proapi scrie:@Mircea_63
Subiectul "vinovatii".
Nu judec pe nimeni, arat doar cine a avut de castigat de pe urma comunistilor si cine nu.
Nu aveti un mea culpa, o declaratie de penitenta, nimic, ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic!
Multumesc Dl. Puiu
Si te-ai gasit taman pe mine sa ma intreb -insinuant- ce am de zis? Crezi tu ca as avea de facut mea culpa? Am avut de castigat de pe urma comunistilor? La 19 ani aveam 70 kg la 1.72, la 26 de ani, aveam 60kg. Palmele batatorite si ma direa fix in pix de politica. Ascultam europa libera, barfeam politic si spuneam bancuri politice cum facea TOATA lumea. In rest aveam cu totul alte preocupari. Intotdeauna am socotit politica un rau necesar, dar cu exceptia acceptarii inscrierii in partid -peste vreo 2 luni a venit revolutia- n-am avut nicio tangenta. A ba da!!! Am fost membru FSN! M-au propus oamenii din fabrica si am acceptat mandru atunci
Imi bateam capul si nu dormeam noptile cu o modificare a unei instalatii, pe care daca acceptau sa o fac si reuseam, ar fi fost o inovatie. Am citit cu nesat romane comuniste: Strainul, In orasul de pe Mures, Pistruiatul (asta era tot in Arad, orasul meu natal), Taunul etc
si mi-au placut.
La vremea aceea toata lumea vroia sa scape de Ceausescu. Nu stiu cati se gandeau atunci sa scape de comunism, sau vedeau posibile alegerile libere tot in comunism.
Peste doi, trei ani am primit propuneri de a intra in politica. Nu m-a interesat. Am primit propunerea de a intra in Politie, n-aveau personal, era vorba de Politia Economica. Nu m-a interesat si acum imi pare rau. As fi fost pensionar cu pensie grasa.
Mai tarziu am renuntat si la jobul din fabrica statului si mi-am facut propria afacere. Daca ai asa ceva, stii ce inseamna. Cu toate astea, nu sunt un om bogat, cat oi fi eu de patron.
Cu oarce eforturi am reusit sa iau 2 stupi si apoi 5 lazi de alea ieftine. Nici centrifuga nu mi-am permis sa-mi cumpar.
In general imi era si imi este scarba de politica si de clasa politica. Schimbarea lui Base am perceput-o ca pe un abuz si am rectionat. Atat!
Ca sa vii tu acuma si sa ma acuzi de comunism si sa-mi ceri explicatii?? Da-o in pizda ma-sii de treaba!!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)