Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Marina Chirca-Dumnezeu s-o odihneasca!

Mesajde Mircea_63 » 15 Sep 2013, 06:56

A murit o eroina: Marina Chirca. Cu adevarat luptatoare in rezistenta anticomunista. A murit un OM. Daca as avea macar jumatate din taria ce a avut-o aceasta femeie, as fi fericit. Dumnezeu sa o odihneasca!

Mai multe, puteti afla aici si aici

Poate nu intamplator s-a inaltat chiar de Ziua Inaltarii Sfintei Cruci, 14 Septembrie.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Re: Marina Chirca-Dumnezeu s-o odihneasca!

Mesajde delorin I » 15 Sep 2013, 11:59

Dumnezeu sa o ierte si sa o odihneasca!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde Mircea_63 » 16 Sep 2013, 11:28

Un fragment dintr-un articol aparut ulterior... Cutremurator cata dreptate are! :cry:

Marina Chirca. Moartea pentru care România nu va vărsa lacrimi

A murit Marina Chirca. Ar trebui ca România toată s-o plângă, oamenii să găsească în memoria ei măcar câteva clipe de pioasă aducere aminte, iar guvernul să-i organizeze funeralii naţionale. În schimb, cel mai probabil, n-aţi auzit de ea. Televiziunile n-au făcut nici măcar o ştire din asta: cui dracu’ îi pasă de o babă anonimă, care nici măcar nu e regina ţiganilor, n-are bani, nu e vrăjitoare sau altceva?

După Revoluţie, ar fi trebuit ca Marina Chirca să devină un simbol naţional. S-ar fi cuvenit să înveţe copiii la şcoală despre ea. Să se scrie în cărţile de istorie. Să se organizeze excursii cu clasa la Nucşoara, ca tinerele generaţii să afle chiar din gura acestei băbuţe cu sufletul ca pâinea caldă despre adevăratul trecut al poporului român. Ar fi trebuit, dar n-a fost aşa.

Noile valori ale României

Luna trecută, preşedintele ţării s-a dat de ceasul morţii să-l salveze pe autoproclamatul rege al ţiganilor. Medic trimis de urgenţă în Turcia, unde bulibaşa suferise un infarct, demersuri pentru trimiterea unui avion privat, lacrimi la căpătâiul „omului de afaceri“, circ în direct, la TV. Preşedintele valida, prin gesturile sale, un simbol, un stil de viaţă, un mod de a trăi. Vineri, Marina Chirca s-a stins în anonimat, în satul de munte Nucşoara, a cărui secţiune de istorie din pagina de pe Internet omite cel mai important eveniment din istoria sa milenară: lupta eroică a locuitorilor săi împotriva comunismului. Şi va fi înmormântată la fel, fără onoruri, fără preşedinţi care să verse lacrimi, fără dezbateri la televiziuni, fără ca oamenii să ştie sau, măcar, să le pese. În fapt, proiectul „omului nou“ început de comunism n-a fost stopat niciodată. Între „regele“ Cioabă şi ţăranca Marina Chirca, poporului român i se vorbeşte de primul.
http://adevarul.ro/news/eveniment/marin ... ndex.html#
Mircea_63

Mesajde delorin I » 16 Sep 2013, 14:29

Mda...proiectul omului nou, revolutionar cu inalta constiinta de clasa nu e un proiect al comunistilor...este doar un imprumut din doctrina legionarilor. Si ei il aveau ca ideal. NU l-au putut realiza! Acum depinde cum privesti lucrurile...Acesta doamna a luptat contra sistemului! O buna parte a acelui sistem- esalonul 2, sunt la putere! Nu le poti pretinde peste noapte sa se schimbe in mod radical sa isi schimbe valori si atitudine! Si pana la urma nu trebuie sa generalizam in masa modele ce in timp devin anti-modele! Asa cum este mai sus citatul model al omului nou! Care altfel este o idee frumoasa! Un om citit, cu ceva scoala, care sa stie ce voteaza, si cum voteaza...oare nu este el de dorit in societatea actuala? Eu imi doresc sa avem in societate fara sa il producem in masa, adica sa fie rezultatul unei evolutii naturale, mai multi oameni de caracter de tip Marina Chirca! Cat despre valul si interesul electoral al unora sau altora...nu este identic cu necesitatile deteriminate intelectual si nu se suprapun decat foarte rar!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde Mircea_63 » 16 Sep 2013, 15:17

Delorine, omul este doar o franghie intre dobitoc si supra-om, spunea Nietzche in "Asa grait-a Zarathustra".

Ideile inaltatoare si stilul de a scrie ale lui Nietzsche au prins foarte bine la "publicul" din acele vremuri si au fost repede adoptate. Hitler si ai lui, luasera degraba ideea de supaom, iar Nae Ionescu, apoi legionarii -ca sa nu fie acuzati de copy-paste :roll: - l-au numit Omul Nou. Ideea a placut si comunistilor!
Pacat de o idee frumoasa sa o asociem si sa o murdarim prin alaturarea cu vreo doctrina. Ideea in sine este inaltatoare.
Din pacate educatia se poate obtine prin scoala, dar anumite trasaturi de caracter, nu. Un secol de scoli daca as face, recunosc ca nu m-as putea ridica la taria de caracter de care a dat dovada aceasta doamna, in fata caruia ma inclin.

Sa-l vad pe Base alaturi de tigani, iar in cazul acestor eroi sa fie absent...Televiziunile sa prezinte cu atata insistenta inmormantarea unuia si o multime de alte tampenii: Zavoranci, Luciu, Bianca nu-stiu-cum si sa treaca sub tacere o multime de eroi care au existat si inca mai exista o parte dintre ei, imi pare jenant. Bine ca l-am vazut pe Ogica la tot felul de "tocsouri", dar nimic despre istoria vie a acestui popor.
Mircea_63

Mesajde delorin I » 16 Sep 2013, 17:20

Stii care e paradoxul? Sau poate urmarea logica si naturala? Am incetat sa ne uitam la televizor...exista la destul de multi dintre cei aflati in jurul meu o stare de boicot! Si eu sint printre acestia! Nu ne oblioga nimeni sa ne uitam de Zavorici si compania sau la baietii aia de seara tarziu din fata blocului dar de fapt difuzati pe Antena! In marea noastra lehamite se dezvolta- sper la cat mai multi - spiritul critic! Multi dintre noi suntem contaminati de vechiul si adevaratul umor ca sa nu ne amuzam sau sa bagam in seama acest umor tras de par care a devenit serial in fiecare zi a saptamanii! Cred ca ne schimbam cumva si televizorul cu exceptia celor pe care ii poate manipula si indobitoci- votantii care decid in final, a incetat sa mai existe ca model cuttural pentru o buna parte a noastra! Problema dramatica este la cei tineri! Care acum se formeaza si pe care de fapt televizorul ii cam deformeaza! Daca ei se vor lasa!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE