Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Cum sarbatorim ca buni crestini Craciunul ...

Mesajde Ioan Guist » 26 Dec 2015, 22:25

Eu sunt un extraterestru. Sa zicem ca chiar sunt venit din spatiu(nu cred in extraterestrii dar sa facem un exercitiu de imaginatie ). Aterizez sau survolez pamantul in data de 24 decembrie,de Craciun adicatelea.
Ce vad ca se intampla pe pamant in aceasta zi ????
1 O multime de oameni adunati in jurul bradului.Ce concluzie trag? Ca e ziua unui arbore cu importanta mondiala.Interesant zic !
2 Multa lume ce-si fac cadouri reciproc si deci o ...civilizatie pusa pe recompensa si reglare de conturii.Interesant zic.
3 Pe tot mapamondul vaz o multime de beculete, luminite si Primarii ce se intrec in a etala ultima generatie de smecherii in articole de iluminare a evenimentului. Trag concluzia ca e ziua luminii. Foarte importanta e lumina pentru pamanteni si deci, trebuie sarbortorita.
4 Vad pe fiecare ca fuge disperat sa ajunga in sanul familiei lui pentru seara de 24 dec..Trag concluzia ca e ziua familiei si deci e o chestie ...cool.Familia e radacina de care tin pamantenii strans.Interesant.

Dar , fratilor !! pentru ce taiem porcul ??? Pentru ce colindam ?? pentru ce ne facem daruri?? pentru ce incercam sa fim mai buni?? de ce lasam totul deoparte in asta zii?? Pentru ce traim zilele astea??

Eu care sunt coborat din spatiu, unde-l regasesc pe pruncul din iesle?? Cum descopar lumina coborata din cer ??? Unde e Isus fiul Lui Dumnezeu? Unde e lumina Lumii??? Mantuitorul promis unde e ? cum i-L sarbatorim? Cu mos Craciun? cu Craciunite?? cu mancare si bautura? cu chefurii? cu dezmat si destrabalare? cu o ocazie de a ne imbuiba? Foarte bine. fiecare sarbatoreste cum stie mai bine.Dar oare l-am invita si pe Domnul Isus in camera asta de dezmat?? I-am intinde o farfurie?? L-am ruga sa se uite la bara unde se unduiesc fetele ?? L-am ruga sa ne tina de frunte pana vomitam supraplinul de bautura?
Nu am nimic cu chefurile.Fiecare face ce vrea.Dar de ce e nevoie de ...Nasterea Domnului ca sa ne destrabalam? Pentru imbuibare si destrabalare nu este nevoie sa cautam un motiv.O facem si gata.Nu ne echipam in ....caraciunite sau in reni ce au ca si recuzita doar muschii + o linie imblanita pe zona inghinala.
Pentru ce trebuie invocata Nasterea Domnuli cand vrem sa o facem lata? O facem lata cat atlanticul si gata NU chemam Craciunul in ajutor !!

Traim intr-o lume in plin razboi spiritual. Vrei sa sarbatoresti Nasterea Domnului?? Pai fa-ti sarbatoare in comuniune cu ...Sarbatoritul.
Vrei sa te bucuri de zilele libere acordate cu marinimie de societate ? Bucura-te !! Da nu-l baga in troaca si pe individul asta numit Isus.In care oricum nu crezi .
Ca nu mai inteleg extraterestrii absolut nimica !!
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Re: Craciun fericit tuturor forumistilor

Mesajde proapis13 » 26 Dec 2015, 22:35

Polemica asta era de postat la religie...oricum e de luat aminte... :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Ioan Guist » 26 Dec 2015, 22:43

Proapis13. prietene,
Craciunul e ceva tehnic? e ceva...arta? sau cumva din zona zootehnie? Normal ca e legat de religie.Mai mult , asta cu "Craciun fericit" e un subiect religios in sine.
Ca doara nu suntem pe un subiect tehnico-abstract acilea.
Ioan Guist

Mesajde proapis13 » 26 Dec 2015, 22:49

Nu te inteleg gresit Ione...numai ca nu am vazut URAREA ta cu ozazia comemorarii Craciunului... :?
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Ioan Guist » 26 Dec 2015, 23:07

Ai si tu dreptatea ta .
Ma lua-i de val si uitai sa semnalize ca numai stiu ce sa urez.

Ca... sa va fie masa plina ? ca ...sa ne fie casa plina? ca ...sa avem succes in viata ? ca ...sa avem cozonaci pe masa?Ca... sa avem la bara craciunite rumene, ca ...bradul sa va fie din import si /sau mai stiu eu ce.

Ca daca eu urez ceva de genul : Domnul Isus sa ni se nasca si in " grajdul sufletelor noastre" , poate nu da bine si nu sunt inteles.
Ioan Guist

Mesajde paul » 26 Dec 2015, 23:29

Pai cum ... Ioane ? :shock:
Se presupune ca extraterestrii astia-s ... constiinte superioare ! Si daca-s asa superiori, sa nu stie ei ca bradul ala de care se mira, a fost introbagat in crestinism de apologetii lucrului bine facut (nemtii) pe la 1900 ? Sa nu stie ei ca Mos Craciun cu craciunitele din dotare, cadourile si beculetele aferente, au fost introbagate in crestinism de poporul frate (mai nou) american, popor care a inventat si acceptat toate (aproape) sectele pamantului care se pretind crestine ? ;) Chiar asa prosti sa fie extraterestrii astia si sa nu stie ca toate aceste elemente au fost introbagate de adeptii secularismului si ai neoliberalismului ? ;)
Porcul se taia de Craciun din considerente economice . In primul rand, pentru ca era frig,la 7 ianuarie cand se sarbatorea de drept Nasterea Domnului era frig (n-aveau frigidere) si trebuia ca familia sa supravietuiasca un an intreg consumand acea carne . Aveau loc petreceri si atunci dar dupa ce se postea un post intreg si mai ales dupa ce se cuminecau in Biserica (comuniunea euharistica).
Ortodoxia, pentru a nu fi privita ca fiind retrogada (asa a fost privita si considerata tot timpul, inclusiv in zilele noastre) a acceptat bradul, luminitele, cadourile si pe mos Craciun. Atat timp cat elementul central ramane Hristos, acest balast (brad, luminite, mos) este nepericulos. Daca elementul central se inlocuieste cu vreun element balast, atunci raspunderea este individuala si fiecare va trebui sa dea raspuns ... candva !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Ioan Guist » 26 Dec 2015, 23:37

ce este si mai periculos?

Paul.Extraterestrul nostru nu are habar de ..intrigile noastre.El trece pecilea prin sistemul nostru solar si "alimenteaza" pe luna.Sta ci priveste ce si cum pe data de 24 catre Tera.Nu citeste istoria lui ..Eliade si nici nu casca ochiul pe discovery.

Extraterestrul poate fi usor orice tanar din tara asta (indiferent de confesiunea parintilor) sau orice strain venit din jamaica:congo sau "scumpa " ta germanica.

Ce zic eu acilea e ca sunt tot mai putini cei ce sarbatoresc pe Sarbatorit.

Tu insa (in stilul cunoscut) nu ai ratat ocazia sa mai dai o scantoalca celor ce nu sunt de o confesiune cu tine.

O sarbatoare plina-ti urez si tie si familiei tale !!
Ioan Guist

Mesajde State » 26 Dec 2015, 23:40

Ioan Guist scrie:Vrei sa sarbatoresti Nasterea Domnului?? Pai fa-ti sarbatoare in comuniune cu ...Sarbatoritul!

Un exemplu, doua acolo, se poate?
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde Ioan Guist » 26 Dec 2015, 23:43

Cei ma State ?
Nu gasesti nimic de facut in ia seara?
Uite, fa-ti timp cand treci prin Sighi si suna-ma de o cafea.O sa incerc cu drag sa-ti raspund la ...orice curiozitate.
Nu sunt capabil si atat de potent in taste (numai Pictorul poate ) sa-ti fac o diszertatie ori o demonstratie cat de cat logica pentru a ma explicita cat de cat.
Ioan Guist

Mesajde State » 26 Dec 2015, 23:51

Ioan Guist scrie:Cei ma State ?
Nu gasesti nimic de facut in ia seara?
Uite, fa-ti timp cand treci prin Sighi si suna-ma de o cafea.O sa incerc cu drag sa-ti raspund la ...orice curiozitate.
Nu sunt capabil si atat de potent in taste (numai Pictorul poate ) sa-ti fac o diszertatie ori o demonstratie cat de cat logica pentru a ma explicita cat de cat.

Asa sa fie! :)
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde paul » 26 Dec 2015, 23:52

Ioan Guist scrie:
Tu insa (in stilul cunoscut) nu ai ratat ocazia sa mai dai o scantoalca celor ce nu sunt de o confesiune cu tine.

O sarbatoare plina-ti urez si tie si familiei tale !!

Nu interpreta gresit !
Extraterestrul a observat ... efectul ! Eu am explicat ... cauza (din cauza cui s-a ajuns la o asemenea reprezentare) !!!
Zilele trecute fiind cu treaba, am intrat intr-o Catedrala Romano - Catolica. M-am intretinut mai mult decat jovial si cordial cu un calugar ... franciscan (era de serviciu la altar),inclusiv pe probleme dogmatice si ne-am luat ramas bun fara a avea niciunul din noi impresia ca i-a tras-o celuilalt !
N-a fost in intentia mea sa te vexez !
Aceleasi urari de bine si din partea mea ! :P
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Re: Cum sarbatorim ca buni crestini Craciunul ...

Mesajde lucky5strike » 26 Dec 2015, 23:57

V-am mutat aici... daca aveti un titlu mai inspirat... faceti cunoscut.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Shrek » 26 Dec 2015, 23:58

Da' ce mah Ioane, cand auzi ca se naste cineva, tu te intristezi? Iti pui cenusa in cap si incepi sa bocesti? Oamenii sarbatoresc nasterea Mantuitorului! Fiecare dupa cum..... il duce capul si buzunarul! Ce treaba avem noi cu "extraterestii"? Ei cu cerul lor , noi cu cerul nostru! Doar de-aia se spune "precum in cer asa si pe pamant"! Sarbatori fericite !
Shrek

Mesajde nae » 27 Dec 2015, 00:02

Va citesc si imi place ; sunteti adevarati , ma bucur .
Am bagat ''ceva'' la CUTIA NEAGRA , o emotie placuta .
''Extraterestrul''?, are drumul lui , nu-i purtati grija ; ''vede'' doar ce-i este harazit .
DA, frumos , multumesc.
nae

Cum sarbatorim ca buni crestini Craciunul ...

Mesajde proapis13 » 27 Dec 2015, 00:02

In fiecare an de Craciun,trec la Biserica,dupa care plec la tara imi salut cumnatii,socrii,mananc colac copt in cuptor acasa si mat fiert,dupa care imi iau ramas bun de la ei si merg in alta localitate unde imi petrec pana seara tarziu cu mama sora si familia...Bucatele sunt traditionale,vinul si tuica sunt facute in casa si apa de la fantana...
De ani de zile mergem pe traditional,si inca ceva...NU lipsesc copiii...
In celalalte zile din an pot sa mearga unde vor dar in ziua asta se serbeaza ACASA...
proapis13

Re: Cum sarbatorim ca buni crestini Craciunul ...

Mesajde ves.lucian.zabrani » 27 Dec 2015, 00:20

Ioan Guist scrie:.Dar oare l-am invita si pe Domnul Isus in camera asta de dezmat?? I-am intinde o farfurie??

Sigur ca putem sa-L invitam !!! Nu ne opreste nimeni !!!
Cum ??? Simplu !!!
Invitand pe cineva la masa , pe cineva care are nevoie , sau care dintr-un motiv sau altul , nu are pe masa ce avem noi !!!
" Pe saraci pururea ii aveti cu voi !!!" !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Următorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE