Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Cat ne costa un parlamentar?

Mesajde lucky5strike » 18 Noi 2012, 11:15

http://m.romanialibera.ro/stire-214670.html

Cât ne costă un parlamentar
de GEORGE LACATUS

Deputaţii şi senatorii ne-au costat anul trecut 37 milioane de euro. În această sumă intră atât salariile aleşilor şi ale membrilor cabinetelor parlamentare, cât şi celelalte cheltuieli: cazare, deplasări, abonamente telefonice. În 2011 suma va fi mai mare, deoarece indemnizaţiile parlamentarilor au crescut cu 15%.

În 2010, cei mai mulţi bani i-au cheltuit senatorii. Fiecare dintre cei 137 de aleşi a reprezentat un efort bugetar de 119.000 de euro. În total, membrii Senatului au consumat 16,3 milioane de euro. Din datele oficiale, puse la dispoziţie României Libere de către reprezen¬tanţii Senatului, reiese că fiecare senator a cheltuit pe lună peste 9.900 de euro. În aceşti bani se regăsesc indemnizaţia alesului, salariile oamenilor din subordinea sa, deplasările în străinătate, combustibilul consumat, telefoanele mobile şi protocolul.

În ceea ce-i priveşte pe membrii Camerei Deputaţilor, cheltuielile au fost de 64.000 de euro anual, adică 20,8 milioane de euro pentru toţi cei 325 deputaţi (8 dintre ei au fost numiţi miniştri în Guvern).

137 de senatori au consumat benzină pentru 7 milioane km

Direcţia de Comunicare a Senatului afirmă că anul trecut „cheltuielile cu benzină/motorină în circumscripţiile electorale au fost în valoare de 2,8 milioane de lei". Făcând o medie a preţului la benzină şi motorină pe anul 2010, rezultă că acei 137 de aleşi au consumat 703.750 de litri de combustibil. Presupunând că maşinile senatorilor au consumat 10 litri de combustibil la 100 de kilometri, rezultă că statul român a decontat anul trecut combustibilul necesar parcurgerii a peste 7 milioane de kilometri. Adică în fiecare lună s-ar fi parcurs 4.280 de kilometri pentru fiecare cabinet senatorial. Pentru protocol, senatorii au cheltuit o sumă mai mică, doar 906.000 de lei, adică 226.500 de euro.

5.333 de euro lunar a costat un deputat în 2010

Cei 325 de deputaţi au cheltuit anul trecut 20,8 milioane de euro. Din această sumă, cuantumul indemnizaţiilor a fost de 7,8 milioane de euro. Maşinile deputaţilor au înghiţit combustibil în valoare de 444.211 de euro, adică s-ar putea spune că au parcurs 4,4 milioane de kilometri. Împărţind la numărul total de deputaţi, rezultă că fiecare parlamentar ar fi parcurs 13.668 de kilometri anul trecut, raportat la un consum mediu al unei maşini de 10 litri de combustibil la 100 de kilometri.
Parlamentarii din Camera Deputaţilor au vorbit anul trecut la telefoanele mobile în valoare de aproximativ 96.000 de euro. Protocolul deputaţilor a fost mai modest. El a costat puţin peste 38.000 de euro.

Gheorghe Barbu: „Indemnizaţiile vor creşte cu 15%"

Comparând bugetele anilor 2010 şi 2011, se poate observa că parlamentarilor României le-au fost alocaţi anul acesta bani mai mulţi de la buget.

Întrebat cum explică această majorare a bugetului Camerei Deputaţilor pentru 2011, secretarul general Gheorghe Barbu ne-a explicat: „Anul trecut, parlamentarii au decis majorarea indemnizaţiilor cu 15%. Această hotărâre a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2011".

Astfel, un deputat va încasa anul acesta un salariu brut de 1.437 euro lunar, iar un senator 1.523 de euro. La aceste sume se adaugă celelalte cheltuieli care sunt decontate de stat.

703.750 litri de combustibil au consumat anul trecut cei 137 de senatori ai României.

444.000 litri de combustibil, în valoare de 444.211 de euro, au consumat anul trecut cei 325 de deputaţi.

Înconjurul Pământului

Dacă adunăm kilometrii parcurşi de senatori şi de deputaţi anul trecut, ne dă sumă de 11.479.610 kilometri. Concret, fiecare senator a consumat benzina necesară parcurgerii a peste 51.000 de kilometri, adică de 1,3 ori mai mult decât lungimea Ecuatorului.

CHELTUIELI

Camera Deputaţilor:
cheltuieli totale: 20.777.520 euro, din care:
indemnizaţii: 7.825.250 euro
combustibili: 444.211 euro
protocol: 38.215 de euro
telefoane : 96.000 de euro

Diferenţa de sumă, 12,4 milioane de euro, o reprezintă cazarea (în Bu¬cu¬reşti, în teritoriu şi în străinătate), transportul în ţară cu avionul şi în străinătate, delegaţii în străinătate şi diurne (în teritoriu şi în străinătate).

Senat:
cheltuieli totale: 16.355.000 de euro, din care:
indemnizaţii: 2.356.263 de euro
combustibili: 703.750 euro.
protocol: 226.500 de euro
telefoane: 43.000 de euro

Diferenţa, 13.025.487 de euro o reprezintă cazarea (în Bucureşti, în teritoriu şi în străinătate), transportul în ţară cu avionul şi în străinătate, delegaţii în străinătate şi diurne (în teritoriu şi în străinătate).
Pax vobiscum!
lucky5strike

Re: Cat ne costa un parlamentar?

Mesajde B-father » 18 Noi 2012, 13:52

E putin chiar foarte putin.
Eu i-as plati regeste ca sa nu mai fie tentati sa fure in schimb le-as ridica imunitatea-ai gresit ai platit- si civil si penal .
Faptul ca avem un parlament slab le permite gastilor mafiote-gen cea a lui Basescu sau cum a fost a lui Adrian Nastase sa fure nu niste amarate de milioane cat pentru un km de autostrada ci miliarde de euro si viitorul unui neam.
Doar atunci cand vom avea un parlament puternic vom avea democratie veritabila in Romania.
Dar romanul e inca prost si inca crede in" marele tatuc "gen-iliescu , basescu care sa ne conduca.
B-father

Mesajde lucky5strike » 18 Noi 2012, 23:56

Putin?

Direcţia de Comunicare a Senatului afirmă că anul trecut „cheltuielile cu benzină/motorină în circumscripţiile electorale au fost în valoare de 2,8 milioane de lei". Făcând o medie a preţului la benzină şi motorină pe anul 2010, rezultă că acei 137 de aleşi au consumat 703.750 de litri de combustibil. Presupunând că maşinile senatorilor au consumat 10 litri de combustibil la 100 de kilometri, rezultă că statul român a decontat anul trecut combustibilul necesar parcurgerii a peste 7 milioane de kilometri. Adică în fiecare lună s-ar fi parcurs 4.280 de kilometri pentru fiecare cabinet senatorial. Pentru protocol, senatorii au cheltuit o sumă mai mică, doar 906.000 de lei, adică 226.500 de euro.

Mda, au facut 140 de km/zi, 7 din 7, saracii, or fi fost cazati la Giurgiu...

:roll:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde nae » 19 Noi 2012, 19:39

Cat costa ... , orice ?
DICTATURA ,aparent , e mai ieftina ___ nu e .
Sau aveti pretentia ca '89-'12 e o perioada democrata ?, eu asa am crezut , nu mai cred .
Comunismul a esuat ; N Corea= un balon de sapun /China = atipica (a trecut din sclavagism direct la comunism ).
Capitalismul a esuat , ca nu vedem/acceptam e alta chestie (noi il vedem pe Base aparatorul democratiei ... ).
Nu-mi doresc alta ''organizare '' pt ca n-o pot intelege la 42 de ani dar e necesara si , culmea, va fi zamislirea generatiei ''etnobotanica''-pe care o negam/ e a noastra .
Nu stiu ce va fi ,stiu ca nu pot gira pe Ponta/Antonescu oricat il urasc pe dictatorul luminat .
nae

Mesajde lucky5strike » 19 Noi 2012, 21:19

Pur si simplu sunt imposibili candidatii astia. Jocurile se fac de la candidaturi!

Privesc la fatuca asta... dupa aspect, varsta (23 ani) - http://www.realitatea.net/secretara-lui ... 54937.html

Oricat m-as sforta, dupa discurs, mimica, atitudine, tot o fatuca este... un copil sovaielnic, parca nevinovat, parca pus intr-o haina prea mare. Cu toate astea, se pare ca ea beneficiaza de un loc eligibil, intr-un colegiu unde majoritatea voteaza consecvent culoarea si cam atat.

Dupa afrontul de acum 4 ani cu EBA, nu credeam sa mai traim o situatie atat de jenanta.

Multi ar putea sari: ce-ti pasa dom'le, nu e in colegiul tau... etc.

Ce credeti, e pregatita sa ne reprezinte?

:shock: :shock: :shock:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 19 Noi 2012, 23:19

Cam asa zic si eu...

Sa vedeti la Craiova cum sta situatia... diavolii cat casa... multicolori, va asigur.

Oras bombardat de banere, afise, e in sarbatoare. N-ai unde te ascunde!

In mediul rural, o singura partitura, cine a fost, va mai fi...

Alte masti, aceeasi piesa.

:(
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde MyBees » 19 Noi 2012, 23:40

Mie imi plac tare replicile din filmulet, de la minutul 0:56:

- A cui esti din Turnu? A cui esti tataie?
- Nu eee din Turnu
- Nu e din Turnu, e de fel din Ramnicu Valcea si locuieste in Bucuresti
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde lucky5strike » 20 Noi 2012, 00:10

Mariane, esti tare, nu reusisem sa prind mesajul la susotelile alea... :lol: :lol:

:(

Deci sunt locuri in Craiova unde nu mai ai cum sa pui alt banner, parca au innebunit!

De la carnavalele lui Mazare n-am mai prins asa dezmat, inundatie de figuri!
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde nae » 20 Noi 2012, 18:54

In '04 am votat negativ = Base .
In '08 ... mi-a placut = B.
Acum se va vota tot negativ = 1 USL-ist .
Cat o tinem asa ?(noroc cu sfarsitul Lumii in dec. )
nae

Mesajde nae » 20 Noi 2012, 22:54

Sincer,la prima postare , nu am citit decat intrebarea ,acum sunt si mai in ceata .
Am crescut sub 3 dictatori si-un maimutoi (sunt platiti si din banii mei = nu-i jignire , e constatare ) :
1-N Ceausescu ... a facut si a dres ,a CONSTRUIT (poate megalomanic ), a adus ROMANIA de la plugul de lemn in sec. 21 (nu-i gresala= s-a mai construit ceva ?); plata 1 cartus meritat(sa nu uitam mortii/demnitatea/MAMELE moarte sau schilodite ...)
2-Nea ION ... a iubit atat de mult puterea incat n-a vazut NIMIC (Base si CO s-au imbogatit ),a preluat +4 miliarde si-o economie ruginita /necompetitiva dar functionala ;imaginea de TATUC din oglinda l-a intarit mai ceva ca pilula albastra si ...a chemat minerii (Base putin ministru .. mai conteaza !?)si baietii cu ochi albastrii si...ne-a lasat o ROMANIE praf = in loc sa-l BELIM+sare noi ii platim casa si salariu (E scump un parlamentar = NU )
3-Tapu = maimutoi /nu pui director pe cel mai destept din firma ci pe cel care-ti aduce profit ...
4-Base ...fata de Ionut I e mic copil/ baiat de cartier(bautura+ femei +bani ), baiat de Salajan (nu Stolo ca plange )... daca pe Ionut l-asi beli fara proces/sau unul rapid lu' Base doar averea __ ce-a tras pe ... si-a bagat in gura nu se pune .
Parlamentarul e coada pestelui , capul e :
-DD____ :(
-Neamtu :evil:
-MRU____ :oops:
-ala mic cu capu' mare__ :?:
-Antonescu (prietene in urma cu un an te-am votat...in viitor te votez daca-ti dai demisia cum ai promis si mai lasi inganfarea aia de interimar sa nu-ti vomit pe destele din bombeuri ) :oops:
-Pontelu draga imi placi .. dar nu azi ; ai acceptat cvorumul +amestecul extern la greu ... acum ceri VETO = nu se leaga (il vrei pe Banica jr. ? ), daca te suna Obama si-ti cere nevasta... mi-e ca accepti .
DECI ?
nae

Mesajde lucky5strike » 20 Noi 2012, 23:13

Mda, si Antonescu, in loc de demisie, s-a pitulat pe undeva pe sub fusta lui Dragnea... sa reprezinte si el ceva...

Nae, Ponta macar e constant... Ce zici?

:lol: :lol: :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 21 Noi 2012, 01:43

La Craiova toti candidatii sunt pe banere doi cate doi, toata lumea cu toata lumea, mare le e dragostea, d-le.

:twisted:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 21 Noi 2012, 17:44

Ce sa zic, ca cetatean responsabil, am eu nevoie de plasa/pix/calendar? Cu mutra unuia pe care poate nu l-am auzit vreodata vorbind public? :lol:

Candidatii nostri ar trebui sa participe la minim 5 dezbateri televizate, sau publice, pe fiecare colegiu, sa putem sa triem si noi oamenii cu calitati morale si politice reale, de agramati, inculti, prefacuti.

Candidatii ar trebui sa vina si ei cu rezultate/recomandari solide de la locul de munca... :lol: :lol: :lol:

Iar ca varsta... sub 30 de ani, esti clar necopt pentru asa ceva.

:lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde nae » 21 Noi 2012, 18:39

Limita de varsta nu-i corecta , Napoleon parca pe la 20 a ajuns general (nu ma refer la Oprea si gasca = paie ).. mai am vreo 3 nume in cap dar ...(Constantin cel Mare ) sa chiulesti si sa ramai cu ceva in cap mai greu ...
Sunt 2 aspecte ale problemei :
-discutam cu materialul existent (alegator/candidat ),asa societate asa candidati ,
-discutam ideatic ,candidat sanatos la cap/matur /implinit socioprofesional/dornic sa SLUJEASCA cetateanul/crede in ce spune ...
Cu ce DIFERA societatea noastra '12 de ce din '89 ?
-Nicusor/Elena ,nepotism-pupin.../idem ,pe culmile progresului /promisiuni actuale , fratele tradator/idem ,atunci o turma /acum o turma ... exagerez !?,atunci agenturile/ acum parteneriatul strategic..., bine ca nu avem turnuri gemene dar avem scut ;)
nae

Mesajde lucky5strike » 21 Noi 2012, 20:18

Asta asa e, era general de o stea... Dar Napoleon, om special, a ajuns astfel in conditii speciale, ale revolutiei franceze... si momente de genul asta aduc, si trambulina, si ghilotina!

Noi traim in alte conditii si nu mi le-as dori pe cele exceptionale de atunci, nici acei insi exceptionali care au fost.

Doar conducatori, care sa se preocupe de bunastarea celor care, pentru asta i-au ales, in fond.

8-)
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde minis » 21 Ian 2013, 16:48

La costuri mai adaugati si banii de cazare pe care ii primesc inclusiv si cei care au case in bucuresti; bani care si asa sunt prea multi pentru cazarea pe o luna a unui parlamentar. Oare acasa la parintii lor (pe la tara pe undeva) tot atat ii costa o luna de cazare???
minis

Următorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE