Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Website pentru producatorii de miere

Mesajde ilseparatios » 11 Sep 2017, 01:46

Salutare

Am decis sa deschid acest topic dupa ce am citit un post de al unui stupar de pe alt forum (cred ca era api ardeal, sau ceva de genu ) despre ideia de a creia un website cum au cei din USA, si anume https://www.honey.com/honey-locator

Mie personal mi se pare foarte practica ideia, fiecare cumparator isi stie producatorul de miere de albine din zona lui.

Cred ca ambele parti au de castigat. SI vanzatorul si consumatorul/cumparatorul.

Chiar as dori sa aflu parerile mai multor apicultori sau orice alt user al acestui forum. Care sunt partile pozitive si care sunt partile negative intr-un astfel de proiect?

PS. Motivul pt care nu am postat pe celalat forum e ca de cateva luni le e mort sistemul de inregistrare, si pe langa asta nu au pus nici o optiune de contact alternativa.

Cu Respect,
Bobi
ilseparatios

Re: Website pentru producatorii de miere

Mesajde yuonyuon » 11 Sep 2017, 09:09

Pierdere de timp . trendul apicol in romania sa incheiat de anul trecut . defapt tu ai gresit din momentul in care ai comparat romania cu SUA.
yuonyuon

Mesajde ilseparatios » 11 Sep 2017, 15:41

cum adica " trendul apicol in romania sa incheiat de anul trecut" ?
ilseparatios

Mesajde yuonyuon » 11 Sep 2017, 18:27

ala e un site cu lista de magazine de specialitate din SUA . in romania cate astfel de magazine avem?
yuonyuon

Mesajde mellis » 11 Sep 2017, 18:47

In alte tari - sunt magazine specializate ce vand miere - chiar si din Romania.
La noi nu merge asa ceva!?..problema este ca ... va sub-estimati mereu potentialul....
Sanatace buna!
Fişiere ataşate
MagazinMiere.jpg
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde ilseparatios » 11 Sep 2017, 20:38

yuonyuon scrie:ala e un site cu lista de magazine de specialitate din SUA . in romania cate astfel de magazine avem?

Da, probabil ca sunt magazine cu persoane care produc miere, sau apicultori, exemplul pe care l-am dat nu trebuie sa fie copiat exact la fel, se pot face adaptari la tara noastra

mellis scrie:..problema este ca ... va sub-estimati mereu potentialul....
Sanatace buna!

Corect!
Doar ca online e investitia mult mai mica fata de un magazin off-line

Alte idei noi? Oricine poate contribui, oricat de iesita din comun ar fi opinia :)

Bucurie!
ilseparatios

Mesajde yuonyuon » 11 Sep 2017, 20:46

mellis scrie:In alte tari - sunt magazine specializate ce vand miere - chiar si din Romania.
La noi nu merge asa ceva!?..problema este ca ... va sub-estimati mereu potentialul....
Sanatace buna!
da magazinu nu e in romania e in belgia . omu' vrea in romania(si online)
yuonyuon

Mesajde yuonyuon » 11 Sep 2017, 20:49

Si cine distribuie mierea?
yuonyuon

Mesajde Shrek » 11 Sep 2017, 20:52

yuonyuon scrie:Si cine distribuie mierea?

Nu stii cine? Se gaseste unu' sa o ia moca! Doar ce-o povestit un coleg ca e luat țeapă!
Shrek

Mesajde ilseparatios » 11 Sep 2017, 21:00

yuonyuon scrie:Si cine distribuie mierea?

Pai in principiu, sunt doua variante. Spre exemplu, luam un caz

Marian din Timisoara a cumparat miere de c*cat din Carrefour si nu e fericit.
Marian din TM vrea miere de albine naturala - intra pe site si vede ca in Judetul lui, TM are 4 apicultori care vand miere.

1Suna apicultoru, cere ce vrea si merge sa o colecteze.
2 daca e comod cere sa fie trimisa prin curier cu ramburs.
ilseparatios

Mesajde jonny_it » 11 Sep 2017, 21:08

ilseparatios scrie:Corect!

Alte idei noi? Oricine poate contribui, oricat de iesita din comun ar fi opinia :)

Bucurie!

Merge vanzarea si online. In special iarna, vara nu cumpara nici sa-i impusti. Iarna alerg dupa curier/posta prin frig. :D
Tinand cont ca eu mi l-am facut singur si cheltuielile sunt legate doar de numele de domeniu si gazduire si-a scos banii dupa primele 15 kg de miere vandute, adica din prima luna. :)
jonny_it

Mesajde ignatov andrei » 11 Sep 2017, 21:10

ilseparatios scrie:Salutare

Am decis sa deschid acest topic dupa ce am citit un post de al unui stupar de pe alt forum (cred ca era api ardeal, sau ceva de genu ) despre ideia de a creia un website cum au cei din USA, si anume https://www.honey.com/honey-locator

Mie personal mi se pare foarte practica ideia, fiecare cumparator isi stie producatorul de miere de albine din zona lui.

Cred ca ambele parti au de castigat. SI vanzatorul si consumatorul/cumparatorul.

Chiar as dori sa aflu parerile mai multor apicultori sau orice alt user al acestui forum. Care sunt partile pozitive si care sunt partile negative intr-un astfel de proiect?

PS. Motivul pt care nu am postat pe celalat forum e ca de cateva luni le e mort sistemul de inregistrare, si pe langa asta nu au pus nici o optiune de contact alternativa.

Cu Respect,
Bobi

Mircea, ce spui, sa moara asta de posteaza - ca-i mincinos - s-au ii dam crezare... ca sustine "forumu' nostru"...?!?
ignatov andrei

Mesajde mellis » 11 Sep 2017, 21:12

Sa stiti ca eu am montat robinet la cativa stupi - poate sa vina si-n stupina - nimic nu se compara cu un .. venin proaspat..
Si ... sa stiti ca ale mele-s cele mai cuminti ;) ... dar viespii le fac ..mai .. agresive...
In oras nu am viespi si nici albine rele - copii se joaca la 6 m de stupi ..
Santace buna
mellis

Mesajde ilseparatios » 11 Sep 2017, 21:15

ignatov andrei scrie:
ilseparatios scrie:Salutare

Cu Respect,
Bobi

Mircea, ce spui, sa moara asta de posteaza - ca-i mincinos - s-au ii dam crezare... ca sustine "forumu' nostru"...?!?

Mergi si incearca sa te inregistrezi! nu o sa primesti nici dupa 5 luni e-mailul de confirmare !
Daca vrei iti dau e-mailul meu si poate reusesti sa il confirmi manual.
cauta ilseparatios@gmail.com si ai sa vezi ca sunt acolo. Am incercat sa ma inregistrez pana m-am plictisit plus ca nici macar nu e o optiune de contact pt cei neinregistrati. sistemul e mort!
ilseparatios

Mesajde mellis » 11 Sep 2017, 21:15

""dincolo" scaneaza retina prin camera .. si daca esti ... grec...nu te lasa..
nu te lasa nici daca esti romm-an - dar te poti "juca" cu gusturile boss-ului?
mellis

Mesajde ilseparatios » 11 Sep 2017, 21:20

jonny_it scrie:
ilseparatios scrie:Corect!

Bucurie!

Merge vanzarea si online. In special iarna, vara nu cumpara nici sa-i impusti. Iarna alerg dupa curier/posta prin frig. :D
Tinand cont ca eu mi l-am facut singur si cheltuielile sunt legate doar de numele de domeniu si gazduire si-a scos banii dupa primele 15 kg de miere vandute, adica din prima luna. :)

Deja este cineva care are success in online si poate contribui.
Cu siguranta ca vara nu se vinde, lumea e la Vama Veche, bea bere si manca mici
ilseparatios

Următorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE