Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Democratia a murit!

Mesajde Bee Happy » 30 Iul 2012, 12:40

Ioan Guist scrie:
Ma uit si eu la rezultate.Se pastreaza in continuare diferenta mare in obtiunii /zone istorice.Incerc de mult timp sa inteleg ce poate determina o astfel de diferenta.
Nu inteleg de ce in transilvania exista fief de dreapta da la '90 incoace, iar in alte zone are trecere stanga sau nationalistii.
Se poate discuta pe tema asta? Fara patos si cu argumente?

Romanii din Transilvania, Banat si nordul tarii, despartiti de ceilalti prin gardul (arcul) carpatic, se incaltau inainte de '90 cu slapi si se imbracau cu ''trening''. Dar inca de atunci se uitau cu jind la pantofii Puma si pantalonii Lewis, cu care se imbracau vecinii din vest. Sedeau pe buda din spatele curtii si se stergeau la fund cu hartie igienica de 1,50 lei, monostrat facuta la Pehart Petresti. Visau inca de atunci sa faca ''geoging'' in adidasi de firma si sa-si odihneasca fundurile pe wc-uri de portelan, sa traga apa si sa se stearga cu hartie triplustrat. Li se spuneau ca nu exista incaltari mai bune decat slapii si hartie mai buna decat ''monostrat de la Pehart''. Dar ei nu credeau asta.

Romanii din regiunile estice si sudice se incaltau cu slapi si purtau trening, se ghemuiau in buda turceasca din spatele casei si se stergeau cu frunzele de brustur pe care le cultivau in acest scop. Fara alte alternative. Li se spuneau ca slapii sunt indestructibili iar frunza de brusture e biodegradabila. Iar ei se multumeau cu starea asta.

Asta a fost inainte de '90. Acum romanii din vest, au devenit si mai pretentiosi: Nu se mai multumesc cu Lewis si cu hartie triplustrat. Vor role si toaleta automatizata. Ceilalti romani, continua sa cultive brusturi desi acum au toaleta de portelan in casa. Continua sa poarte slapi desi au Puma langa usa.

Romanii din vest vad in actiunile USL, o amenintare pentru bunastarea lor si a urmasilor. Ceilalti se bucura de circ si paine. Circ din belsug la TV, iar paine pe sponci. Primii vad in Basescu un om slut si cu defecte dar cu ceva rezultate reale, ceilalti vad o tinta fabricata.

!! Sunt foarte constient ca am facu in exemplele de mai sus niste generalizari care ar putea supara. Sunt doar ilustratii exagerate. De multe ori prin exagerari se poate reflecta mai bine realitatea. Cei care ati boicotat referendumul sau au votat NU si locuiesc in est, sud, aveti parte de consideratia mea.

Sunt printre cei care au ales sa nu voteze. Faptul ca nu am votat mi-a produs o rana in constiinta. Intotdeauna am mers la vot si am votat impotriva stangii. Acum am preferat sa-mi calc pe propria constiinta si pe libertatea mea personala pentru a da o minuscula sansa democratiei. Am facut asta jumatate din proprie vointa si jumatate din spirit de turma PDL-ista sau la indemnul lui Basescu. Si de aceea am un sentiment de nemultumire. Din cauza acuzelor de lasitate. Dar o sa traiesc cu asta. Si eschiva e o tactica de lupta in situatia creata in ultimele luni. Sper, de dragul constiintei mele sa nu se intample prea des lucrul acesta.
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde echo » 30 Iul 2012, 14:25

Intr-un fel situatia e simplificata: amandoi, Ponta si Antonescu, au spus ca se retrag din politica daca Basescu nu pica.

Deci ? Se vor retrage ei din politica ?? Haideti sa vedem daca PM-ul si omul care a asigurat interimatul Presidentiei sunt oameni care dau doua parale pe propriul cuvant.
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde Cristian IONITA » 30 Iul 2012, 14:29

trist ca am ajuns ca si tara in astfel de situatie .... oricum in conditiile de acum sunt ceva mai putin trist decat daca ar fi fost atins cvorumul la referendum.

USL arunca tara in vrie fara a-si asuma in nici un fel consecintele faptelor .... e de inteles ca vrei puterea .... dar chiar asa sa o faci calcand in picioare si distrugand totul ....
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 30 Iul 2012, 15:12

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-129 ... -criza.htm

:)

jigodia ... stie ca acum ii atarna ditamai securea deasupra capului

sau .... ca nu ar fi prima data .... una spune si cu totul opus face
Cristian IONITA

Mesajde trantor » 30 Iul 2012, 15:21

Chiar in momentul asta ascult discursul castigatorului si pentru a 4 oara ma minunez de "succesul" pe care il are.
Dar inca o data ma supun majoritatii si incerc sa-l accept, chiar daca de data asta majoritatea nu mai insemna tiganii si cei pacaliti cu mici si bere ci cei care au stat acasa. Felicitari!!!
....
trantor

Mesajde Dragos2006 » 30 Iul 2012, 15:47

Prima veste buna in urma ramanerii lui Baselu la Cotroceni : leul s-a apreciat semnificatuv !
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde echo » 30 Iul 2012, 16:24

Cristian IONITA scrie:http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12915968-victor-ponta-invatat-lectiile-dupa-criza.htm
:)
jigodia ... stie ca acum ii atarna ditamai securea deasupra capului
sau .... ca nu ar fi prima data .... una spune si cu totul opus face

"Premierul roman Victor Ponta a declarat luni ca a "invatat lectiile" dupa criza care a zguduit Romania in ultimele saptamani si criticile Uniunii Europene legate de metodele utilizate in incercarea de a-l destitui pe presedintele Traian Basescu "

Ma cum adica "si-a invatat lectia" ??? Pai adica asta si altii iau meditatii pe bugetul tarii ??

Adica ACUM a inteles ca ceea ce face e gresit ?? ACUM ?? acum cateva ore era convins ca face bine si acum ca a pierdut, ne spune ca de fapt a inteles ca ceea ce facea e gresit ??

Cum se simt acum aceeia care au votat cu DA la indemnul acestei jigodii, la indemnul a ceea ce el a initiat si care "intelege" ACUM ca de fapt era o GRESEALA ?? Daca castiga el, insemna ca mergeam pe un drum gresit, corect??

Cum adica "coabitare" ?? Cina va plati pentru oalele sparte?? Pentru banii cheltuiti?? pentru imaginea tarii ?? (o... "repereaza dom; Mitica" ?? )

Unde e DEMISIA ??? Avem sau nu verticalitate ?? Mandrie ??

Mai, am visat eu (impreuna cu Crin) sau a zis ca iese din viata politica ???
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde Cristian IONITA » 30 Iul 2012, 16:35

Demisia .... echo draga ... tu esti baiat istet .... dupa ce CANALIA asta a refuzat sa-si dea demisia cand a fost prins cu mata in sat (plagiat, insusire de titluri academice fara acoperire, etc) ba mai mult ..... fiind prim ministru a schimbat (sau a permis sa fie schimbata) comisia (atributiile) cae ar fi trebuit sa confirme sau nu acuzatia de plagiat .... tu inca te mai astepti sa aiba minima decenta si/sau onoare si sa-si asume responsabilitatea pentru ceea ce a facut?

acum chelkacaie si se gudura pe langa aia capabil ca la o adica sa-l protejeze, din pacate cel putin in viitorul alaturat nu o sa fie cazul .... si Base e tot din acelasi aluat .... va calca in piciaore tot ca sa ramana la putere pana la sfarsitul mandatului .... si e foarte clar ca in acest moment are optiuni limitate .... va trebui sa coabiteze cu USL-ul .... macar pana la parlamentare .... si de acolo in functie de rezultat cu oricine va avea majoritatea parlamentara.

Din pacate situatia e groasa .... nu atat de groasa ca si cand ar fi fost demis .... dar suficient de groasa ca sa fie permise si acceptate tot felulk de derapaje de la legalitate si mai ales bun simt.
Cristian IONITA

Mesajde Mircea_63 » 30 Iul 2012, 16:40

Hai mai Echo, ce naiba nu intelegi? E chestie de traducere de fapt. D-l Ponta vroia sa sublinieze ca dumnealui este intr-o continua up-gradare. :idea:
Daca pica Base, invata altceva, de exemplu invata ca binele invinge intotdeauna, iar poporul in intelepciunea lui. l-a alungat pe tiranul nesimtit si bineinteles, democratia a invins. :lol:

Depinde in ce limba faci traducerea. In limba mea, cred ca vroia sa spuna: Base mi-a dat o lectie! :lol:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde echo » 30 Iul 2012, 16:40

trantor scrie:Chiar in momentul asta ascult discursul castigatorului si pentru a 4 oara ma minunez de "succesul" pe care il are.
Dar inca o data ma supun majoritatii si incerc sa-l accept, chiar daca de data asta majoritatea nu mai insemna tiganii si cei pacaliti cu mici si bere ci cei care au stat acasa. Felicitari!!!

Cum va simtiti acum cand Ponta declara ca ceea ce a initiat el a fost o greseala si ca isi da seama de asta?? Ca... "si-a invatat lectia" ??

Si daca maine vine alt putzoi care ne spune ca vrea el scaunul de Presedinte si ca sa il dam jos pe asta de acum (indiferent cand e acel "acum" si cum il cheama pe Presedinte) ... !!
Oare noi ca popor ne-am invatat lectia ca trebuie sa respectam regulile tarii si sa nu punem botul la primul fraier ce vine cu toba prin targ??

Vizavi de ceea ce scria Modi pe undeva cu respectul Presedintelui ca institutie a statului, sunt tari (printre care si SUA), profund democratice, care au legi "abuzive" in care se spune clar ca o ofensa adusa Presedintelui este considerata ofensa adusa Tarii (si asa trebuie sa fie) si se pedepsete cu inchisoarea!!! Clasificati prin aceasta lumina chestia cu "afara javra ordinara!! " Care e diferenta intre a injura Presedintele si a scuipa pe steag ??
echo

Mesajde echo » 30 Iul 2012, 16:50

Lasa ca inteleg eu, chiar atat de naiv nu sunt, dar intentia mea este sa ii fac si pe altii sa inteleaga (POATE !!)

Poate, spun !! Poate cei care au fost asa de usor dus de nas si nu au inteles problema principala a acestei miscari, iar acum acest .. nimeni.. iese el insusi si spune ca el a inteles ca a gresit... POATE acum vor intelege ca nu omul e important ci sistemul democratic....

Vor intelege ei, ca aceia care au votat cu NU sau au stat acasa, nu au facut-o din sustinere pentru Base ci pentru sustinerea sistemul democratic ??

Acum oamenii care l-au sustinut in greseala lui pe Ponta, ce sa mai inteleaga ??

RAUL e deja facut... ca in fabula aia cu tatal care batea cate un cui pentru fiecare fapta rea facuta de fiul sau. Pana s-a umplut barna de cuie... Atunci fiul a zis "daca fac cate o fapta buna, tata va scoate cate un cui" zis si facut.. pana a scos toate cuiele. Atunci mandru i-a atras atentia tatalui "vezi ce fiu bun sunt... nu mai sunt cuie in barna"

DA... DAR gaurile au ramas....
echo

Mesajde Cristian IONITA » 30 Iul 2012, 17:00

sa nu uitam cine e personajul ....

https://www.youtube.com/watch?v=Tz-jgVjSH5U

deci nu are nici o pba de principiu in a fura .... ideea este sa fure mai bine decat adversarul
Cristian IONITA

Mesajde Johny » 30 Iul 2012, 17:35

Felicitari celor pititi, care se falesc ca au facut o gramada mare. Asa este fair play. Am inteles ca sunteti cu toti invitati sa mancati pomana celor 8,5 mil. care nu l-au vrut pe prea'cinstitul. Ca un banatean getbeget, cred ca nu indreptateste cu nimic, faptul ca am fost sluga ungurilor pana in 1918, sa ne consideram mai civilizati ca ce ce au fost slugi la turcii fanarioti. Sanatate si succes in apicultura!!!!!!!!!! ;) :)
Johny

Mesajde Mircea_63 » 30 Iul 2012, 17:51

Johny...poti sa traduci?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Cristian IONITA » 30 Iul 2012, 17:53

Johny scrie:Felicitari celor pititi, care se falesc ca au facut o gramada mare. Asa este fair play. Am inteles ca sunteti cu toti invitati sa mancati pomana celor 8,5 mil. care nu l-au vrut pe prea'cinstitul. Ca un banatean getbeget, cred ca nu indreptateste cu nimic, faptul ca am fost sluga ungurilor pana in 1918, sa ne consideram mai civilizati ca ce ce au fost slugi la turcii fanarioti. Sanatate si succes in apicultura!!!!!!!!!! ;) :)

esti amabil sa ne arati si noua unde ai vazut tu pe cineva sa se faleasca pe aici?

sau sa inteleg ca mancatul de ce nu trebuie nu este monopol al "miticilor" ci se poarta foarte bine si pe meleagurile banatene (nu ai fi primul dealtfel)
Cristian IONITA

Mesajde paul » 30 Iul 2012, 18:04

Bee Happy scrie:

Romanii din Transilvania, Banat si nordul tarii, despartiti de ceilalti prin gardul (arcul) carpatic, se incaltau inainte de '90 cu slapi si se imbracau cu ''trening''. Dar inca de atunci se uitau cu jind la pantofii Puma si pantalonii Lewis, cu care se imbracau vecinii din vest. Sedeau pe buda din spatele curtii si se stergeau la fund cu hartie igienica de 1,50 lei, monostrat facuta la Pehart Petresti. Visau inca de atunci sa faca ''geoging'' in adidasi de firma si sa-si odihneasca fundurile pe wc-uri de portelan, sa traga apa si sa se stearga cu hartie triplustrat. Li se spuneau ca nu exista incaltari mai bune decat slapii si hartie mai buna decat ''monostrat de la Pehart''. Dar ei nu credeau asta.

Romanii din regiunile estice si sudice se incaltau cu slapi si purtau trening, se ghemuiau in buda turceasca din spatele casei si se stergeau cu frunzele de brustur pe care le cultivau in acest scop. Fara alte alternative. Li se spuneau ca slapii sunt indestructibili iar frunza de brusture e biodegradabila. Iar ei se multumeau cu starea asta.

Asta a fost inainte de '90. Acum romanii din vest, au devenit si mai pretentiosi: Nu se mai multumesc cu Lewis si cu hartie triplustrat. Vor role si toaleta automatizata. Ceilalti romani, continua sa cultive brusturi desi acum au toaleta de portelan in casa. Continua sa poarte slapi desi au Puma langa usa.

Romanii din vest vad in actiunile USL, o amenintare pentru bunastarea lor si a urmasilor. Ceilalti se bucura de circ si paine. Circ din belsug la TV, iar paine pe sponci. Primii vad in Basescu un om slut si cu defecte dar cu ceva rezultate reale, ceilalti vad o tinta fabricata.

!! Sunt foarte constient ca am facu in exemplele de mai sus niste generalizari care ar putea supara. Sunt doar ilustratii exagerate. De multe ori prin exagerari se poate reflecta mai bine realitatea. Cei care ati boicotat referendumul sau au votat NU si locuiesc in est, sud, aveti parte de consideratia mea.

Sunt printre cei care au ales sa nu voteze. Faptul ca nu am votat mi-a produs o rana in constiinta. Intotdeauna am mers la vot si am votat impotriva stangii. Acum am preferat sa-mi calc pe propria constiinta si pe libertatea mea personala pentru a da o minuscula sansa democratiei. Am facut asta jumatate din proprie vointa si jumatate din spirit de turma PDL-ista sau la indemnul lui Basescu. Si de aceea am un sentiment de nemultumire. Din cauza acuzelor de lasitate. Dar o sa traiesc cu asta. Si eschiva e o tactica de lupta in situatia creata in ultimele luni. Sper, de dragul constiintei mele sa nu se intample prea des lucrul acesta.

Bai hepi ... hai ca m-ai suparat !
In primul rand poti sa-ti spun ca nu cu ceea ce te stergi la c*r te caracterizeaza ca individ .
In al doilea rand cand unii dintre noi se incaltau cu Otther tu habar nu aveai care-i capitala RFG !
In al treilea rand , daca tot te crezi antrenor de smecheri ... politici puteai sa pui votul antibase pe seama nivelului de trai scazut din anumite zone geografice , a lipsei totale a investitiilor respectiv a locurilor de munca ...
In al patrulea rand "bogatii"aia care vezi Doamne se tem de USL ca-si vad amenintate "averile" sa nu uite ca impozitul unic de 16% a fost opera liberalilor , a astora care acum au pus L-ul dupa U.S. ...PD-ul a inghitit cam cu noduri treaba asta cu ...16%. Mai erau unii care-n '90 se temeau ca vine Regele ... Printre ei se numara si neatarnatu' , asta caruia 7,6 milioane de oameni i-au spus ... pas !!!
In al cincilea rand ... daca nu erau astia care se stergeau la c*r cu brusturi ,tu acum erai ceva ce puteai fi si n-ai fost ... Sa nu uitam de tunurile lui Bucow care v-au facut varza ... Daca nu treceau batalioanele romane Carpatii (moldoveni , munteni , olteni - astia cu brusturii) ...
In ultimul rand ... chiar daca referendumul nu este validat , aproape 8000.000. de romani au spus pas ... Sa nu uitam ca , cica , a fost ales de 5.200.000 . Are maxima legitimitate ...
In final ... nu-ti chinui constiinta ca s-ar parea ca iti cam lipseste . Nu te obosi sa-mi raspunzi ca oricum iti dau ignore !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE