Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Problema :albinele mele nu capacesc fagurii

Mesajde proapis13 » 03 Oct 2011, 20:13

paul scrie:D-le proapis 13 (un nr ... ),nu cred ca toti colegii au acces la surse de informare atat de "academice ".Eu ,de exemplu ,am doar (din nefericire )2 carti de apicultura (pentru ca nu am gasit ):APICULTURA SI BAZA MELIFERA -V.Petrus ;I.Oprisan si INITIERE SI PRACTICA IN APICULTURA -E.MARZA ;N.NICOLAIDE .In ambele carti sunt prezentate glandele cerifere ,nr.lor ,forma lor ...etc .IN NICI UNA DINTRE CARTILE MELE NU SE SPECIFICA ABSOLUT NIMIC DESPRE VREO LEGATURA INTRE CULESUL DE POLEN SI CAPACIREA CELULELOR !!! "D-le proapis 13 ",sa stii ca ,personal ,nu am nici o problema sa ...CITESC (numai sa am de unde ) !Acum vreun an sau poate doi ,pune-ai intrebari (pe vechiul forum )mult mai lipsite de "substanta ",decat intrebarea pusa de mine .SA NU UITI ...DARIE !!! Colegial era sa ma (ne )lamuresti daca stiai.

Cu tot respectul te rog sa rectifici ce ai scris deoarece ori ai rasfoit cartea
,,Initiere si practica in apicultura'' cu gandul aiurea ori ai descarcat-o incomplet

Intradevar de la pag 239 pana la pag 247 se vorbeste exclusiv despre ceara

La pag 54-55 in capitolul ,,Diviziunea muncii la albine'' la punctul d scrie;

- cladirea fagurilor este asigurata de albinele ceresesi in special de albinele
la care glandele producatoare de ceara au atins maximum de dezvoltare
{16-18zile}.Cu toate acestea,activitatea de producere a cerii poate avea
loc la albinele mai tinere sau mai varstnice,atunci cind nevoile familiei o cer,
impletindu-se in general cu activitatea de crestere a puietului

P.S. N-am inteles-o pe-aia cu SA NU UITI.....DARIE
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde gabi bee » 03 Oct 2011, 21:02

eu din toate cele scrise pana acum am tras o concluzie foarte clara ! albinele mai capacesc inca mierea daca mai este ceva cules de polen , iar la mine vad ca vin cu polen in mod constant . capacirea insa nu mai are aceeasi intensitate ca cea din vara si sigur vor ramane suprafete insemnate de miere necapacita [cel putin la mine], dar, daca am strans bine cuibul si albina acopera foarte bine [ dens] ramele nu o sa fie probleme iar mierea necapacita va fi consumata prima ! ;)
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde paul » 03 Oct 2011, 22:25

Proapis 13 ,HAI SA FACEM PACE !!! Momentan nu am cartea la mine ,probabil ca ai dreptate ,cred ca am retinut doar ceea ce era pe la pag.50 ,oricum voi verifica ...Vezi ,daca faceai trimitere punctuala de la prima postare ,nu mai iesea iuresul asta .Sincer iti spun ,de ce am luat foc ,pentru ca raspunsul tau l-am imaginat cu urmatoarea situatie :un om (eu sau Gabi Bee )se ineaca ,si un inotator bun (tu )sta pe mal si ii striga celui ce se ineaca ca trebuia sa invete sa inoate si-i mai recomanda si un profesor de inot ...In legatura cu SA NU UITI DARIE ,este o replica din romanul DESCULT al lui Zaharia Stancu ,iar in contextul folosit de mine ,era o invitatie la aducere aminte ,ca si tu ai fost ca mine (incepator )si este bine sa nu uiti lucrul acesta .SI NU NUMAI TU !!! RESPECTUL MEU :!: :!: :!:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde paul » 04 Oct 2011, 09:32

Scuze ,am verificat ce mi-ai recomandat si nu explica nicaieri legatura dintre aportul de polen si capacire .P.S. Nici citatul pe care l-ai dat nu explica aceasta legatura .P.S.2-incepusem sa-mi fac probleme in legatura cu ...tinerea de minte .Salut !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde proapis13 » 04 Oct 2011, 09:57

proapis13 scrie:Daca ai polen sub mierea necapacita e bine;daca nu iar e bine
Pana una-alta citeste despre glandele ceriere si rolul lor dar mai
ales in ce conditii sau care sunt conditiile in care dau randament

[quote="proapis13"][quote="paul"]

loc la albinele mai tinere sau mai varstnice,atunci cind nevoile familiei o cer,

DACA se continua stimularea cu diferite siropuri la data cand s-a formulat
intrebarea trebuiau sa coexiste in stup albine de varste si indatoriri diferite
Albina ori e prea tanara ori datorita varstei - eclozionata undeva prin august -
i s-au atrofiat glandele ceriere

Daca ai polen sub miere e bine deoarece acel polen o sa reactiveze
glandele mandibulare undeva la jumatatea lui ianuarie
LAMURIT au ba?

P.S. Daca nici de aceasta data nu m-am facut inteles nu e vina mea ;)
Ultima oară modificat de proapis13 pe 04 Oct 2011, 10:38, modificat 1 dată în total.
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde ciptheman » 04 Oct 2011, 10:11

atunci poate imi explici si mie fagurasul pe care l au crescut zilele aste la hranirile de completare iar restul famililor capacesc ce i drept mai incet decat in sezonul cald dar cred ca o sa fie bine
ciptheman

Mesajde proapis13 » 04 Oct 2011, 10:29

proapis13 scrie:
proapis13 scrie:Daca ai polen sub mierea necapacita e bine;daca nu iar e bine
Pana una-alta citeste despre glandele ceriere si rolul lor dar mai
ales in ce conditii sau care sunt conditiile in care dau randament

proapis13 scrie:
paul scrie:

DACA se continua stimularea cu diferite siropuri la data cand s-a formulat
intrebarea trebuiau sa coexiste in stup albine de varste si indatoriri diferite
Albina ori e prea tanara ori datorita varstei - eclozionata undeva prin august -
i s-au atrofiat glandele ceriere

Daca ai polen sub miere e bine deoarece acel polen o sa reactiveze
glandele mandibulare undeva la jumatatea lui ianuarie
LAMURIT au ba?

P.S. Daca nici de aceasta data nu m-am facut inteles nu e vina mea ;)
proapis13

Mesajde paul » 04 Oct 2011, 10:38

Proapis 13 .Stimulare fac de la jumatatea lui iulie ,completare de la jumatatea lui august .Hranirile de completare nu au fost in cantitati mari ,aprox.1,5 kg.la 3-4 zile (mai mult stimulare decat completare )pentru ca nu am vrut sa blocheze cuibul si matca sa nu mai aiba loc sa oua .Treptat ,cam dupa 10 august ,puiet din ce in ce mai putin si din septembrie ,cu exceptia unui singur stup ,puiet aproape deloc (o palma ).De data aceasta te-am inteles ! Intrebare :asa stand problema ,as putea sa le administrez ceva polen sau inlocuitori ;ar mai avea ceva efect ??? Stima !
paul

Mesajde proapis13 » 04 Oct 2011, 11:09

Acum nu;in ianuarie da
proapis13

Mesajde danipowsoft » 04 Oct 2011, 11:48

paul scrie:
Multumesc frumos danipowsoft .Am sa citesc tot ce mi-ai recomandat ,o sa fiu doxa si promit ca nu voi mai pune nici o intrebare pe acest forum si nici pe altul .Eu am inteles ca STUPARITUL este un forum de discutii unde intreaba fiecare ceea ce-l doare si ...ceilalti ...care stiu si mai ales care vor, ...dau un raspuns ! Imi pare f.rau ca am deranjat ,cer scuze de la toti si ...TOATE CELE BUNE TUTUROR :!: :!: :!:

Scuze nu am vrut sa supar am zis ca sunt de folos, sa aveti carti
Si eu sunt de aceeasi parere ca de aceea sunt forumurile sa intrebam, desi am fost luat si eu hu huoo...
Dar asta e eu tot intreb, sunt dat afara pe usa, intru pe geam... :lol:
danipowsoft

Mesajde paul » 04 Oct 2011, 13:15

danipowsoft scrie:
paul scrie:
Multumesc frumos danipowsoft .Am sa citesc tot ce mi-ai recomandat ,o sa fiu doxa si promit ca nu voi mai pune nici o intrebare pe acest forum si nici pe altul .Eu am inteles ca STUPARITUL este un forum de discutii unde intreaba fiecare ceea ce-l doare si ...ceilalti ...care stiu si mai ales care vor, ...dau un raspuns ! Imi pare f.rau ca am deranjat ,cer scuze de la toti si ...TOATE CELE BUNE TUTUROR :!: :!: :!:

Scuze nu am vrut sa supar am zis ca sunt de folos, sa aveti carti
Si eu sunt de aceeasi parere ca de aceea sunt forumurile sa intrebam, desi am fost luat si eu hu huoo...
Dar asta e eu tot intreb, sunt dat afara pe usa, intru pe geam... :lol:

Stai linistit danipowsoft ca nu sunt asa suparacios (chiar daca par ).Am fost ,asa ,putin ...consternat in prima faza ,pe urma m-am consolat cu ideea ca "uite ce parere buna are despre mine ,baiatul asta " :lol: Salut ...
paul

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR