Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Renuntarea la fumat

Mesajde iunicu » 22 Ian 2013, 11:59

Am aproape 3 saptamani de cand fac fata cu stoicism nevoii de a fuma. Am cedat si am fumat 3 tigari in acest interval iar punctul slab a venit din cauza consumului de alcool in prezenta unui fumator.
Simt destul de des nevoia de a fuma dar rezist si sunt mandru de mine.
As vrea sa va rog sa completati lista de mai jos cu punctele pecare le-am omis.

Dupa renuntarea la fumat urmeaza:
20 minute - Tensiunea arterială şi pulsul revin la normal. Circulaţia sângelui se îmbunătăţeşte – mai ales în mâini şi picioare.
8 ore - Nivelul de oxigen în sânge revine la normal şi riscul unui atac de inimă scade.
24 ore - Monoxidul de carbon îţi părăseşte corpul. Plămânii încep să elimine mucozităţile şi alte resturi.
48 ore - Felicitări. Corpul tău nu mai conţine nicotină. Şi ai observat cum ţi s-a ameliorat simţul gustului şi cel al mirosului?
72 ore - Respiri mai uşor. Ai mai multă energie.
2 -12 saptamani - Circulaţia ţi s-a îmbunătăţit acum în tot corpul. Îţi este acum mai uşor să mergi şi să faci exerciţii fizice
3-9 luni - Eficienţa plămânilor ţi s-a mărit cu până la 5 – 10 la sută. Problemele de respiraţie dispar. Ia-ţi adio de la tuse, gâfâit şi hârâit în piept.
5 ani - Riscurile unui atac de inimă s-au înjumătăţit în comparaţie cu cele ale unui fumător.
10 ani - Riscurile contractării cancerului pulmonar sunt acum jumătate din cele ale unui fumător. Riscurile unui atac de cord sunt egale cu cele ale unei persoane care nu a fumat niciodată.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Re: Renuntarea la fumat

Mesajde LUCIAN AVRAM » 22 Ian 2013, 12:47

si cum ai facut ? ai compensat cu vreo ceva sau pur si simplu ........abstinenta ? :)

si eu vreau sa renunt , da-mi un sfat ............ :)
LUCIAN AVRAM

Mesajde State » 22 Ian 2013, 12:54

Eu scapasem cu ajutorul tigarii electronice. Am stat nefumat vreo 7 luni , apoi dintr-o expeditie pe Dunare ,mi-am reluat obiceiul. :oops:
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde iunicu » 22 Ian 2013, 13:17

Tot cu tigare electonica am scapat si eu. Am scazut cantitatea de nicotina a lichidului pana la 0 si dupa o vreme am inceput sa uit si de tigarea electonica. O purtam la mine numai pentru confortul psihic. Intr-o zi am refuzat sa o mai iau dupa mine si nu i-am mai dus dorul. Pe urma am vandut tigarea unui coleg.
iunicu

Mesajde LUCIAN AVRAM » 22 Ian 2013, 13:38

iunicu scrie:Tot cu tigare electonica am scapat si eu. Am scazut cantitatea de nicotina a lichidului pana la 0 si dupa o vreme am inceput sa uit si de tigarea electonica. O purtam la mine numai pentru confortul psihic. Intr-o zi am refuzat sa o mai iau dupa mine si nu i-am mai dus dorul. Pe urma am vandut tigarea unui coleg.

cam cat a durat tot procesul ?
LUCIAN AVRAM

Mesajde patrascu » 22 Ian 2013, 13:50

Am reusit in urma cu cativa ani sa renunt pentru 23 de luni la acest viciu. Din siguranta ca sunt lasat am facut imprudenta sa aprin o tigara si gata sa dus am redevenit fumator inrait. La mine tigara electronica nu prea a avut efect. Am un amic ce a reusit sa se lase dupa ce a citit aceasta carte. http://chisinau.ch/Lasa_fumatul/AllenCa ... umator.pdf
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

Mesajde bostina constantin » 22 Ian 2013, 14:04

Ma simt eu fericit cand aud ca cineva[oricine], poate abandona acest viciu costisitor nu numai prin costul tigarilor, dar mai ales prin pretul vietii. Multi cheltuie sume de bani pt a-si dobandi sanatatea, iar altii cheltuie sume enorme[zilnic] pt a se imbolnavi :oops:
Printre cei din urma ma numaram si eu pana acum 11 ani, cand urma sa se nasca primul nepot. Ma simteam vinovat pt viitorul lui daca se nastea in curtea unui bunic fumator.
Mi-am fixat o zi [ 1ian] , m-am aprovizionat cu tigari [doua pachete zi], nu am spus la nimeni nimic, ba mai mult sotia mi-a cumparat si ea doua pachete, si am fost nevoit sa aman cu o zi punerea in aplicare a planului.
Nepotul urma sa se nasca in februarie, planul l-am dus pana la capat, ca atare Georgian si Andrei, au un bunic nefumator. Sunt multumit ca am reusit sa ajut catva colegi sa se lase si ei, dar sunt mahnit ca nu am reusit cu fi-miu si nor-mea.
Nicu esti putin egoist, te gandesti numai la binele propriu obtinut ;)
bostina constantin

Mesajde Ioan Guist » 22 Ian 2013, 14:30

M-am lasat cu nicorete.
Apoi din prostie am luat-o iarasi
M-am lasat din cauza ca... e bine
Apoi de prea mult bine le-am luat iarasi
M-am lasat ca e timpul...
Le-am luat iarasi la timpul lor.
M-am lasat de musai.(in camp am ramas fara)
Am iesit din camp si la primul Peco am luat o cafea.
M-am lasat iarasi...
si ...ce mai trece timpul
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Cristian IONITA » 22 Ian 2013, 14:46

am renuntat acum aproximativ 20 de ani la sportul asta ... nu pot sa spun ca a fost simplu dar de departe nu e cel mai greu si complicat lucru facut in viata.

Fumam cred ca de vre-o 10 ani (clasa a VII-a) si-am prins din plin perioada cand fita suprema era sa tragi din snagov, nu mai spun de amiral sau alte exotisme (BT-ul si Kent-ul se pastra pentru spagi si obligatii), dar prin anul 4 de faculta a avut loc o super mega crestere de pret la tigari si am considerat ca sparg prea multi bani pe ele .... prima data m-a tinut doar cateva luni, in sesiunea de vara am reluat .... dar cum am terminat sesiunea am renuntat si inca rezist pe baricade.
Nu stiu daca se datoreaza doar acestui lucru (in perioada respectiva am cam redus activitatile de celibatar si imediat dupa am servit si patria) dar clar si-a adus contributia .... din anul in care am renunta la fumat am depasit greutatea normala cu vre-o 10 Kg .... acum am 20 peste cat ar fi recomndat .... dar uite ca din acest moment imi propun sa fac una alta si-n directia asta :D .
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde proapis13 » 22 Ian 2013, 15:27

Am fumat de la 12 ani de cind mi-a murit tatal...credeam ca sunt mai important
Am fumat si in cele mai placute si neplacute momenta ale vietii
Am fumat in cele mai neobisnuite locuri
Am fumat orice,de la ghijei de porumb la viata de vie si de la teci de fasole si pina la ....iarba ;)
Am fumat de fenta ca ma consideram shmecher si din...snobism
Cind a nascut sotia fata in urma cu aproape 18 ani m-am lasat...n-am mai fumat 3 pachete pe zi....am fumat 2
NU am fumat niciodata in casa in care au fot copii mici sau oameni bolnavi...la mine ieseam afara,stau la parter sau in terasa
Acum 15 ani cind s-a angajat sotia la un en-gros de tigari m-am lasat iarasi....am fumat numai unul pe zi...kent...
In urma cu 9 ani seara la o discutie cu sotia pe teme asta m-am lasat de fumat.....9 luni...
Am fost singurul dintre prietenii mei pescari ce nu fuma,nici macar la sprit...
De revelion am luat-o iarasi...pina in mai 2005
In mai 2005 datorita unei raceli nu am fumat 3 zile...dupa am vrut sa vad daca stau mai mult....si am stat...pina azi...

La cateva zile dupa ce m-am lasat de fumat,parca spritul nu mai avea acelasi gust;ba era acru,ba era dulce,ba berea era prea amara....
Tot in mai 2005 sotia m-a intrebat daca o sa ma las vreodata de baut
I-am raspuns ca paharul de pe masa poate fi ultimul si nu m-a crezut....ma mai lasasem si de sportul asta ,cate o luna,doua trei...
In anturajul si mediul in care lucram nu puteai sa nu bei macar o gura de ceva macar la masa
Am mai baut atunci un spritan, am intors paharul invers si am zis; cine o intoarce paharul invers sa bea din el....
L-a intors ea deoarece trebuia sa-l spele....eu nu l-am mai intors.....si au trecut aproape 8 ani...

Atunci m-am convins ca e chestie de vointa si ce poate face vointa din om
Ma bucura ca am reusit sa conving cativa sa se lase de fumat in toti acesti ani printre care si un apicultor

Sa va mai povestesc ca o saptamina si mai bine nu suportam nimic??? nici macar pe mine cind ma vedeam in oglinda cind ma barbieream
Cind eram liber sculele de pescuit si la Dunare...numai asta ma calma...pina cind mi-am luat albine...
De atunci cind merg la albine sunt cel mai linistit om din lume..altfel trece si timpul...de atunci nu mai port nici ceas la mina...
Nu vreau sa vad cum trece timpul
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde iunicu » 22 Ian 2013, 16:17

LUCIAN AVRAM scrie:cam cat a durat tot procesul ?

Cu 5 zile inainte de craciun am cumparat tigarea electronica(acum o luna).
Am testat diferite arome de tutun care nu imi mai placeau dupa cateva zile, ba se imbacsea rezistenta si incepea sa miroasa a afumat si ma enervam, ba intra lichid pe admisia tigari si galgaia.
Am ales o sticluta de lichid cu 0 nicotina pe care nu am apucat sa o termin findca mi-a trecut.
Fratele meu fumeaza tigare electronica de 2 ani si nu o poate lasa, macar nu mai se afuma.
bostina constantin scrie:Nicu esti putin egoist, te gandesti numai la binele propriu obtinut ;)

Grasesti, am vandut tigarea electonica unui fumator care vrea sa repete performanta mea. Intentiona oricum sa isi cumpere una iar a mea era aproape noua si la jumatate de pret, plus ca a venit insotita de o caciula de sticlute cu lichid partial consumate si gratuite.
iunicu

Mesajde kamy » 22 Ian 2013, 16:47

asa zicea unu ,,nu e greu sa te lasi de fumat,io m-am lasat de vre-o mie de ori,,!io cand eram de 2-3 ani aveam un bunic care fuma havane d-alea facute manual in hartie de scanteia,vazant ca trage cu pofta n-a scapat de mine pana nu mi-a dat si miesi chiar cand am inceput meseria a nimerit tata prin apropiere,deci nu fumez da si io m-am lasat odata!
kamy

Mesajde bostina constantin » 22 Ian 2013, 17:14

Eu ma refeream la faptul ca, la cele punctate mai sus sa adaugi si bucuria ce le-ai adus-o celor care te indragesc prin hotararea ta ;) :)
bostina constantin

Mesajde csaa » 22 Ian 2013, 19:10

Sunteti incepatori. M-am lasat de 7 ani.
csaa

Mesajde CATALIN » 22 Ian 2013, 19:24

proapis13 scrie:No coment
salve :D

stia sunt varooa......
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde yrynel_clau » 22 Ian 2013, 19:32

Am fumat vreo 6 ani, am capatat un harait in spatele plamanilor si am avut mai multe tentative de a ma lasa dar din cauza prietenilor reveneam la viciu. Inr-un final am reusit sa ma las definitiv cu o ambitie de fier si multe rugaciuni.Din anul 2000 n-am mai pus tigara in gura si nu vreau sa mai aud de ele .
Ivancu Ilie-Irinel ,, Doamne", ,,Doamne" nu doarme .
yrynel_clau

Următorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE