Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Democratia a murit!

Mesajde ioanpuiu » 30 Iul 2012, 23:44

alin m scrie:toti presh-e-dintii au tinut cu dintii dar nu au produs plus valoare pt RO. un manager care nu produce nu e respectat

Preşedintele ... manager :?: :?: :?:
- cred că ai greşit topicul, secţiunea , anul ...

http://www.presidency.ro/?_RID=htm&id=6
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde gabi bee » 31 Iul 2012, 00:06

vad ca multi din noi pun un pret mai mare pe cei 7 milioane care au votat pt demitere si ignora pe cei 10-11 milioane care nu au votat pt demitere ! pai daca legea spune ca trebuie 50 % +1 pt a fi validat referendumul , despre ce vorbim ? ca si cum intr-un meci de fotbal , o echipa are f multe ocazii de poarta ,zeci de cornere zi 4-5 de penaltyuri dar nu reuseste sa inscrie iar cealalta echipa are o singura ocazie si marcheaza ! deci , cine a castigat ? asa si la referendum , daca regula jocului spune ca trebuie prezenta de 50 %+1 pt a castiga si prezenta a fost de 46 % , in cazul asta , nu este destul de clar cine a castigat ? comentariile care nu recunosc scorul final sunt complet aiurea si d-aia merge Romania asa de prost fiindca nu acceptam si nu respectam regulile !
mai bine uitati-va bine la Basescu , asa chior , betiv si cu gura mare cum este si cautati sa intelegeti de ce de 8 ani nu reusesc sa-l tranteasca politicienii si ziaristii si infractorii astia de doi lei !
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde alin m » 31 Iul 2012, 00:44

gabi bee scrie:vad ca multi din noi pun un pret mai mare pe cei 7 milioane care au votat pt demitere si ignora pe cei 10-11 milioane care nu au votat pt demitere ! pai daca legea spune ca trebuie 50 % +1 pt a fi validat referendumul , despre ce vorbim ? ca si cum intr-un meci de fotbal , o echipa are f multe ocazii de poarta ,zeci de cornere zi 4-5 de penaltyuri dar nu reuseste sa inscrie iar cealalta echipa are o singura ocazie si marcheaza ! deci , cine a castigat ? asa si la referendum , daca regula jocului spune ca trebuie prezenta de 50 %+1 pt a castiga si prezenta a fost de 46 % , in cazul asta , nu este destul de clar cine a castigat ? comentariile care nu recunosc scorul final sunt complet aiurea si d-aia merge Romania asa de prost fiindca nu acceptam si nu respectam regulile !
mai bine uitati-va bine la Basescu , asa chior , betiv si cu gura mare cum este si cautati sa intelegeti de ce de 8 ani nu reusesc sa-l tranteasca politicienii si ziaristii si infractorii astia de doi lei !

sa uitam ca prezenta la vot nu a prea ridicata in ultimul timp? din cei care au stat acasa citi tin cu pdl ?
Ultima oară modificat de alin m pe 31 Iul 2012, 01:03, modificat 1 dată în total.
alin m

Mesajde alin m » 31 Iul 2012, 01:03

ioanpuiu scrie:
alin m scrie:toti presh-e-dintii au tinut cu dintii dar nu au produs plus valoare pt RO. un manager care nu produce nu e respectat

ai dreptate. doar 16% sau mai putin . base a gresit tara, anul . s-a vrut a fi : presedinte si prim-ministru, adica manager al RO. ce am gresit ? ca nu e conform legii ?? pt ce sint alesi? nu sa administreze tara si banul public? da el cind e total pe linga ? mai o vila -doua, ficsa europarlamentar, fratele in port la mare, mare smecher, mai are si un Logan ca de, e tara saraca. Ce am mai gresit ? Ca s-a vrut tare si a spart tot in jur exact ca in evul mediu cind regele zdrobea concurenta (ce modern suna) si tot freaca "motanul" care miorlaie la antene si scoate ochii la fraieri cu niste termopane. ce vrei ...pomelnic sa vezi ca vine din vremuri preistorice si ca a fost mai tot timpul la putere? si ceilalti presedinti care au fost nu au facut nimic pt RO deci............ scuipam presedintele si il schimbam (inainte era direct aranjat -daca tot am gresit anul). pina la urma trebuie sa intelegem ca schimbarea unui om din functie nu e un capat de tara. nu m-ar fi deranjat daca venea altul de la pdl presedinte pina in 2014 dar sa fi avut alta optica sau alte idei
alin m

Mesajde modigliani » 31 Iul 2012, 07:05

alin m scrie:
ioanpuiu scrie:

ai dreptate. doar 16% sau mai putin . base a gresit tara, anul . s-a vrut a fi : presedinte si prim-ministru, adica manager al RO. ce am gresit ? ca nu e conform legii ?? pt ce sint alesi? nu sa administreze tara si banul public? da el cind e total pe linga ? mai o vila -doua, ficsa europarlamentar, fratele in port la mare, mare smecher, mai are si un Logan ca de, e tara saraca. Ce am mai gresit ?

Cu ce-ai mai gresit ??? Pai atat tu cat si alte cateva milioane de Romani - condusi de principiul "sa moara si capra vecinului" - nu puteti intelege ca , odata ales ( nici eu nu-l inghit ! ) Basescu este ..... PRESEDINTELE ROMANIEI !!!!! Asta e ! N-ai ce face ! Nu-i el de vina , e de vina ..... MAJORITATEA POPORULUI TAU !!! El a CANDIDAT si a fost ALES liber , democratic , prin prezenta la urne de catre POPORUL TAU ! ( si tu poti candida , stiai ? ) Nu-ti convine ??? Da-i p-astia afara din tara sau da-i in judecata .

Sa revenim :

Ca sa fi tu multumit ar fi trebuit ca frac-su lu' Basescu sa manance de pe jos ? El sa umble-n slapi si cu bicicleta ? Sa stea intr-un bloc confort doi ??? ..... Heiiiii , ..... e PRESEDINTE !!!!! Este cel mai urmarit roman de catre restul lumii ! Vorbiti de vila Dante ? E vila de protocol . Unde sa primeasca asta o delegatie ? Si cum sa-i primeasca ? In bermude si sa-i duca la un gratar la Pustnicu ?( e alta poveste faptul ca si-ar putea-o revendica abuziv . Dar nu mai este treaba ta . Este treaba organelor de control - pe care tocmai ....... PONTA si ANTONESCU vor sa le puna "pe liber" . Asta a ce suna ??? Hmmm ??? Ai idee cat cheltuie statul , poporul englez , pentru a mentine un nivel de lux la Buckingham ? ..... MULT !!! Si nu caraie nimeni ! Saracia aia de regina si cu avortonu' ala de fii-su - parere unanima a marii majoritati a englezilor - sunt ..... simbolul lor in lume !)

Te-ntreb - da'-mi raspunzi SINCER ( nu accept bataie de campi ) - daca te-ai nimeri O ZI presedinte n-ai face nimic pentru ai tai ???

Mai nene , vedeti bine ca am un cult si-un respect pentru INSTITUTIA PRESEDINTIE . Cu toate astea , inainte de-a vorbi despre un presedinte folosim un nume . In cazul de fata Basescu . Inainte de un nume vorbim despre un OM . Care , asta e , e nascut dintr-o mama , are bune si-are rele . Si OMUL ala este , inainte de toate : TATA , SOT , FRATE , FIU , etc . Mai nene , hai sa fim seriosi , ..... fiecare OM de pe lumea asta este subiectiv in legatura cu ai lui , ce dracu' ?

Sa scrie aici , sub postarea mea , care are fratele maturator sau sora spalatoreasa , si-ntr-o zi de presedintie nu face nimic pentru acestia .......

...........................................

" Ai sa-ncepi sa strangi bani cand ai sa incetezi sa numeri banii altora " --- Coran ---
modigliani

Mesajde modigliani » 31 Iul 2012, 07:16

ioanpuiu scrie:- ce faci Lenuţo ? cu cine ai votat ?
- io, l-am pus pe DA.
- de ce Lenuţo ?

după o pauză în care părea să evalueze consecinţele acestui dialog, sinceră şi eliberată parcă de o povară,
- am crezut că ne măreşte şi nouă pensia, că nu îmi mai ajung banii.
A fost rîndul meu să rămîn fără "sonor" cîteva clipe, după care am întrebat-o:
- şi crezi că ăstia au mai mulţi bani decît Băse ?
- nu ştiu , da' ... a zis că ne-o măreşte.

:o :shock: ... :lol:

Monumental ! Simbolistic si caracteristic , as spune ........
De-a lungul timpului romanii si-au "vandut" cate patru ani din viata pe doua kile de ulei si doua de zahar .....

Spunem ieri pe undeva - parca la Pamfletele Lupului - ..... nu-i asa ca ne pricepem la ce-i aia Democratie ?
modigliani

Mesajde echo » 31 Iul 2012, 07:53

ioanpuiu scrie:- am crezut că ne măreşte şi nouă pensia, că nu îmi mai ajung banii.
A fost rîndul meu să rămîn fără "sonor" cîteva clipe, după care am întrebat-o:
- şi crezi că ăstia au mai mulţi bani decît Băse ?
- nu ştiu , da' ... a zis că ne-o măreşte.

Uite chestiile astea ma ating pe mine rau de tot dom' Puiu... Si asta e principalul motiv pentru care imi e scarba de politicienii care folosesc sentimentele pure umane in scopul invrajbirii si in ultima instanta castigarii de electorat fara sa tina de fapt cont de acesti oameni pe care ii prostesc...

Motivul meu principal pentru care nu ii suport "pe ailalti" este faptul ca, preponderent, in strategia lor electorala nu spun, "ma, uite cat de buni suntem noi - alegeti-ne" ci spun "uitati-va ma cat de rai sunt aia! - dati-i jos!" - cultul urii ...
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde Bambucha » 31 Iul 2012, 08:35

Vad ca multi se prefac sau nu vor sa inteleaga: statul acasa sau votul negativ nu a fost in majoritatea lui sprijinirea lui Basescu sau a PDL!!! A fost aproape in deplinatatea lui un gest de repulsie, scarba si revolta la ceea ce s-a petrecut in perioada de 3-5 iulie cand s-a calcat pur si simplu totul in picioare, s-au calcat in picioare valorile fundamentale ce le-am castigat la revolutie.
Treziti-va si nu va mai lasati purtati de manipulare ieftina si mincinoasa!! Cum de altfel nici cele 7,5 milioane de DA nu au fost pentru USL cum sustine nenea primministru, ci pur si simplu pentru demiterea presedintelui suspendat. Este incredibil cum chiar si oameni intelectuali se lasa asa usor spalati pe creier!

Ne meritam cu profunzime alesii! Hai sa ne uitam mai intai in jur si la noi indeobste, de aici pleaca totul. In momentul in care vom schimba la acest nivel ceva, sa fim siguri ca si mai sus se va propaga acest lucru.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde ioanpuiu » 31 Iul 2012, 09:34

ioanpuiu scrie:

Alin m e supărat pe manager (managementul ţării) - pe bună dreptate, şi nici nu e singurul nemulţumit de cum merg lucrurile în ţara asta - dar face o confuzie capitală.

Rolul şi funcţiile Guvernului.PNG

http://www.sgg.ro/docs/File/SGG/acte_no ... 3-2001.pdf
(citeşte Aline ! vezi şi secţiunea 3 că nu-ţi strică)

Alin m este un nelămurit dar are pretenţia să ne lămurească pe noi.
Ca el mai sunt 10 milioane care ajung în cabina de vot şi se joacă cu ştampila.
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 31 Iul 2012, 09:42

Bambucha scrie:Treziti-va si nu va mai lasati purtati de manipulare ieftina si mincinoasa!! Cum de altfel nici cele 7,5 milioane de DA nu au fost pentru ....

7,5 milioane ?
Am văzut cu toţii statistica prezenţei la vot în unele localităţi şi judeţe.

Cifra aia nu e decît un basm :!:
ioanpuiu

Mesajde balasbebe » 31 Iul 2012, 12:54

Nu stiu altii cum sunt, dar USL-ul traieste in micina, si din ea. Poate ar trebui sa iasa colegii celor doi sau profesorii lor sa ne spuna cat de mincinosi erau la scoala.
balasbebe

Mesajde alin m » 31 Iul 2012, 13:19

modigliani scrie:Cu ce-ai mai gresit ??? Pai atat tu cat si alte cateva milioane de Romani - condusi de principiul "sa moara si capra vecinului" - nu puteti intelege ca , odata ales ( nici eu nu-l inghit ! ) Basescu este ..... PRESEDINTELE ROMANIEI !!!!! Asta e ! N-ai ce face ! Nu-i el de vina , e de vina ..... MAJORITATEA POPORULUI TAU !!! El a CANDIDAT si a fost ALES liber , democratic , prin prezenta la urne de catre POPORUL TAU ! ( si tu poti candida , stiai ? ) Nu-ti convine ??? Da-i p-astia afara din tara sau da-i in judecata .

Sa revenim :

Ca sa fi tu multumit ar fi trebuit ...

" Ai sa-ncepi sa strangi bani cand ai sa incetezi sa numeri banii altora " --- Coran ---

Am votat la inceput pt dom presedinte dar... dupa atita timp am dreptul sa imi schimb parerea. ALTUL IN POST.

-nu vreau sa moara capra. sa traiasca si sa dea lapte sa hraneasca si vecinii. sa moara vecinul care a devenit presedinte prin recordul de viteza la votul din afara tarii, record obtinut in tari mai dezvoltate industrial unde se poate vota robotizat.

da , sa revenim:
-frac-su lu' Basescu sa manance de pe jos ? nu in nici un caz dar putea sa manince inghetata din fabrica pe care o detine. era suficient. aici nu sintem in Dubai unde fratele emirului are niste drepturi imense. Crezi ca vila Dante e singura din RO care a ajuns la base? asta e doar cea mai mare si mai fitoasa vila din acea zona evident cu aluzie la termopanele lu' nastase. iar PONTA si ANTONESCU vor fi sanctionati la parlamentare in toamna cind votul va face parlamentul si nu migratia prin partide.
- nu sint regalist si nu intentionez sa tin in spinare niste mumii
- daca as fi o zi presedinte nu mi-as face rudele milionare in euro
-cu INSTITUTIA PRESEDINTIE nu am nimic sa ramina acolo, dar cu cel care e acum reprezentantul acestei institutii am ceva. e om si poate fi schimbat. e un jucator. am vazut. dar am vazut si ca triseaza. ce mai conteaza ca fura. si ceilalti furau. da nu se gindesc sa fure mai putin, ce dracu' ? tre sa fure, si atit. ca sa fure..... au taiat de la pensionari ca tre sa moara, de la cresterea copilului ca au parinti sa-i creasca, au mai marit taxele la privat ca si asa nu taie aia factura, bugetarii si asa sint in plus (nu doar prea multi). mai avea putin si taia si RO de pe harta...
alin m

Mesajde Dragos2006 » 31 Iul 2012, 13:32

Apropo de vila dante , cata ura si cat comunism in acest caz . Base este acuzat de ceva ce nu a facut , mesaj clar pentru prosti : uitati unde va locui dictatorul basescu ... bla, bla , bla. Este ca si cum eu as condamna o persoana deoarece peste doi ani va produce o crima , nu poti acuza pe cineva de o fapta pe care chipurile o va infaptui intr-un viitor relativ. dar astfel de stiri prind al naibii de bine la prostime'
Dupa acest referendum am vazut in Basescu imbatranit si obosit care e clar ca a fost la ultima lupta politica . Am vazut un Antonescu care arata ca un viitor fost om politic si un Ponta extrem de ingrijorat ca va fi tras la raspundere pentru hotiile facute in ultimile trei luni. Unde mai pui ca ne bate si Dumnezeu cu seceta asta .
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde balasbebe » 31 Iul 2012, 13:36

Multi si nu sunt putini, mai ales din mediul rural, au votat de rusine. Din aia sunt cateva procente. Nu am auzit de voturile nule. C.c.t
balasbebe

Mesajde alin m » 31 Iul 2012, 13:52

ioanpuiu scrie:
ioanpuiu scrie:

Alin m e supărat pe manager (managementul ţării) - pe bună dreptate, şi nici nu e singurul nemulţumit de cum merg lucrurile în ţara asta - dar face o confuzie capitală.

Rolul şi funcţiile Guvernului.PNG

http://www.sgg.ro/docs/File/SGG/acte_no ... 3-2001.pdf
(citeşte Aline ! vezi şi secţiunea 3 că nu-ţi strică)

Alin m este un nelămurit dar are pretenţia să ne lămurească pe noi.
Ca el mai sunt 10 milioane care ajung în cabina de vot şi se joacă cu ştampila.

ti se pare ca totul e conform legii si repartizarii conf cu ce mai pus sa citesc ? te aburesti singur dragul meu concetatean si coleg de forum. hai sa vedem daca e logic ce scriu mai jos:
-cine ajunge presedinte la noi ? -un sef de partid -"locomotiva", partidul fiind o structura relativ democratica in interior unde voturile interne se fac pe interese mari, o structura cu o subordonare mult mai clara unde se lupta cu ferocitate pt putere. seful de partid tre sa fie cel mai smecher. base vs petrisor roman sau antonescu vs tariceanu
-parlamentul - ca de obicei "locomotiva" ajuta la alegerea majoritatii in parlament, si cind nu e decisiva se face alianta cu UDMR. daca nu credeti duceti-va si cititi placutele bilingve
-guvernul -"3) Guvernul se organizează şi funcţionează în conformitate cu prevederile constituţionale, având la bază Programulde guvernare acceptat de Parlament.
(4) Numirea Guvernului se face de Preşedintele României pe baza votului de încredere acordat Guvernului de
Parlament."
- guvernul e pus tot de "ai nostri", asa ca nu face nimeni nimic in plus fata de ce se facea in interiorul partidului castigator la alegeri
Cel care era sef in partid si stia tot ce misca conduce RO deci in continuare pot pp ca stie... unde e confuzia mea? nu o vad. Base o facea si pe presedintele dar si pe primul ministru. Boc nu avea rol decit decorativ. Ai uitat ca Base facea anunturile capului guvernului ?
Am ajuns sa ma joc cu stampila la vot pt ca prin actiunile sale de "yesman" (http://dexonline.ro/definitie/yesman) Tov. Presedinte Basescu Traian i-a facut pana si pe cei din partidul sau sa fuga desi aveau guvernul si majoritate in parlament. Sa nu mai zic si de contradictiile din declaratii.
alin m

Mesajde Cristian IONITA » 31 Iul 2012, 14:02

Aline .... ce spui tu e adevarat .... asa si este Base este un tiran, un dictator, un profitor .... un abolutionist feroce .... etc .... dar nu despre asta a fost vorba in acest referendum .... nu pentru asta ne-au chemat cei de la USL la vot .... ci pentru ca reprezentantii lor sa-i ia locul lui Base ... sa fie ei tirani, dictatori, etc .,... adica sa ne scoata din lac si sa ne arunce in put , banuiesc ca nu negi acest lucru. Sau iti inchipui tu ca o data dat jos Base si in locul lui cocotat Antonescu avandul alaturi pe Ponta se termina cu tirania, dictatura si profitereala in tara asta?
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE