Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Reteta cu iepure

Mesajde iunicu » 04 Oct 2013, 21:56

Salutare dragii mei!
Am in congelator o carcasa de iepure de casa, talie mare.
Duminica vreau sa il decongelez si sa il servesc la pranz familiei.
Ma gandesc sa il coc la cuptor intr-o tava cu sos de bulion si impanat cu usturoi si slana.
Oricand pot schimba reteta daca exista cineva sa ma impresioneze cu alta procedura.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Re: Reteta cu iepure

Mesajde proapis13 » 04 Oct 2013, 22:27

Nu exista cantitati la reteta de mai jos si nici oprelisti in a pune sau a nu pune ceva
Fiecare sa gateasca cu imaginatia,de preferinta un barbat iar la degustat sa chemati femeile
Se iau din toate legumele de sezon si din toate condimentele verzi si uscate, o parte vin alb
si doua parti apa,sare dupa gust si se introduc intr-un vas roman la cuptor o ora o ora jumate
Se intoarce iepurele de 2 ori iar daca il vreti rumenit se ia capacul dupa o ora dar se pierde savoarea
Garantez ca la sfirsit nu o sa mai ramana nimic...poate doar amintirea unui prinz pe cinste
Daca ati uitat sa puneti ceva sa stiti ca data viitoare o sa fie si mai gustos
Pofta buna :!:
Eu unul am deja inundatie in gura :lol:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde iunicu » 04 Oct 2013, 23:14

Hai ca ma faci sa imi pierd rabdarea si mai e mult pana duminica.
Maine lucrez si mananc hrana rece.
Imagine
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde proapis13 » 13 Oct 2013, 09:22

Nu ne-ai scris pina la urma ce reteta ai ales si cum a iesit,e secret de stat??
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde dorindafi » 13 Oct 2013, 13:47

iunicu scrie:Salutare dragii mei!
Am in congelator o carcasa de iepure de casa, talie mare.
Duminica vreau sa il decongelez si sa il servesc la pranz familiei.
Ma gandesc sa il coc la cuptor intr-o tava cu sos de bulion si impanat cu usturoi si slana.
Oricand pot schimba reteta daca exista cineva sa ma impresioneze cu alta procedura.

carnea de iepure shi de miel pregatite la cuptor scad la jumatate
fai mai bine un tocan shi vei fi mult mai multzumit [ulei s-au untura de porc, carnea tocata bucatzele potrivite ca marime , sare dupa gust s-au orice alte condimente. oasele nu se aleg de carne .]
dorindafi

Mesajde ionutzdrobis » 13 Oct 2013, 20:41

cred ca e cam tarziu,dar acum am vazut postarea...
am crescut iepuri cativa ani si la inceput cand eram curios cum se prepara cel mai bine am incercat urmatoarea reteta inspirata doar de ce aveam prin gradina si frigider atunci.
Am facut un mujdei de usturoi,peste care am adaugat :menta,putin piper,marar,bineinteles ceva sare si dupa ce am pisat bine toate acestea impreuna cu mujdeiul am pus totul intr-un castronel,am adaugat vreo 100ml bere ,am amestecat totul si am turnat peste iepure.
Am lasat asa pana a doua zi iar apoi am bagat la cuptor......rezulatatul a fost ....cea mai buna carnitza de iepure pe care am papat-o vreodata .....am maki incercat apoi ...gratar ,tigaie dar cel mai bine se gateste cand este lasat la macerat (dupa gust_) si apoi merge la cuptor.
ionutzdrobis

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE