Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Diabetul si apicultura

Mesajde Alecs » 30 Ian 2015, 18:17

E greu ! De mult ma bate gandul sa deschid acest subiect dar am tot amanat crezand ca o problema strict personala nu se poate lansa in comunitate. Mai demult pe forumul vechi a fost o discutie care m-a alarmat oarecum dar a ramas fara nici un final. A ramas in schimb intrebarea : o persoana diagnosticata cu diaabet mai poate practica apicultura ? In ceea ce ma priveste am fost diagnosticat cu diabet de tip 2 de prin luna Noiembrie anul trecut. Primul gand al meu a fost o alarma : dar albinele ??? Tot facand analize si vizite la medic intr-una din zile am cerut o parere medicului. Raspunsul a fost ...ca un glont in inima, ca explozia unei bombe, ...VINDELE . Cum adica ? Ce sa fac ?? Sa ma despart de albinute ? Doamneeeee.. E o propunere dar e posibil ? Pai am in spate 45 de ani de apicultura ! Cum sa fac asta ? Unde sa le duc ? Unde sa ma duc ? Oriunde as fi ele sunt cu mine si eu cu ele.Dorm cu albinutele si ma trezesc cu ele. Pe forumul vechi a fost vorba despre veninul de albine si diabetul. Discutia mea cu medicul ( atat cat a fost ) s-a rezumat cred la consumul de miere. Zic „ cred ” deoarece dupa verdict n-am mai fost in stare sa continui subiectul. Multe probleme cu care m-am prezentat la consult au ramas in mapa. Pai daca-i vorba despre consum intreb : cata miere consuma un apicultor ? Eu folosesc de ani buni mierea doar la ceai si indeosebi la cafea ( de salcam ca nu influienteaza aroma cafelei ) , uneori la ce mai gateste Maria prin bucatarie si ...la extractie cand imi mai ling degetele . Inchei ca m-am lamentat destul. Ce doresc prin aceastaa postare. Daca pe forum mai sunt apicultori in situatia prezentata as dori sa vad si punctul lor de vedere. Ramane intrebarea : un diabetic poate face apicultura ?
Alecs

Re: Diabetul si apicultura

Mesajde lucky5strike » 30 Ian 2015, 20:55

Da.

Insa trebuie sa fii mai precaut. Nu te mai aventurezi in cine stie ce pastorale.

Faci stationar.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde nae » 30 Ian 2015, 21:52

Nu sunt medic .
Bolnavul de diabet Nu poate face apicultura ca MOARE .

D-ta poti juca la ''ruleta ruseasca'' = ma poate intepa albina/viespea si fara sa fie a mea , procentele de incidenta le face Doamne-Doamne .
Cunosc apicultor cu diabet care a avut puterea sa renunte ; eu am cumparat stupii pt venin , dupa doi ani persoanei cu veninul i-a cedat pancreasul (Insulele Langerhans )/insulino-dependent = incompatibil cu veninul .
Imi pare rau pt d-ta .
nae

Mesajde tudor60v » 30 Ian 2015, 21:58

Nu vad care e problema.Eu si pot sa i-ti numesc inca cel putin 10 stupari care fac apicultura pastoral si nu stiu cu ce ne-ar putea deranja diabetul.Poate a fost data o lege prin care la diabetici li se ridica permisul si nu mai pot conduce.Nici asta nu ar fi o problema, pt ca pun pe altcineva sa conduca.Pastoral placut si ai grija la alimentatie.
tudor60v

Mesajde nae » 30 Ian 2015, 22:08

tudor60v scrie:Nu vad care e problema.

:oops: :oops: :oops:
Cat aveti hemoglobina glicozilata ?, sa vorbim serios nu folclor .
nae

Mesajde tudor60v » 30 Ian 2015, 22:55

Nu sunt dependent de insulina .
tudor60v

Mesajde popik50 » 30 Ian 2015, 23:00

Aici e vorba de diabet tip 2(care apare de obicei dupa varsta de 40 de ani, cauzele fiind multiple, dar este o boala care se poate vindeca) am studiat mult despre bolile civilizatiei si cu mici precautii e ok. Daca era diabet de tip 1(insulino - dependent )se punea altfel problema, dar si acolo se pot face ajustari. DPMDV se poate face apicultura, chiar si pastoral.
popik50

Mesajde Alecs » 31 Ian 2015, 00:14

De pastoral nu mai poate fi vorba ca nu mai fac de mai bine de 10 ani. De consum, asa cum am amintit, nu sunt un asa mare consumator dar sunt destule ocazii cand trebuie sa duci degetul la gura. Si nici asta n-ar fi poate cel mai grav, te stapanesti. Dar ce faci cu intepaturile ? Una e sa te intepe ocazional o albina deranjata in zborul ei si alta sa lucrezi in stup si azi si maine...Sunt zile cand ti-e dor de o intepatura, dar si situatii cand inchizi stupul si pleci de langa el. Parsiva situatie. Imi suna in cap ca un dangat de clopot stricat verdictul dat de medic- VINDE. Nu, nu vand, nu abandonez. Deocamdata. Abia astept sa vina primavara, sa incep activitatea si apoi oi mai vedea.Am inlocuit mierea din ceai si cafea cu un fel de indulcitor atat de gretos incat de multe ori nici nu mai indulcesc cu nimic. Ma gandesc ca poate dupa o perioada de restrictii glicemia se va reglementa si diabetul va dispare.
Alecs

Mesajde popik50 » 31 Ian 2015, 01:20

Daca tineti un regim echilibrat in alimentatie va puteti vindeca.Daca era vorba de diabetul juvenil(tip 1) era mai complicata situatia. Evitati pe cat posibil grasimile din alimentatie si situatiile stresante. In rest... nu renuntati la albine, viata merge inainte ;) . Multa sanatate.
popik50

Mesajde nae » 31 Ian 2015, 19:59

tudor60v scrie:Nu sunt dependent de insulina .

Atunci luati o pauza . :oops:
Zambiliciul rusinos e pt sanatatea d-tale tratata dupa ureche .
Hemoglobina glicozilata va arata media valorii INSULINEI in ultimele 3 luni =valabil pt toti umanoizii/non
Daca nu va ''luati'' glicemia ZILNIC (chiar cu pastile) sau glicozilata la 3 luni puteti sa mergeti cu pancreasul turat (cu 80 in viteza a doua merge pana se gripeaza) si pana la insulina mai e un pas si :
- neuropatie periferica = reflexe slabe pana iti taie membrele
-glaucom
-impotenta
.....
.....
....
DECES ; nu va alarmez , am inteles sunteti tip 2 si aveti glicemia FIXA . :roll:
nae

Mesajde nae » 31 Ian 2015, 20:18

Alecs scrie: Ma gandesc ca poate dupa o perioada de restrictii glicemia se va reglementa si diabetul va dispare.

D-le PUNETI mana pe carte si lasati babele !

Diabetul este o boala AUTOIMUNA ,indulcitorul (aspartam -parca e CANCERIGEN) ; diabeticul are voie la ce dulce vrei d-ta daca citesti ;) :
1-dr va face o schema cu suma de carbohidrati totali/ zi = dimineata (ex) aveti 100 carbohidrati :
-10 felii de paine = 100 carbohidrati ........ o 100 de g de miere are X (nu stiu = sotia e Dr in casa ) = matale faci calculul cate lingurite poti in locul unei felii sau doua ;)
2-cartoful /painea/orezul/ STRUGURII/prunele USCATE = ZAHAR cat CUPRINDE dar nu se vede = aici GRESITI , fugiti de zahar si va indopati cu piure de cartof
3-diabeticul vireaza catre albumina (da pumni in rinichi) = reduce painea dar pune doua copane de pasare in plus = peste 10-20 ani dializa .

Nu-i dracul asa NEGRU dar CITITI si va veti face viata mai usoara ; boala AUTOIMUNA e ca nevasta = invatati sa traiti cu ea .
-hipoglicemia(mica) de regula e mortala = nu plecati fara 5-10 plicuri de zahar in buzunar
-hiperglicemia(mare) e mai ''moale''= crapa buzele/deshidratare=lichide multe > 300 glicemia va miroase gura a acetona/mere putrede ......
Succes!
nae

Mesajde Alecs » 01 Feb 2015, 07:08

Multumesc domnule nae ( folosesc numele de user cu n mic ) , multumesc tuturor pentru discutii. Deja m-am inscris pe un forum al diabeticilor. Caut si citesc tot ce gasesc pe internet. Discut cu personal medical, cu oameni suferinzi de diabet, cu oricine consider ca ma pot sfatui, cu oricine. Concluzia e ca viata mea de aici inainte s-a schimbat si s-a complicat. Si din pacate si a celor din preajma mea. Mergem inainte ! Am lansat acest subiect aici pentru a afla daca in marea comunitate a apicultorilor sunt persoane diagnosticate cu diabet, ce zic ei, cum se comporta , ce ma pot sfatui. Pentru ca - repet , nu atat schimbarile din viata mea ma afecteaza,( asta e viata ) cat despartirea de albine. Asta ma darama. Am fost ieri ( sambata ) la prisaca si la intoarcere acasa imi venea sa sar intr-un picior, ca un copil. Vreme frumoasa, temperatura in prisaca 10 - 12 grade . La fiecare urdinis activitate. La inceput ieseau timid cate una - doua, se reintorceau ca apoi sa revina mai multe si mai multe...parca zburdau..Ei cum sa nu te bucuri ? Si vine acusi primavara....
Alecs

Mesajde tudor60v » 01 Feb 2015, 22:05

Pt d Nae, nu ma tratez dupa ureche dar nu am vrut sa intru in amanunte ,vad ca sunteti toba de carte despre diabet ,cand am fost descoperit cu diabet aveam glicemia 350,am scazuto la 120 si o mentin aproape constanta numai cu regim alimentar fara medicamente,deci se poate.Pt alte amanunte va stau la dispozitie. Cu respect.
tudor60v

Mesajde nae » 02 Feb 2015, 22:29

tudor60v scrie:...cand am fost descoperit cu diabet aveam glicemia 350,am scazuto la 120 si o mentin aproape constanta numai cu regim alimentar fara medicamente...

Ma bucur pt dv . :(
Incercati o glicozilata ;)
Ipotetic ai 80-120 nu mananci nu depui efort dar te incita o ''duduie '' = in max 10' ai sarit de 300 ...

Pt diabeticul tip 2 :
Prof Dr Roman Morar
Aleea Putna nr 5 , sc VI , ap 57
Cluj-Napoca
A scos un medicament naturist =DIAVIT
Sanatate va doresc .
nae

Mesajde tudor60v » 02 Feb 2015, 23:56

Multumesc .Am o prietena de familie pro.doct.in diabet,ma monitorizeza permanent.Sunt o persoana activa depun zilnic efort,glicemia nu trece niciodata de 140.
tudor60v

Mesajde Alecs » 03 Feb 2015, 05:38

nae scrie:
tudor60v scrie:...

Pt diabeticul tip 2 :
Prof Dr Roman Morar
Aleea Putna nr 5 , sc VI , ap 57
Cluj-Napoca
A scos un medicament naturist =DIAVIT
Sanatate va doresc .

Da. este un produs natural folosit de multe persoane , si despre care se zice ca :
„Reface celulele beta din pancreas in unele cazuri vindeca definitiv diabetul in unele cazuri,diavit este lipsit de toxicitate”
Si zice profesorul intr-un interviu :„ Cura se face concomitent cu medicatia recomandata de medic” iar medicul la care am inceput sa merg eu nu mi-a prescris nici un fel de medicamentatie, ci numai dieta alimentara si miscare. Printre altele mai spune dl. profesor ” .... nu se consuma paine alba si integrala, ci numai paine neagra; nu se consuma grasimi, dulciuri, orez, cartofi, fulgi de porumb si MIERE DE ALBINE ( subl. mea ) ....” nimic insa despre actiunea veninului de albina la diabetici. Oare si dl profesor Roman Morar imi va spune..vindele ?
P.S. Multumesc si domnului tudor60v pentru incurajari. Mai astept si parerile altor apicultori confruntati cu acest caz.
Alecs

Următorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE