Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Scrisoare catre Daniel Ciubotea

Mesajde nae » 05 Aug 2014, 22:08

State scrie:Scrisoarea lui Pavel Corut cu cele 25 de intrebari adresate patriarhului B.O.R. Daniel Ciubotea

Nu folosesc in scrisoarea mea rangurile de patriarh sau preafericit,deoarece ma adresez omului Daniel Ciubotea,asa cum il cunosc:inteligent,cult,framantat de responsabilitatile unei functii aflata in contradictie cu propria constiinta de personalitate complexa si evoluata,din acest secol luminos.Sunteti primul om din aceasta tara care poate clarifica gravele contradictii din mintile a milioane de adepti judeo-crestini si va rog respectuos s-o faceti.

..........................................................................................
Domnule Daniel Ciubotea,poporul care v-a dat un cec in alb vrea sa afle multe de la d-voastra,in mod direct,cum a discutat si cu cel mai important om in stat,presedintele Romaniei.Aveti urmatoarele posibilitati de actiune;
1.Va faceti ca ploua,sperand ca,peste spusele mele,se vor asterne tacerea si uitarea.In acest caz,gresiti enorm,caci voi relua periodic intrebarile,din ce in ce mai multe si mai incisive iar populatia va fi nemultumita ca patriarhul nu vine la televizor sa clarifice problemele.
2.Puteti trimite un purtator de cuvant sa balmajeasca niste vorbe masluite.Populatia va fi dezamagita de lasitatea d-voastra.
3.Va luati inima in dinti si,folosindu-va inteligenta,puteti incerca sa pacaliti populatia,dand raspunsuri pe langa intrebari.Majoritatea vor descoperi ca-i inselati si va vor taxa fara mila.
4.Nu-mi plac revolutiile,dar,daca raspundeti cinstit la aceste intrebari,veti destrama perfidele mituri salbatice ale judeo-crestinismului.Atunci voi striga in gura mare ca sunteti OM.
Va asteptam cu nerabdare,la dezvaluiri,nu la confruntari violente.

Draga d-le P C initiatorul topicului mi-e simpatic , tu ma infiori ; iti pute transpiratia a frustrare si uratenie , a micime si ''4 clase''. Te-am intalnit la ''alba-neagra'', la candidatura ''din 4x4 ani''; esti mult mai rau si urat decat acesti ''tapi'' impaunati si plini de aur pe care-i tragi ''de raspundere'' .
Poti impacheta ca..catul atat de frumos si colorat incat poti sa-l vinzi cumparatorului daltonist /discromat= cu doi neuroni ...; eu sunt doar prost nu daltonist .
In numele carui popor vorbesti/intrebi ?
Cine te-a mandatat ?
Cu intrebarile aceste vrei sa cad pe spate ?, esti urat si prost precum vezi in oglinda = crede-o !
Doar 25 de neclaritati ai ?, e greu sa fi anonim cand tu crezi ca reprezinti poporul = sper ca n-ai urmasi !?
Popa nu-ti poate demonstra nimic , nici savantul nu-ti poate spune cine a facut universul ; legile mecanicii sunt valabile sub vit luminii si in spatii cu gravitatie(imponderabilitatea se guverneaza altfel/gandul se cuantifica, e palpabil !?) ...
Ce intrebari poti pune viermelui de matase/omida ?
Ce intrebari poti pune fluturelui de matase /omida?
Poti aduna mere cu pere ( la mintea ta, DA )?
Ca tehnica suntem sub inaintasii nostrii ; ca ADAM s-a regulat pe sine (Eva )sau a fost SINGULAR=incest , ca Biblia/Coran/..., transmise ,initial, guristic si intelese -retransmise pe sarite si ... ''crede si nu cerceta''= incearca sa protejeze capsorul d-tale SEC .
BIBLIA = pt doi neuroni e un cod de legi si restrangeri= un contract cu clauze .
D-zeu n-a facut Biblia a FACUT OMUL; trebuie doar sa VEZI lucrarea lui, o gasesti in fiinta saraca sau bogata , o gasesti unde si cand nu mai speri; nu vei gasi matrice care sa te convinga sa faci un gest suprem ______ GESTURILE mari le fac oameni ''banali'', le fac ''gratuit= asa ''simt'', AU gena divina in sange = au CEVA.. peste matematica/fier si intelegerea ta /mea .
nae

Mesajde paul » 30 Aug 2014, 18:50

cristi_vidican scrie:Eu știu un cult religios care are în Statut prevăzut faptul că nu se primesc bani de la stat. Doar că nu toți respectă statutul. Unora le plac banii statului. Acolo apoi se fac campanii electorale. Banii de la stat pentru biserici si campaniile electorale merg împreună. Altfel nu ar fi nici o logică să fie îmbiate bisericile cu bani. Primul care face pasul în relația aceasta este Statul reprezentat prin politicieni. De ce oare? Și astfel biserica se corupe. Nu si BISERICA.

Care-i cultul ala care are prevazut in "Statut" acest lucru ?
Sa nu-mi spui ca-i cultul baptist ! :oops: Si daca ar fi vorba de baptisti, vorbim de cult (tu ai spus-o) si nu de ... Biserica ! :) Atunci care-i Biserica ... incoruptibila ??? :lol:
LE ... intr-adevar, cultele au Statut, Biserica are ... eclesiologie ! 8-)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde cristi_vidican » 30 Aug 2014, 20:29

Paul,
Dacă ai fi citit Noul Testament ai fi găsit răspunsul la întrebările tale.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde paul » 31 Aug 2014, 12:49

cornelioandanciu scrie:Cine a mentinut unitatea poporului roman? Raspuns:Limba si Credinta! Si atunci oare Biserica Ortodoxa Romana nu trebuie cinstita pentru asta?

NU ! :?
Biserica Ortodoxa trebuie anatemizata ! Este o Biserica retrograda, nu mai corespunde cerintelor (nebuniei) veacului acestuia ! Ce sfinti, ce Maica Domnului, ce sfinte Taine ??? 8-)
Trebuie inlocuita cu culte, denominatiuni, secte, in care sa eliminam poruncile lui Dumnezeu, sa credem ca daca credem, este suficient, ca Dumnezeu ne iarta ca ... de aia-i Dumnezeu !!! 8-) Sau macar, daca n-o inlocuim, s-o ... papistasim ( deja s-au facut pasi seriosi in sensul asta, vezi acordurile de la Ravena) !
Asadar Cornele, ar trebui sa ne reorientam ! 8-) Nu de alta, dar vom ramane niste retrograzi ! :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde TDI » 31 Aug 2014, 13:02

Unitatea poporului roman, scriptica - ea nu exista de fapt, - poate se poate realiza intr-o anumita măsură, dar nu înainte de globalizare, caz in care ar fi tardiv - a fost mentinuta de faptul ca multi ne-au vrut, dar nu suficient. Unii vroiau Ardealul, alții vroiau petrolul, alții "au" granele, etc - biserica a adunat ramasitele in jurul sperantei. Biserica, averile ei au fost secularizate, de vreo 15 ani se tot retrocedează, de ce sa plătească statul? Populatia scade, cererea pe piata scade (de preoti, biserici, etc.) - numărul creste, oferta creste - scade profitul, scade gradul de control asupra populatiei?
Biserica despre care vorbiti dumneavoastră, domnule Danciu, nu mai exista de mult timp - memoria instituției, a oamenilor de atunci, nu le da un vot in alb abililor de astăzi.
TDI

Mesajde paul » 31 Aug 2014, 13:06

cristi_vidican scrie:Paul,
Dacă ai fi citit Noul Testament ai fi găsit răspunsul la întrebările tale.

Tre' sa recunosc ca nu l-am citit atat de aplecat ... Din putinul pe care l-am citit am retinut ceva (aprox.)despre "Biserica pe care portile iadului n-o vor putea birui" ! :oops: Cred ca era vorba despre ...biserica (cultul) baptist ! ;)
Aaah, si-am mai citit ceva ... "pacatul impotriva Duhului Sfant, nu se iarta nici in veacul de acum si nici in cel viitor"!!! Oare o secta , un cult, care n-au succesiune apostolica , nici eclesiologie si propovaduiesc cica sub indrumarea Duhului Sfant, o fi savarsind pacat impotriva Duhului ??? :shock:
paul

Mesajde Mircea_63 » 31 Aug 2014, 13:14

paul scrie:
cornelioandanciu scrie:Cine a mentinut unitatea poporului roman? Raspuns:Limba si Credinta! Si atunci oare Biserica Ortodoxa Romana nu trebuie cinstita pentru asta?

NU ! :?
Biserica Ortodoxa trebuie anatemizata ! Este o Biserica retrograda, nu mai corespunde cerintelor (nebuniei) veacului acestuia ! Ce sfinti, ce Maica Domnului, ce sfinte Taine ???
Trebuie inlocuita cu culte, denominatiuni, secte, in care sa eliminam poruncile lui Dumnezeu, sa credem ca daca credem, este suficient, ca Dumnezeu ne iarta ca ... de aia-i Dumnezeu !!! 8-) Sau macar, daca n-o inlocuim, s-o ... papistasim ( deja s-au facut pasi seriosi in sensul asta, vezi acordurile de la Ravena) !
Asadar Cornele, ar trebui sa ne reorientam ! Nu de alta, dar vom ramane niste retrograzi !

Paul, eu l-am banat pe Pictorul, dar acum tot eu iti transmit urmatoarele din partea lui, el fiind la Copacabana.
" Tot respectul pentru aceasta postare. Este monumentala. Abia astept sa ma intorc...Multumesc!"

Cam asa ceva, mai exact iti spune el cand se intoarce. :D
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Jean Valjean » 31 Aug 2014, 13:35

nae scrie:
State scrie:Scrisoarea lui Pavel Corut cu cele 25 de intrebari adresate patriarhului B.O.R. Daniel Ciubotea

Draga d-le P C ...........

Bai Nae, esti magistral.
Am impresia ca tu intruchipezi intreaga inteligenta olteneasca genuina, toata iuteala de minte si de limba a olteanului veritabil, pe care numai unul care a trait mult prin locurile alea si s-a delectat cu ea, o poate banui.
Am vrut si eu sa-i raspund lui P C dar m-am abtinut. Nu merita.
Insa ceea ce eu i-as fi spus in multe cuvinte, tu ai facut-o in cateva.
De-aia zic eu ce zic.
Te salut.
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde paul » 31 Aug 2014, 13:43

Mircea_63 scrie:
Paul, eu l-am banat pe Pictorul, dar acum tot eu iti transmit urmatoarele din partea lui ...

Mirceo, da' oare tu nu stii ca "cel ce are puterea de a lega, are puterea si de a dezlega"??? :P Sau ... "iertati semenilor vostri si in ziua Judecatii vi se vor ierta voua multe"???
N-ar fi mai bine sa-i dai tu Pictorului dezlegare de Copacabana, sa se poata exprima direct ... fara intermediari ??? :P Stii ca el nu prea era de acord nici cu intemedierea popilor in relatia sa cu Dumnezeu ...
Fa un efort ! O sa vezi ca ... nu doare ! :lol:
paul

Mesajde marius.gj.apic. » 01 Sep 2014, 00:42

paul scrie:Care-i cultul ala care are prevazut in "Statut" acest lucru ?
Sa nu-mi spui ca-i cultul baptist ! :oops: Si daca ar fi vorba de baptisti, vorbim de cult (tu ai spus-o) si nu de ... Biserica ! :) Atunci care-i Biserica ... incoruptibila ??? :lol:
LE ... intr-adevar, cultele au Statut, Biserica are ... eclesiologie ! 8-)

Paul , vorbesti mult , prost şi fără rost . Vrei să impresionezi prin termeni de genul "eclesiologie" şi nu înţelegi noţiunea de "cult" şi "biserică" .

Orice biserică constituie un cult şi d.p.v. al "legii nr. 489/2006 privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor" , Biserica Ortodoxă nu este cu nimic superioară altor biserici fiind considerată una din cultele recunoscute în România .

Orice biserică are un Statut după care se organizează şi funcţionează . Biserica Ortodoxă dacă nu ar avea acest Statut ( http://www.crestinortodox.ro/carti-orto ... tatut-bor/ ) ar fi în afara legii şi ca atare nu ar mai avea nici o şansă să "sugă" acei bani mulţi de la stat , bani de la tine , de la mine , de la Cristi şi de la oricare contribuabil indiferent de credinţa pe care o are sau dacă este sau nu ateu .

Orice biserică are o ecleziologie . Nu este Biserica Ortodoxă una exclusivistă .

Eşti în stare să calci în picioare credinţa oricui şi te ofensezi tot dacă se atinge un "ne ortodox" , "sectant" , "eretic" , "apostaziat" ... de biserica şi de credinţa ta .
Proverbe 3:5 Încrede-te în Domnul din toată inima ta, şi nu te bizui pe înţelepciunea ta!
6 Recunoaste-l în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările.
7 Nu te socoti singur întelept; teme-te de Domnul, şi abate-te de la rău!
marius.gj.apic.

Mesajde paul » 01 Sep 2014, 13:51

marius.gj.apic. scrie:
Orice biserică are o ecleziologie .

Eşti în stare să calci în picioare credinţa oricui şi te ofensezi tot dacă se atinge un "ne ortodox" , "sectant" , "eretic" , "apostaziat" ... de biserica şi de credinţa ta .

Hai serios ???
ECLESIOLOGIA PRESUPUNE ... SUCCESIUNE APOSTOLICA !!! PUNCT !!!
Daca-mi demonstrezi Succesiunea Apostolica la protestanti si neoprotestanti , atunci vorbim despre eclesiologie. Daca nu ... ciocul mic!
Un pic mai multa atentie in exprimare in ceea ce te priveste ... n-ar strica ! Asta interpreteaz-o ca pe-un ... sfat prietenesc !
paul

Mesajde proapis13 » 01 Sep 2014, 14:12

BOR,nU ESTE UN CULT RELIGIOS OARECARE.....cititi statutul.....
In schimb orice cult religios de pe teritoriul Romaniei poate cere si primi ajutor financiar si chiar....subventii pentru agricultura... ;)
Topul județelor cu cele mai bogate mănăstiri și biserici
În 2013, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a plătit subvenții în valoare
de peste 19,36 milioane de lei către un număr de...
http://www.stiriagricole.ro/topul-judet ... 12962.html
manastirea Neamt
Topul mănăstirilor și al bisericilor care au luat subvenții de la APIA în 2013
http://www.stiriagricole.ro/topul-manas ... 12935.html
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde marius.gj.apic. » 01 Sep 2014, 14:26

paul scrie:
Hai serios ???
Daca-mi demonstrezi Succesiunea Apostolica la protestanti si neoprotestanti , atunci vorbim despre eclesiologie. Daca nu ... ciocul mic!
Un pic mai multa atentie in exprimare in ceea ce te priveste ... n-ar strica ! Asta interpreteaz-o ca pe-un ... sfat prietenesc !

Nu cred ca tu stabilesti ce este ECLEZIOLOGIA , la fel cum nu tu stabilesti ce inseamna "SUCCESIUNE APOSTOLICA" ci Sfanta Scriptura . Tu doar iti dai cu "prsupusul" . Succesiune apostolica inseamna credinta apostolilor asa cum e relatata in Scriptura . PUNCT ... si virgula ...
Proverbe 3:5 Încrede-te în Domnul din toată inima ta, şi nu te bizui pe înţelepciunea ta!
6 Recunoaste-l în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările.
7 Nu te socoti singur întelept; teme-te de Domnul, şi abate-te de la rău!
marius.gj.apic.

Mesajde akmm » 02 Sep 2014, 07:43

marius.gj.apic. scrie:
paul scrie:
Hai serios ???

Nu cred ca tu stabilesti ce este ECLEZIOLOGIA , la fel cum nu tu stabilesti ce inseamna "SUCCESIUNE APOSTOLICA" ci Sfanta Scriptura . Tu doar iti dai cu "prsupusul" . Succesiune apostolica inseamna credinta apostolilor asa cum e relatata in Scriptura . PUNCT ... si virgula ...

Din respect pentru credinta unora putem spune ca asa este, din respect insa pentru credinta celorlalti putem spune ca nu e asa.
Daca bisericile protestanta sau neoprotestanta s-ar fi inchegat prin schisma, nimic de zis despre succesiune.
Eu in schimb nu ma inpiedic de asta, sunt entuziasmat de multi cei credinciosi care nu dau doi bani pe succesiune atata timp cat pot dovedi/argumenta ca undeva, nu stiu in care timp, succesiunea s-a produs catre diavol.
Ce valoare ar mai avea succesiunea in acest caz?
E ca si cum ti-ar muri copii in '89 iat tu in '90 ai vota FSN.Adica tu ca tata nu ai inteles nimic din jertfa copiilor tai.
Nu numai ca e rusinos dar e si stupefiant pentru logica.Parerea mea.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde paul » 02 Sep 2014, 13:58

marius.gj.apic. scrie:

marius gorj apicultor, mai ai albine ??? Intreb asta deoarece ar fi bine sa le mai faci cate o vizita din cand in cand ! Procedura se numeste ... apiterapie ! A consfintit-o un popa ortodox de aici de pe forum, care atunci cand era eminamente "cu vaca" pe-o tema ... pleca la stupi !!! :oops: :oops: :oops:
La Slavita Inviere, Iisus le-a zis APOSTOLILOR ... "luati Duh Sfant, carora veti ierta pacatele"............... Apostolii, la randul lor, au transmis Harul Duhului Sfant, diaconilor, preotilor, episcopilor (vezi Pavel, pe care va place sa-l citati trunchiat) ... ASTA INSEAMNA SUCCESIUNE APOSTOLICA !!! Nu parascoveniile pe care le indrugi tu !
paul

Mesajde State » 09 Sep 2014, 22:29

Dan Ilie Ciobotea s-a născut la data de 22 iulie 1951, în satul Dobrești din comuna Bara (județul Timiș), ca al treilea copil în familia învățătorului Alexie și Stela Ciobotea. A primit la botez numele de Dan-Ilie Ciobotea. Școala primară a urmat-o în satul natal (1958-1962), Dobrești, iar gimnaziul în localitatea Lăpușnic (1962-1966), județul Timiș. În anul 1966 începe cursurile liceale în orașul Buziaș, pe care le continuă în municipiul Lugoj, la Liceul "Coriolan Brediceanu" (1967-1970).

După absolvirea examenului de bacalaureat se înscrie ca student la Institutul Teologic Universitar din Sibiu (1970-1974), unde obține Diploma de licență în teologie (Noul Testament). În perioada anilor 1974-1976 frecventează cursurile de doctorat la Institutul Teologic Universitar din București, Secția Sistematică, sub îndrumarea Pr. Prof. Dr. Dumitru Stăniloae; își continuă studiile în străinătate: doi ani la Facultatea de Teologie Protestantă a Universității de Științe Umane din Strasbourg (Franța) și doi ani la Universitatea Albert Ludwig din Freiburg im Breisgau, Facultatea de Teologie Catolică (Germania).
La data de 15 iunie 1979 își susține teza de doctorat la Facultatea de Teologie Protestantă din Strasbourg, intitulată: "Réflexion et vie chrétiennes aujourd'hui. Essai sur le rapport entre la théologie et la spiritualité". Teza a fost pregătită sub îndrumarea a doi reputați profesori francezi: Gerard Ziegwald și André Benoit și a primit calificativul maxim. Devine astfel doctor în teologie al Universității din Strasbourg

Se cunoaste foarte bine faptul ca, pe timpul comunistilor cei mai destoinici turnatori erau....popii. Cred ca asta a fost recompensa lui Ciubota , de a merge in Vest la studii. Si ce studii... :shock:
Acum are rangul de patriarh ortodox.
Incurcate mai sunt caile....bisericii.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE