Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Mortalitate Mare

Mesajde trantor » 10 Ian 2013, 10:03

Nu folosesc subarul de tabla decat cand fac tratamentul cu VF.
Dar cred ca este mai bine sa-l inchizi pana la 15 Ianuarie si sa-l deschizi dupa aceea.
Data fixa de 15 Ianuarie nu are conotatii in apicultura mai degraba urmareste vremea din zona ta, eventual un zbor bun de curatare in a doua jumatate a lunii Ianuarie urmat de perioada mai calda.

Ca experienta pe un stup ( ai zis ca-i clopot, deci probabil ai folie desupra si poti sa iei capacul fara sa deranjezi familia) baga subarul 1/2, dupa cateva zile 3/2, in final integral , urmareste condensul care se face pe folie si trage singur o concluzie care in mod cert este cea mai buna pentru zona ta ( temperaturi, umiditate, curenti de aer ... )
....
trantor

Mesajde balu » 10 Ian 2013, 10:44

la stupii mei , in dreptul sitei , albinele au ros ramele pina la a doua sirma orizontala, cred ca pt prevenirea furtisagului, pt ca asta se intimpla in vara
balu

Mesajde jenica67 » 10 Ian 2013, 11:03

In nici un caz, nu de aceia i-au ros. Eu daca am insarmare verticala, trebuia sa le roada pana sus ?? :lol: Ai avut tu, alta problema.
jenica67

Mesajde BUNKA » 10 Ian 2013, 13:28

Daca erau fagurii mai vechi ele mai distrug din ei dupa care-i reconstruiesc in sezonul urmator...albinele stiu sa-si inoiasca singure fagurii! :idea:
BUNKA

Mesajde jenica67 » 10 Ian 2013, 15:21

joohny, lasa sibarul asa, pana pe la sfarsitul lunii ianuarie, inceputul lui februarie. Atunci incep albinele cu cu ouatul si poti sa bagi sibarul. Dar daca il lasi asa, nu are nimic. Eu de exemplu, am sibarul de iarna, cam jumate din plasa, si asa ramane pana il scot. Am sibare si intregi dar numai cateva, care le folosesc la tratament.
jenica67

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR