Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

ROMANIA SUB ASEDIU - disparitia Romaniei prin vinzare

Mesajde proapis13 » 13 Iul 2014, 15:41

Un reportaj cutremurator despre cum se vinde de pomana pamantul romanesc cu tot cu crucile eroilor neamului ce au luptat pentru el ....
Trist dar adevarat,nici-o tara din lume nu-si vinde pamantul....noi il dam pe degeaba....si culmea,legal....
http://www.dailymotion.com/video/x1fwux ... shortfilms
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Re: ROMANIA SUB ASEDIU - disparitia Romaniei prin vinzare

Mesajde proapis13 » 25 Sep 2014, 17:47

Pământul României: pohta ce-o pohtesc…unii!
http://gandeste.org/general/pamantul-ro ... unii/45648
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Dragos2006 » 25 Sep 2014, 17:54

proapis13 scrie:Un reportaj cutremurator despre cum se vinde de pomana pamantul romanesc

Ăia de-l cumpără unde pleaca cu el ?
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde TDI » 25 Sep 2014, 18:02

Niste italieni au dus stratul de humus de pe vreo 200 de hectare, acasa, in Italia. Vama nu stia cum sa-l vamuiasca.
TDI

Mesajde Dragos2006 » 25 Sep 2014, 20:23

de cand dateaza aceasta legenda ?
Dragos2006

Mesajde MIHAI BALS » 25 Sep 2014, 20:35

ma batea gandul odata sa fac niste sere,solarii.
la 20-30 de km e o comuna(Gradinari) in care TOATA lumea are solarii(mari,industriale).
trec peste folie speciala(care nu se da jos iarna-vara si tine peste 5 ani),de unde credeti ca aduceau pamantul?
din CHINA!!!
MIHAI BALS

Mesajde stefanmadalin » 25 Sep 2014, 21:29

De unde aduceau turba vrei sa spui!
Turba nu este deloc acelasi lucru cu pamantul. Dar nu asta e discutia, din pacate, as fi preferat o dicutie stiintifica decat una politica.

A.... prin Cuba e 20 dolari salariul mediu al unui muncitor... ce va opreste sa vindeti aici si sa va luati pamant(sau alte treburi) acolo??? Pleci sarantoc de aici cu 1000-2000....10000 E si esti boier acolo...
Plangem c-au venit unii si ne cumpara pamantul?? Ce ne opreste sa fim si noi cei ce cumpara pamantul altora?
Asta-i lumea, informatia circula repede, oportunitatile se ivesc si numai cine are curaj le fructifica, eu nu am....

Ps: Asistenta mea de la ameliorare a lucrat la Institut la Fundulea, acum e la USAMV. Mama ei, cu domiciliu in NANA(CL) si-a vandut pamantul unui italian acum cativa ani cu 2000 lei/ha. CIne-i vinovat? Noi ca vindem prea scump si nu-i intelegem valoarea? CIne???? Cine????

Cand un taran si-a pierdut pamantul, si-a pierdut identitatea!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Poate e de vina UE ca vine si ne pune fonduri pe masa, pentru care trebuie sa respectam si noi niste legi!! Dar cu cine, toti vor fonduri dar unul nu a dar bani la stat din 89 incoace dupa urma agriculturi.
Ultima oară modificat de stefanmadalin pe 25 Sep 2014, 21:37, modificat 1 dată în total.
stefanmadalin

Mesajde Dragos2006 » 25 Sep 2014, 21:36

Tranzactiile cu pamant sunt o afacere ca oricare alta . In toata Europa se vinde si se cumpara pamant . Important ar fi ca dupa urma acestor tranzactii sa se incaseze si ceva impozite astfel incat statul sa poata construi infrastructura . Vise...
Dragos2006

Mesajde lucky5strike » 25 Sep 2014, 22:26

Asta e sistemul in tarile cu PIB mare pe locuitor. Datorita suprapopularii oraselor, ajungem ca o mana de indivizi sa invarta soarta a milioane de burti, controland cateva zeci de mii de ha arabile.

Dar alea au stat suveran, sau ma rog, cu coloana. Cum statul roman e vai si amar... daca ne vom vinde pamantul, pierdem unicul reazem. Ne vom vinde istoria, limba, identitatea.

Adica pe noi.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde stefanmadalin » 25 Sep 2014, 22:59

lucky5strike scrie:
Ne vom vinde istoria, limba, identitatea.
.

Mai da cineca 2 bani ep ele?
Noi scriem acum istoria!
stefanmadalin

Mesajde lucky5strike » 25 Sep 2014, 23:18

Pai, cum sa nu le pese? Sunt destui. Ca romanii au absorbit mai mereu de la alte civilizatii... e caracteristica de neam.
----
Nu chiar toti isi vand pamantul. Mai cu seama betivani sau batrani parasiti de copii. De cumparat, cumpara si destui romani, dar astia nu reusesc decat 20-200 de ha intr-o viata de om. Problema e cum vor putea ei sa reziste cu haimanalele de traderi.

:cry:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Cristian IONITA » 26 Sep 2014, 11:50

situatia este complicata

Suprafetele mici de teren nu pot fi exploatate eficient in conditiile actuale in care esti in directa concurenta pe piata comuna (lipsa taxe vamale, reglementari complicate, etc).
Solutii de comasare a terenurilor sunt ... dar exista reticenta in a fi aplicate.

Impozitatea simbolica a propietatii este doar in aparenta benefica .... nu face decat mentina risipa de potential agricol

Oricum noi ca si apicultori ar trebui sa apreciem faptul ca inca in Romania nu se practica agricultura intensiva

si un mic articol despre modul in care inteleg stimabili functionari romani sa se ocupe de domeniul agricol:
http://www.biziday.ro/2014/09/25/mai-bi ... i-taranii/
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde lucky5strike » 26 Sep 2014, 12:13

Am vazut ca se pune problema fermei de familie. E o idee excelenta, singura care s-ar putea potrivi societatii si tarii asteia, unde 45% locuim in rural.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde stefanmadalin » 26 Sep 2014, 19:32

Si degeaba il duce, clima de acolo nu-l va sustine si va ajunge tot ca solul lor de acolo. In timp ce clima noastra va refece iarasi acel strat luat de sol. Nici nu vreau sa ma gandesc cum sa cari atat pamant pentru ca nici nu cred ce a scris!
stefanmadalin

Mesajde TDI » 26 Sep 2014, 20:00

Am căutat articolul, nu l-am gasit.
TDI

Mesajde proapis13 » 26 Sep 2014, 22:48

Ce au luat broscarii se numeste cernoziom nu substanta minerala utila, zacamant sau aglomerare de roci :!:
proapis13

Următorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE