Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

vin de coacaze

Mesajde trantor » 08 Iul 2011, 22:47

Cine ma ajuta cu o reteta buna si testata pentru vin de coacaze?

Pana la urma am combinat o reteta de pe google :(
....
trantor

Re: vin de coacaze

Mesajde Donbazil » 15 Aug 2011, 21:20

Sal'tare!
Scuze pentru intarziere, da' numa acuma de vreo doua minute am ajuns aici.....
Eu fac vin din coacaze negre de muuuuulti ani.....
E cam nasol pentru hipertensivi - si eu, cam am probleme cu tensiunea, da' asa, un paharel, de gustare sau ca sa-ti lasi "paf" musafirii e bun la casa omului.
Cum fac io:
Coacazele se culeg, se aleg de frunze si crengute si NESPALATE se zdrobesc intr-o galeata mare din plastic amestecate juma/juma cu zahar, dupa care completez cantitatea din galeata cu inca atata apa calda dar nu clocotita, doar calda bine.
Se pune siropul asta la soare ca visinata, vreo doua trei zile, cat e de cald....Incepe fermentarea, adica face spuma. Atunci il toren in damigeana mare de 25 sau 50 de litri, depinde cat material am si pun la fiecare litru din materialul existent, numit si maia, cate 3 litri de apa calda dar nu foarte fierbinte ca omoara drojdiile. (Eu iau direct de la robinet ca am apa de arteziana de la 102 metri adancime, deci foarte pura si e incalzita cu instalatia solara).
Se gusta cand e aproape plina damigeana si daca nu-i destul de dulce se mai baga niste sir5op de zahar, da nu prea mult ca doare capu'....
Damigeana sa nu fie plina. Ramane goala un lat de palma, ca fierband face spume....
Pun dopul cu furtun care are capatul intr-un borcan cu apa si dupa cateva zile incepe sa bolboroseasca....
Dureaza cam 3 saptamani, ca in camara la mine e cam rece, da' si cand e gata.....
Daca nu-l pot bea asa ca e prea tare pentru tensiune, "dreg" cu el vinul din struguri, care e mai slab, adica il " cupajez" - da' numai atata cat se consuma....Si la mine, mai ales cand vin prietenii vanatori....Se cam consuma...... :lol: :lol: :lol:
Sal'tare!
Donbazil - Faget

P.S. Cam asa am facut si hidromel, adica vin din miere, dar in loc de zahar am pus miere poliflora si peste fructele zdrobite ( eu am folosit struguri de masa Hamburg) se pune si cam juma de kil de polen......mama-mama ce-a iesit!...... :idea:
Donbazil

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 15 Aug 2011, 23:26

Donbazil scrie:Sal'tare!

Eu fac vin din coacaze negre de muuuuulti ani.....ca sa-ti lasi "paf" musafirii e bun la casa omului.

P.S. Cam asa am facut si hidromel, adica vin din miere, dar in loc de zahar am pus miere poliflora si peste fructele zdrobite ( eu am folosit struguri de masa Hamburg) se pune si cam juma de kil de polen......mama-mama ce-a iesit!...... :idea:

- Nu mai fă domle sânge rău la forumiști că mai sunt și gravide printre noi...Ori ne treci pe lista de musafiri "paf", ori nu te mai lauzi... :D
You know how it goes.Everybody knows: Life's full of SHIT.That's why, HONEY is so expensive... (Dj LU' - MAXIME și CUrGETĂRI)
http://damblarin.blog
LUPU' ALBINELOR

Mesajde proapis13 » 16 Aug 2011, 08:36

Eu mu mai sunt consumator al licorilor lui Bachus de multishor insa numai citind i-am simtzit aroma
S-avetzi pofta shi spor
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Donbazil » 19 Aug 2011, 22:41

Sal'tare!
Tot lucrul consumat cu masura poate face bine, numa' ca noi ( unii) avem masura....Cam mare!
"Est rebus in modus"... si stiau ei ce stiau, aceia care spuneau asta....
Donbazil - Faget
Donbazil

Mesajde Isidora » 28 Iul 2013, 23:06

Eu fac vinuri din fructe cu miere. Foarte bune.
Anul acesta am incercat sa fac un vin amestecat - ca acestea par a fi cele mai bune
vinuri medicinale - din coacaze negre, coacaze rosii si zmeura. Am mers pe principiul
simplu de 1 kg fructe, 1,3 kg miere si 5 litri apa (ca proportii), dar nu stiu de ce mi-a
iesit oleaca cam acru.

Stie cineva cum merge zmeura in combinatie cu celelalte ? Ca as crede ca e mai acrutz
din cauza zmeurei. Sau stie cineva cum as putea sa dreg vinul ? Sa mai adaug oare fructe ?

Am citit o reteta de vin de zmeura facut doar din fructe si zahar/miere, fara apa.

A facut cineva vinuri combinate sau stie cineva cum e cu vinul de zmeura ?

Multumesc
Isidora
Isidora

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE