva omului care inca a prins vremurile cand toti barbatii apti "serveau patria" si apoi ani buni de zile a trebuit sa lucreze cu mai toate institutiile din domeniu apararii (MAN. MAI, SRI, STS. SIE, etc).

Dragos2006 scrie: .... DEMNITATE ??? ce e aia ??????

Te pomenesti ca taman tu .... secatura secaturilor ai stii ce e aia
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde patrascu » 27 Iul 2012, 19:17

C I Existenta unor formatiuni militare organizate pe acest teritoriu este mentionata inca din antichitate. Daca trecem putin prin istorie ai sa observi ca de cele mai multe ori acest stat a existat datorita armatei si nu spiritului sau limbii latine. In evul mediu armata in Tara Romaneasca si Moldova avea doua corpuri Oastea Mica (formata de obicei din mercenari platiti atat de domnitor cat si de boieri) si Oastea mare (toti locuitorii apti de munca) Asa secaturi cum erau cele doua mici tarisoare extracarpatice nu au fost NICIODATA Pasalacuri turcesti (vezi serbia Ungaria Bulgaria etc). In perioada moderna tot secaturile astea au reusit cu ceva tunuri nemtesti sa faca un stat mic independent(Plevna). Tot aceleasi secaturi au reusit sa formeze cu jertfe enorme sa intemeiem o Romanie Mare(1918). Si tot secaturile astea au ajuns in transeele de la Stalingrad si cotul Donului. In 1940 lipseau din trupul tarii Transilvania Basarabia si Bucovina de nord si Cadrilaterul deci fiind o situatie extrema comanda a fost data lui Antonescu militar deci secatura..............

Nu spun ca nu au fost si tampiti sau oameni oportunisti dar generalizand creezi o mare eroare.
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

Mesajde Mircea_63 » 27 Iul 2012, 19:41

Patrascule, cu scuzele de rigoare ca ma "mestec" in discutie, dar CI zicea de vremuri pe care le-a prins, iar d-ta incepi cu antichitatea si perioada medievala. Urmaresc cu interes discutia voastra...dar ori n-am fost eu pe faza, ori vorbiti de doua perioade diferite.
Mircea_63

Mesajde patrascu » 27 Iul 2012, 19:47

Mircea nu eu am spus ca DE CAND EXISTA armata romana . Nu sunt tampit sa nu imi dau seama de diferentele epocii dar armata nu exista de cativa ani. Daca vrei iti pot da si exemple mai apropiate de zilele noastre dar nu cred ca este locul se discuta de altceva. Sa spui ca romania de cand exista a avut politicieni tampiti e una si sa spui ca in prezent are politicieni tampiti e alta si e si adevarat
patrascu

Mesajde Mircea_63 » 27 Iul 2012, 20:08

OK, te asigur ca nu te consider tampit, dimpotriva, esti printre oamenii pe care ii apreciez.

De fapt voi vorbiti: unul despre armata si celalt despre oamenii din armata, ca si cum eu as spune ca exista lichele printre popi, iar tu mi-ai spune ca Biserica este...Aveti amandoi dreptate :lol: dat fiind ca va stimez pe amandoi, si urmaream discutia, vroiam sa va spun...poate nu am fost suficient de atent.
Mircea_63

Mesajde patrascu » 27 Iul 2012, 20:26

Mircea si eu te apreciez si nu doar pe tine poate 99% din forum sunt baieti de treaba cu toate ca nu impartasim aceleasi pareri in anumite privinte uneori politice alteori istorice sau religioase.

Revenind la oile noastre duminica este ziua cea mare abia astept circul sangele pe pereti. Sa vad toti politicienii cum se musca sa vad cum se acuza unii pe altii sa vad cum aduc ei toti argumente si cum sustin toti democratia si dorinta de a salva poporul de la dezastru. Acum 2000 de ani politicienii erau mai isteti ofereau pe langa circ si paine :D
patrascu

Mesajde Mircea_63 » 27 Iul 2012, 20:33

http://www.mediafax.ro/politic/constant ... ei-9906638

mi-ar place sa discutam despre aceasta scrisoare si motivele aparitiei ei tocmai acum! Politica e o mare curva, dar sper ca nu luam nicio boala comentand de pe margine.
Mircea_63

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE