Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Introducere in realitate !

Mesajde BUNKA » 17 Noi 2012, 17:45

Mircea_63 scrie:Hai sa explic altfel. Simplu:
Un generator de curent, este totodata un motor electric. Il invarti, produce curent. Il alimentezi, se invarte.

Bun! Acuma punem unun motor -fie si mecanic- cu putere de 1 unitate, sa zicem 1 kw, sa invarta 1 generator. Facem abstractie de energia pierduta prin caldura sau frecari... si vom avea la celalalt capat un generator ce scoate tot 1 kw. (nu scoate atata, dar sa zicem...). Ei bine, e ca si cum ai pune doua motoare de aceeasi putere sa invarta ceva unul impotriva celuilalt.

In momentul in care generatorul scoate la mai mult de 1 kw, deja ai de fapt un motor (generatorul) mai puternic decat motorul initial si sistemul ar trebui sa inceapa sa se invarta invers...

Cam asa stau lucrurile...smecheria e ca un generator de 3Kw, ca sa produca energia asta, trebuie sa fie pus in miscare la turatia la care el produce aceasta energie...deci depinde cum e construit, poate fi construit sa scoata energia asta la 750 rpm, sau la 3000rpm...asa sunt construite si generatoarele eoliene...unele produc energie electrica la un vant de 3-4m/s, ajung la turatia nominala...altele insa au nevoie de un vant de 11m/s pt a scoate maxim de energie.
Daca poti antrena axul la turatia nominala cu un motor de putere mai mica, atunci ai plus de energie in generator fatza de cea consumata...este perfect verificabil in practica, problema e ca are piese in miscare care in mod normal se uzeaza, nu pot fi mentinute in miscare la nesfarsit si o parte din energie se pierde sub forma de energie termica pierduta...randamentul nu este optim dar se poate.
BUNKA

Mesajde echo » 17 Noi 2012, 17:57

Mircea_63 scrie:Ia uite ce e cu Perendev http://peswiki.com/index.php/Directory: ... s_Pty_(Ltd)
se pare ca e un sarlatan ce a inselat o multime de oameni si a fost arestat! Sorry!

Am citit link-ul ala :D deci au avut dreptate francezii acum 200 ani cand au catalogat toate perpetuum-mobile drept sarlatanii ?? mai sa fie....
Cum dealtfel s-a intamplat cu TOATE care au fost analizate si care ulterior au mai fost supuse analizei... TOATE, fara exceptie au fost sarlatanii...

Ei, acum cu youtube-ul, se trece la o alta scara... mai rafinata. Se aplica la diferite scari, de la profani pe care poti sa ii impresionezi cu un osciloscop... ca de... vede unda cum se misca.. e vie, exista deci... :D pana la corporatii, pe care sub pretextul secretului de brevet le smulgi ceva bani....
Sarlatani si creduli au fost mereu si vor fi mereu ....

Bre io raman la ceea ce am spus mai sus: FIZICA E UNA PENTRU TOTI !! Si in nici un caz nu e relativa, relativa e cel mult capacitatea fiecaruia de intelegere a ei... .

Augustin :D Da, ala e barzoiul !! :) smecheria e ca ala nu se dadea dea berbelacul asa de capul lui... folosea tot o lege a fizicii, anume forta capilara !! legatura intre cele 2 bazine era facuta printr-un tub capilar. deci tot.... batrana FIZICA...
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde echo » 17 Noi 2012, 18:22

BUNKA scrie:[Daca poti antrena axul la turatia nominala cu un motor de putere mai mica, atunci ai plus de energie in generator fatza de cea consumata...este perfect verificabil in practica, problema e ca are piese in miscare care in mod normal se uzeaza, nu pot fi mentinute in miscare la nesfarsit si o parte din energie se pierde sub forma de energie termica pierduta...randamentul nu este optim dar se poate.

UTOPIE.... e impotriva fizicii mecanice elementare (principiul intai al termodinamicii) si NU, nu se poate verifica in practica.
Adica (poate) le poti pune in miscare, dar nu o sa ai niciodata plus de energie...
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde kamy » 17 Noi 2012, 18:26

bai fratilor vad ca va cam incurcati in stiinturi si aveti nevoie de-un taran cu 10 clase sa va alamureasca.perpetum mobile nu are cum sa fie pentru ca daca bagi 1 kw,scoti mai putin de 1 kw.bunka spune ca bagi 1 kw si scoti tot 1 kw sau mai putin dar cu ajutorul unor circuite sau bobine cu magneti care sa puna hamu si sa-i puna sa traga la caruta curentii liberi sau negativi sau energie rece cum vreti sa-i spuneti,care zice ca nu e mare da e gratis!
kamy

Mesajde paul » 17 Noi 2012, 18:36

Mircea_63 scrie:
Eu, curentul ce indus,
Totdeauna sunt opus
Cauzei ce m-a produs.

Sper sa n-o gafez ... monumental :oops: Este vorba de ... Forta Lorentz ???
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde echo » 17 Noi 2012, 18:54

kamy scrie:bai fratilor vad ca va cam incurcati in stiinturi si aveti nevoie de-un taran cu 10 clase sa va alamureasca.perpetum mobile nu are cum sa fie pentru ca daca bagi 1 kw,scoti mai putin de 1 kw.bunka spune ca bagi 1 kw si scoti tot 1 kw sau mai putin dar cu ajutorul unor circuite sau bobine cu magneti care sa puna hamu si sa-i puna sa traga la caruta curentii liberi sau negativi sau energie rece cum vreti sa-i spuneti,care zice ca nu e mare da e gratis!
- si atunci devine perpetuum mobile .... :lol: :lol: :lol:

mai kamy, eu pun o intrebare la care nu imi trebuiesc nici alea 10 clase: exista vre-un aparat care prin functionarea lui (oricare ar fi aia), sa dea mai multa energie decat se baga in el ?? Ma, nu multa... cat de putina acolo... sa imi aprinda un bec de lanterna... un led micutz-micutz din plusul ala... EXISTA ???

parca sa zic ca partea de fizica ce trateaza electricitatea si magnetizmul e in clasa a 11-a, dar totusi in clasa a 9-a se preda fizica mecanica.. Este acolo o forta data dracu' - frecarea... pe care oricat de harnici ar fi bobinele si magnetii astia tineri care strang "energia rece" :shock: , nu au cum sa o bata la c*r pe batrana forta de frecare...
echo

Mesajde kamy » 17 Noi 2012, 19:12

forta de frecare a fost muult diminuata de levitatia magnetica,energie gratis e si aia solara, eoliana pe care s-ar putea pune hamu sa spargi molecula de apa,da astea incep sa fie gratis doar dupa ce achiti investitia care nu e deloc mica!
kamy

Mesajde Mircea_63 » 17 Noi 2012, 20:10

Paul, cred ca se aplica si la Lorenz...

Baieti, Bunka e singur. Incerc sa lamuresc, deoarece imi pare ca exista o mica neintelegere:
el sustine ca aceste "generatoare" nu sunt pepetuum mobile caci nu produc din nimic ci capteaza energia din "aer" (zice el), deci sunt mai degraba captatoare de energie.

Intradevar, un astfel de "captator" este circuitul oscilant care alcatuieste antena. Il avem fiecare la receptoarele noastre, numai ca aceasta energie este extrem de mica si este apoi amplificata (cu consum de curent) si folosita ca semnal de intrare. O antena foarte mare poate capta ceva care sa aprinda chiar si niste corpuri fluorescente (consum foarte mic) sau niste leduri. Poate chiar si vre-un beculet...nu pot aprecia, depinde si unde este situat.

In apropierea unor statii de emisie (antene) radio-tv va capta binisor, in pustiu -foarte slab.

Numai ca acea energie e foarte mica! Ideea de amplificare poate duce in eroare. Amplifici un semnal (un curent), dar il amplifici cel mult cu ceea ce bagi in plus. De exemplu prin tranzistor (3 fire). circula de la un fir si iasa prin celalalt, acelasi lucru. Daca mai pui o galeata in plus prin cel de al treilea fir, va iesi semnalul amplificat cu o galeata in plus. Acolo e importanta informatia transportata de curent si pe aceea e nevoie sa o amplifici.

Bunka, zici ca obtii o turatie cu un consum mai mic la un motor, iar la acea turatie un alt generator produce mai mult? Asa am inteles...
Daca asta ai vrut sa zici, sa stii ca nu e vorba numai de turatie ci si de putere. Ia un dinam de bicicleta si vezi ce usor se invarte in gol. In momentul in care cuplezi un consumator sau pui firele in scurt, se va misca greu sau chiar foarte greu. Un generator se misca mai greu sau mai usor in functie de curentul produs, chiar daca motorul care il invarte are aceeasi turatie. Acel motor are alte mecanisme care il tin la aceeasi turatie (ma refer la motorul cu explozie sau aburi) - pe vremuri regulatoarele se bazau pe forta centrifuga- dar crestea consumul de combustibil odata cu cresterea curentului produs (consumat.)

Acel Stefan cu textul in engleza e autorul, luat de pe un site. Baga din text in google si il gasesti imediat.

Echo...nu stiam contextul in care Academia Franceza afirma asta, dar stiu ca s-a facut mare tam-tam pe afirmatia asta a lor.
Cred ca si Edison a fost catalogat drept sarlatan cind le-a prezentat patefonul :lol: Erau convinsi ca e ventriloc sau ca e o smecherie la mijloc.

Sunt deschis la nou, dar am convingerea ca principiul conservarii...nu va fi schimbat, iar energia electomagnetica din jurul nostru e prea putina pentru nevoile noastre.

Bobina Tesla e de fapt un circuit oscilant. Capteaza, produce, dar foarte putin.
Ia un condensator si incarca-l, apoi pune degetul :lol: Te trazneste de nu te vezi. Pare o forta colosala, dar dureaza o fractiune de secunda. De aici si impresia ca o descarcare electrica e nustiuce forta. O scula de autoaparare care pune un om la pamant, are una sau doua baterii de 9V.
In fine...succes Bunka!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde BUNKA » 17 Noi 2012, 21:33

Mersi...raman la circuitul Bedini si ce a facut el dincolo de celelalte explicatii! Aplicam si mai vedem... http://www.youtube.com/watch?v=6zM-yLIM ... re=related
Cate beri dati daca experimentul SSG Monopole Bedini functioneaza?? :P ...hmm de fapt nu prea beau bere, dar tot inchin una cu voi pt asta!!
BUNKA

Mesajde echo » 17 Noi 2012, 21:54

Mircea, ceea ce spui tu, imi aduce amitne de alte chestii :D

Cand eram pusti, furam cate o "galena", un difuzor de telefon public (huligan, stiu.. :lol: ) , poate va mai aduceti aminte, alea negre din ebonita, cu 6 gauri in ele si legam in paralel o dioda cu germaniu. La borne legam 2 fire (tot din alea de telefon, subtiri, colorate) bagam unul in gura si unul il puneam pe burlanul casei. Rezultatul: Asculatm Radio Romania Actualitati !!!

Fara baterie, fara nimic :)

Volumul nu era mare, evident, trebuia sa ne strangem toti in jur, sau o bagam sub o oala metalica, sa amplifice sunetul.

"sursa de energie" pentru acest "radio" eram eu... folosea curentul electric existent in corpul uman, respectiv vre-o 5 V, de un curent foarte mic.

De atunci s-au facut inca multe proiect de captare si transformare a energiei din jurul corpului uman, in energie electrica, fie din cea cinetica, electrostatia, chemo-electrica in exces, etc, unele chiar functioneaza pentru incarcarea unor baterii in aplicatii militare, dar .... cam atata..

Repet, omenirea inca nu are tehnologia necesara captarii energiei cosmice, sau alte energii... libere, pe care sa o transforme in mod eficient in energie electrica de uz curent, LA UN PRET ACCESIBIL DPV ECONOMIC. Vorbesc ACUM.

Ca ne place sau nu, ceea ce platim acum, este cea mai ieftina posibila energie pe care omenirea o poate produce la modul cel mai eficient la aceasta ora (cu mici exceptii de variati a preturilor care se datoreaza altor factori... "economici" si nu tehnologici)

ACUM, nu poti produce energie, tu, singur, individ, la un pret mai mic decat cea livrata prin retea, si ma refer la energie care sa iti suporte un stil de viata cat de cat decent, adaptat secolului actual ce presupune o casa cu un frigider, o masina de spalat, televizor, fier de calcat, ilumintat interior, etc, etc.... De orice natura ai incerca sa produci tu acea energie, (vant, solar, etc - cele mai lan'demana) iesi per total pret/kw cu mult mai mult decat cel livrat in retea... ASTA E REALITATE !! (incercata si de mine, nu vorbesc din reclame)

Poti merge pana la alimentarea unui radiou, un bec mic de camping, o baterie de masina, o pompa pe vant, etc, etc... chestii micute si limitate pe care le poti face cu o investitie relativ medie. Poti creste investitia... si mai vedem cat costa kw produs.

Restul sunt.. vise... si pentru cei care doresc, ii invit sa se convinga cat de scumpa este de fapt energia "gratuita" .... dar pe proprie piele, incercati si apoi vorbim, nu asa din pliante si vorbele altora....

BUNKA - dau eu cata bere duci tu la o bauta. Propun Timisoreana la PET de 2 lit (preferata mea) dar pun la bataie orice bere vrei tu daca Belini-ul tau merge si alimentezi cu el .. frigiderul de la tine din casa...
Nu sa aprinda un led, ca asa mergea si galena mea, fa-l sa mearga frigiderul. Pun la bataie si un coniac armenesc...

totusi, ca si sfat prietenesc eu iti spun sa folosesti resursele atat materiale cat si timpul, la altceva (de preferat apicultura). Dau berea oricum.. (coniacu' il opresc pt mine :lol: )
echo

Mesajde Mircea_63 » 17 Noi 2012, 22:48

echo scrie:Mircea, ceea ce spui tu, imi aduce aminte de alte chestii

Cand eram pusti, furam cate o "galena", un difuzor de telefon public (huligan, stiu.. ) ,

Depanand amintiri...am cautat prin gunoaie :o Primisem un pont si descoperisem containerul alora de la reparatii telefoane si prin container gaseam difuzoare si microfoane de receptor...Asta nu-i nimic fata de cautatul de kukotz (viermusi, larve de musca) la avicola, pentru pescuit. Strasnica duhoare.
Odata am venit cu tramvaiul ... :lol:

Am facut o morisca de vant cu dinam de bicicleta. Mergea trasnet, mai ales cand ii faceam vant cu un ventilator bagat in priza, dar se oprea cand cuplam un bec de lanterna

Poate da D-zeu si odata-si-odata facem schimb de coniace ;)

Sa furi un bec stradal ai incercat? Asazisul "coi de berbec" -are nevoie si de bobina (droser ii zicea pe aici)- are inauntru o lampa de ultraviolete. Daca reuseai sa spargi becul cu grija, te puteai bronza cu lampa aia. E mai rau decat cand te prinde sudura.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde echo » 17 Noi 2012, 23:21

Crezi sau nu, dar chiar m-am bronzat la lampa aia :D !!!

Taica-meu era maistru electrician, aveam toate lampile posibile, relee, intrerupatoare, comutatoare.. etc.. Am crescut la el in atelier....
Nu mai stiu de unde am aflat de chestia cu UV-ul, cred ca de la profu de fizica.. Si chiar am spart o lampa si "ma bronzam" la ea...

Copil tembel.. :oops: puteam sa imi ard ochii ireversibil.. Iti dai seama ca as turba sa faca ai mei acum asa ceva ... :lol:
echo

Mesajde Ioan Guist » 17 Noi 2012, 23:35

Ma uit pe subiectul asta ca matza in calindar.Sunt afon si de aceea ma uit la voi ca la everest.
Am realizat un lucru insa .se pare ca becurile de pe strada nu sunt bune doar de spart.Si doi, cabinele telefonice (alea vechi ce merg cu 25 de bani)mai au ceva bun in ele pe langa faptul ca se poate inghesuii o fata inauntru.

Va salut si nu ma mai bag in seama
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde augustin » 18 Noi 2012, 03:01

BUNKA scrie:Mersi...raman la circuitul Bedini si ce a facut el dincolo de celelalte explicatii! Aplicam si mai vedem... http://www.youtube.com/watch?v=6zM-yLIM ... re=related
Cate beri dati daca experimentul SSG Monopole Bedini functioneaza?? :P ...hmm de fapt nu prea beau bere, dar tot inchin una cu voi pt asta!!

Conditie: motorul care actioneaza magnetul sa fie alimentat de la aceleasi baterii pe care le incarca acel circuit. Nu cer sa mai alimentezi nici macar un bec de lanterna.
Cer doar atat: sa produca suficienta energie cat sa se automentina in functiune. MACAR ATATA!
Pe treaba asta dau eu un milion de beri!
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde BUNKA » 18 Noi 2012, 18:08

http://www.youtube.com/watch?v=q5J3iDEJ ... re=related
...tre sa fie si un plus, altfel ce rost are!
BUNKA

Mesajde augustin » 18 Noi 2012, 18:20

SA FIE! DAR VREAU SA VAD!
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE