Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

RUINELE ROMANIEI

Mesajde proapis13 » 06 Mar 2013, 18:45

Fratilor nu am cuvinte :!:
Este primul dintr-o serie de 6 filme despre cum s-a distrus industria romaneasca
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Re: RUINELE ROMANIEI

Mesajde Dragos2006 » 06 Mar 2013, 18:51

Paradoxul este ca PIB-ul Romaniei fata de 1989 s-a triplat , asta calculat in USD. Viata evolueaza , tehnologia evolueaza si totul se produce acum in China.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde Mircea_63 » 06 Mar 2013, 19:57

Intrebarea asta mi-am pus-o si eu!

Cum de atunci cand productia de bunuri mergea din plin, se exporta din greu, PIB-ul era atat de mic, iar acum atat de mare fata de atunci, desi tara e plina de someri si cam putini producatori?

Nu sunt economist, totusi observ urmatorul lucru. Cand venea cineva in primii ani dupa 89 cu 100 DM sau $, putea cumpara foarte multe. Un salariu de 100 DM era deja un salariu bun.
Acum nici cu 100 euro nu iei mare lucru, desi asta ar fi 200 DM.
Cred ca producem mult mai putin decat atunci, dar leul are alta paritate si astfel se explica cresterea PIB-ului in $.

Doar in Timisoara sunt o multime de fabrici care atunci lucrau in 3 schimburi, iar acum sunt ruine.

Un stupar care produce aceeasi cantitate de miere, in momentul triplarii pretului, poate spune ca socotind in bani, si-a triplat productia :lol:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Dragos2006 » 06 Mar 2013, 21:19

In 1989 pe un kg de miere luai doua de zahar . Si acum e cam la fel . Numai ca prin anul 1992 cand am dat mierea cu doua marci pe kg. mi s-a parut o suma mare de bani . Nu va spun ce mirat am fost cand am vazut o bancnota de 1000 DM parca era ceva inaccesibil . Acum sa ai 1000 de dolari in buzunar nu mai este ceva extraordinar.
E adevarat ca a disparut industria grea dar romanii au invatat sa faca si altfel bani .

Un paradox si mai mare este faptul ca in 1997 si apoi in 2004 Romania a depasit productia de maxim din timpul lui ceausescu , cea din 1988 . In conditiile in care atunci se iriga la greu iar acum Dumnezeu cu mila .
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde modigliani » 06 Mar 2013, 23:01

Si-acum .... on-topic ( dar dur si direct la obiect , sa va fie clar !!! )

RUINELE ROMANIEI ???

Lasam "mondialu' " la o parte si vorbim despre Romania .......

Puii mei , nici nu stiu cu ce sa-ncep ......

AAAA , da ! Vrem in Shengen ? Vrem in Europa ? Ce sa cautam noi acolo ? Alaturi de cine ? De Olanda , Finlanda , Germania , Austria , Anglia , Franta , Suedia , Spania , Italia , Portugalia , Grecia ...... etc ?????

Sa ce ? Sa le facem ghetele cu crema ??? ...... Nu , mersi , as spune eu ! De ce ? ..... Iaca de ce :

- Ce sa caut eu alaturi de-o Anglie vesnic ambitioasa si imbogatita de catre mandrii ei calaveri pusi pe furtisaguri "nobile" ? Cine puii mei crede-n scopul crestinesc si oficial al cruciadelor ( de exemplu ! ) ? Care-a stors India de bogatiile sale mai abitir ca pe-un punct negru de pe frunte ?
- Ce sa caut langa o Franta vesnic bogata , culegatoare pe timp de secole de biruri si avantaje ?
- O Spanie si-o Portugalie care au supt Americile de aur ? Care-au monopolizat vreme de secole comertul intercontinental prin Pacific ?
- O Olanda care-a vlaguit sute de ani bogata Africa ?
- O Grecie si-o Italie care vin din strafundurile istoriei cu averi incomensurabile ?
- ...... O Germanie care chiar si daca ar fi fost nevoita sa plateasca ..... 100 de ani daune de razboi ...... tot ar sari intr-un picior de bucurie ?????

Cum -necum , toata lista de mai sus puncteaza tezaurele acestor state . Ca sa ma simt si io printre d-ai mei m-as alia cu Bulgarii , Macedonenii , Croatii , ...... si cam atat . Fraierii Europei !

Noi , vai soarta noastra , am avut niscaiva bratari si-o aiurita de closca de aur pe care le-am inmanat ( la fel de ******* si creduli , lipsiti de minte ) inspre pastru poporului vecin prieten sovietic . vedeti , numa' , ce bine le pastreaza ???

Facem poeme "nemaipomenite" cu ciobani "cat brazii rezemati ..... important ..... in toiege" ? Cu poemele ramanen , nene ! Cu falsa imagiune de ne-a placut sa ne-o atribuim . Concret ? Am fost mereu prostimea Europei ! ( N-o afirm , o constat siderat ! Comparatii ultimele doua milenii ale noastre cu ale oricarui alt popor ...... Va convine sau nu ...... am dreptate .
Iubesc Morometii . Insa doar ca valoare literara . Da' ce PLM tre' sa fii atat de mandru incat , dincolo de cum expune Preda , tre sa dai pe spate de tampenia super generos ilustrata a romanului de rand ?
Ion la fel ..... Mai mult decat o ambitie absurda infasurata pe-o poveste de dragoste rurala ( bine spus-a si cantat-a Marginean ) ...... cu ce sa ma falesc eu din urma ca roman ?

..................................

S-au trezit insa si "smecherii" astia de europeni ca ..... oricat ar fi strans in veacuri de istorie ...... se cam termina "pusculita" . Si trebuieste imperios gasit alt "purcelus" de spart in cioburi si de cules monede din "hoitul" sau ......

Dar , ca dracu' , sunt si inteligenti . Atat de inteligenti incat l-au facut pe "purcelus" sa creada in frumusetea "jocului" in care acesta va fi victima sigura ..... Mai mult ! Ne dorim rolul acesta !

Dar nu vedem ca peste tot s-a-mputit treaba , ca-n mana fiecarui european bancnota de 1000 DM ( fosta ) , de Euro sau de Sterline ....... nu mai e decat maculatura ........
modigliani

Mesajde ovidiu_78 » 07 Mar 2013, 05:09

Bine ai punctat pictore :D si sunt de acord ca ne meritam soarta,cum se zice cu ce alegeri faci cu acelea traiesti,apoi noi am lasat sa aleaga altii pt noi,atat de naiv sunt romanii,ca vad domle la televizor una si alta si urmaresc tot felul de emisiuni tampite,si la urma mai si cred in ele,nici n-ar exista aia de la televiziune daca astia nu ar ridica raitingul la niste emisiunui de iti vine sa vomiti,si tot multumita romanului de rand,care crede in povesti nemuritoare,basme din copilarie,si uite asa mai voteaza pe unul pe altul si sta frumos in fotoliu in fata televizorului si asteapta cu nerabdare ca altii sa-i decida viitorul
Fain am ajuns,s-ar putea discuta despre astea mult si bine,dar in fond unde ajungem???nicaieri,putem noi oare sa strigam asa de tare incat sa bagam spaima in cei de la putere si sa ii intoarcem din goana lor dupa pradarea tarii si imbogatirea lor???nu prea cred,deci sa stam cuminti si sa asteptam,dar totusi sa nu uitam ca fiecare prin acest gest a contribuit la ruinarea tarii.Sa nu intelegeti gresit ca vorbesc despre cineva anume,sau ca eu am facut nu stiu ce fapte marete de luare in seama in privinta asta,nici vb si tocmai ca pt asta ma simt si eu vinovat
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde mirel » 07 Mar 2013, 11:11

asa i ovidiu....ne meritam soarta...fiecare individ in parte e vinovat pt ceea ce ni se intampla...dar pacatul adamic lucreaza, e mai usor sa aratam cu degetul :)
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica).
0761194759
mirel

Mesajde Mircea_63 » 07 Mar 2013, 12:03

mirel scrie:asa i ovidiu....ne meritam soarta...fiecare individ in parte e vinovat pt ceea ce ni se intampla...dar pacatul adamic lucreaza, e mai usor sa aratam cu degetul :)

Eu nu! La faza asta nu ma simt cu nimic vinovat!

Si nici nu-l privesc pe Fritz ca pe unul ce e miez! Daca ma nasteam neamt, traitor in Germanica, aveam tot atatea merite cate am si acum si pacate la fel.
Negrul ala din Africa, muritor de foame cu copii avand burtile pana la gura de foame, e vinovat cu ceva de situatia lui?

Am un sentiment difuz de vinovatie pentru toate porcariile de pe planeta. Ma simt vinovat si pentru negrul pomenit mai sus, dar asta ca apartinator al speciei umane.

M-as simti direct vinovat in momentul in care as putea face ceva concret, de care am fost constient si n-am facut. Exista posibilitatea sa fi putut face ceva si n-am stiut asta. In acest caz m-as simti doar prost.

Vad RUINELE ROMANIEI ! Daca m-as putea intoarce in timp, as putea eu schimba ceva?

Tocmai sentimentul asta de neputinta si de spectator la prabusire, e ca naiba. Tot ce pot face e sa incerc sa fiu civilizat. Pun un pom, adun gunoaiele in urma mea etc

Cei care va simtiti vinovati si ne vedeti vinovati, va rog spuneti ce trebuia sa facem noi astialalti si n-am facut? Nu ca am fi perfecti, dar e bine sa stim.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Cristian IONITA » 07 Mar 2013, 16:12

ohoho Mircea .... cate nu pot fi schimbate .... dar bineinteles ca trebuie sa incepem de la mentalitati .... degeaba "stim" ce si cum e bine daca nu suntem si dispusi sa facem schimbarile ce se impun.

Despre "lume" in general o chestie foarte sugestiva .... nu doar noua ne place sa acordam credit nu musai celor care fac ceva constructiv .... ci celor care stiu sa prezinte frumos si-n poleiala orice rahat.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde modigliani » 08 Mar 2013, 20:11

Una dintre "ruinele Romaniei" este Moldova de peste Prut ......
Ne tot dam cu capu' de pereti ca "Moldova e a noastra" , ca "fratii nostrii " , .... ca etc .

Mai nene , da' credeti ca rusii erau atat de dobitoci incat sa nu prevada reactiile politice pe mai putin de 100 de ani ? Le-au prevazut ! Si-au rasmutat populatii intre ele , le-au "omogenizat" , incat acum , desi stiu ca ar trebui sa militez pentru un teritoriu , cel al Moldovei ...... imi vine sa ma lipsesc de el ca de-o mana cangrenata ...... vazand ce se intampla acolo .....

Un teritoriu este determinat de catre populatie . Altfel ar fi un simplu desert . Ori ..... acum , ..... pentru ce puii mei sa-mi doresc sa recapatam Moldova ? Voi vedeti ce se intampla acolo ? Io i-as lasa sa se dea ca dobitocii cu capu' de pereti si sa-mi pot vedea de ale mele linistit ....... Chiar n-am chef de niscaiva milioane de hectare de "belele-n plus " :

.........................................................................................

Guvernul moldovean condus de premierul Vlad Filat a fost demis marţi în urma unei moţiuni de cenzură depusă de comunişti. Aceasta înseamnă că Filat are trei zile la dispoziţie pentru a-i prezenta preţedintelui Nicolae Timofti demisia Cabinetului.

Votul pe moţiunea de cenzură, depusă săptămâna trecută, a venit după ce Filat a prezentat, timp de o oră, raportul de activitate al executivului condus de el.

„Eu sunt conştient că acest raport nu este necesar de a fi prezentat pentru cei care au înaintat moţiunea de cenzură şi cei care o vor susţine. Consider că ne-am făcut datoria, bazată pe realizate, nu pe vise. Indiferent de decizia care va fi luată, eu sunt cu sufletul împăcat că mi-am făcut datoria. Vom continua să muncim, să luptăm, dacă trebuie, pentru această ţară", a declarat premierul Republicii Moldova, înainte de vot, potrivit Timpul.md.

Moţiunea de cenzură a fost depusă ca manifestare a retragerii încrederii acordate Guvernului la învestitură. Democraţii şi comuniştii, care îl acuză pe Vlad Filat de corupţie şi abuz de putere, consideră că actualul guvern nu mai poate exista, iar liberalii nu au participat la vot.

Tensiunile dintre partidele care fac parte din alianţa proeuropeană (AIE) din guvernul Republicii Moldova s-au accentuat după ce liderul PD şi preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, a cerut, luna trecută, demisia lui Vlad Filat, pe motiv că Executivul şi alianţa se confruntă cu o gravă criză de credibilitate, trei miniştri fiind anchetaţi în scandaluri de corupţie.

Rusia, "câştigătoarea" crizei de la Chişinău

Mihai Ghimpu, liderul PL, a declarat marţi că "singura ţară care are de câştigat din această criză este Rusia”. „Asta-i Alianţă? Ăsta-i prim-ministru? Eu nu vreau să fiu complice. Vă foloseşte Voronin ca pe doi ţapi”, a mai spus Ghimpu, potrivit presei de la Chişinău.

La rândul ei, Liliana Palihovici, prim-vicepreşedintele Parlamentului şi vicepreşedintele liberal-democraţilor a avertizat că "moţiunea de cenzură nu este împotriva Guvernului sau a lui Filat, ci împotriva ţării”.

După ce va primi demisia Guvernului Filat II, Nicolae Timofti va chema toate partidele parlamentare la consultări, pentru a propune un nou premier. Parlamentul de la Chişinău trebuie să dea votul de încredere unui nou premier în termen de 45 de zile. În caz contrar, legislativul Republicii Moldova va fi dizolvat şi se vor convoca alegeri anticipate.

Potrivit declaraţiilor de marţi ale fostului preşedinte Vladimir Voronin, comuniştii nu vor renunţa până nu se vor organiza alegeri anticipate. "Toţi reprezentanţii actualei guvernări nu trebuie să-şi depună doar demisia, dar să se ascundă de ruşine”, a declarat Voronin.

Proteste în faţa Parlamentului

Vestea căderii guvernului a fost primită cu nemulţumire de oamenii strânşi în faţa Parlamentului încă din această dimineaţă, pentru a-şi exprima susţinerea pentru Filat. Potrivit presei de peste Prut, de la anunţarea votului, se strâng tot mai multe persoane în faţa legislativului şi scandează mesaje pro-guvern.

Premierul a mers şi el, în jurul orei 13:00, în mijlocul mulţimii, care l-a întâmpinat cu aplauze, relatează Jurnal de Chişinău. „Noi nu o să renunţăm, nu o să ne oprim. Adevărul este cel care învinge. Cei care cred că astăzi au câştigat se înşală”, a declarat Vlad Filat, conform sursei citate.

Reacţia României

Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti a transmis, printr-un comunicat de presă remis gândul la câteva ore după votul din legislativul de peste Prut, că este convins "că forţele politice de la Chişinău vor aborda cu responsabilitate şi maturitate situaţia actuală, în interesul stabilităţii şi al avansării procesului de apropiere de Uniunea Europeană şi în consens cu aspiraţiile şi aşteptările cetăţenilor Republicii Moldova".

Titus Corlăţean a discutat astăzi telefonic cu omologul de la Chişinău, Iurie Leancă, pe care l-a asigurat de sprijinul neîntrerupt al României pentru Republica Moldova şi toate obiectivele sale europene.

La rândul lui, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat că situaţia politică de la Chişinău nu este de bun augur, pentru că era foarte important ca Alianţa pentru Integrare Europeană să reziste, potrivit Mediafax. "Toţi facem politică, toţi am fost sau suntem în alianţe, toţi ştim ce greu e să ţii o alianţă, înţelegem toate aceste lucruri, cred eu însă că interesul major al Republicii Moldova era ca o forţă politică ce s-a putut constitui din votul cetăţenilor şi care avea, repet, drept ţintă această politică proeuropeană, să reziste. Sunt îngrijorat şi vom vedea ce se poate întâmpla mai departe", a spus preşedintele Senatului, subliniind că nici alegerile anticipate nu sunt o soluţie pentru Republica Moldova.

sursa : http://www.gandul.info/international/cu ... t-10637731
modigliani

Mesajde proapis13 » 08 Mar 2013, 23:17

salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde beeman » 16 Mar 2013, 18:11

Cam aproape tot ce era bun si de viitor si faceam bani din asta, a disparut sau a dat faliment sau numai scoate profit, asa au ajuns toate combinatele si tot ce tine de tara si facea bani grei pentru tara numai exista, pentru ca nu s-au mai bagat bani si automat au disparut, pacat pentru ca aveam o gramada de uzine si combinate productive, oare ce se va alege in viitor de tara noastra? :)
Vand ieftin Samsung S3 fara incarcator, detalii PM
beeman

Mesajde cobi » 16 Mar 2013, 21:27

beeman scrie:oare ce se va alege in viitor de tara noastra? :)

Beeman...sa fim oameni si sa mai privim si Sus...iar viitorul tarii va fi, SIGUR mai bun :)
cobi

Mesajde cypryx » 17 Mar 2013, 11:52

cobi scrie:
beeman scrie:oare ce se va alege in viitor de tara noastra? :)

Beeman...sa fim oameni si sa mai privim si Sus...iar viitorul tarii va fi, SIGUR mai bun :)

ai dreptate ,,,dar azi ce mai mancam noi oare,, :D

sunt unul din spectatori ruinelor Romaniei ,,,acu vreo 15 ani eram angajat al fostei SIDERURGICA Hunedoara si am vazut o dintr un capat in altu ,acu i o ruina,de ar fi numai asta.

citeam zilele trecute o poezie ,cea cu "vin ai nostri ,pleaca ai nostri,noi ramanem tot ca prosti" iar din ce imi indica cel ce mi a dat versurile se pare ca a fost scrisa in ani '40 ... si cat de reala e si astazi.

PACAT,PACAT,,,,

VIITORUL NU PREA SUNA BINEE,,,
festina lente,pământul e rotund si ajungi sigur in același punct.
cypryx

Mesajde akmm » 21 Mar 2013, 09:10

Aveti putintica rabdare, cat de curand incepe reindustrializarea Romaniei, pe principii sanatoase.Adica se va lua un imprumut de cateva sute de miliarde de ce-o fi si se vor reconstrui cateva ceapeuri si cateva combinate...
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde costinelblagniceanu » 21 Mar 2013, 09:19

Care ruine nana,ca toata tara este o ruina? :twisted:
Cine intreaba este prost pentru 5min. cine nu intreaba ramine prost toata viata.http://costinelblagniceanu.sun photo.ro
costinelblagniceanu

Următorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE