liviutzbogos scrie:jenica67 scrie:Daca siropul de zahar este invertit, uzura albinei este mica. Si cum spunea Janese o data, mai bine uzate si cu hrana, decat sa moara de foame. Eu la temperaturile din vest, am dat sirop invertit 2:1 pana la inceputul lui noiembrie daca nu si mai tarziu, cand a fost cald si nu am avut probleme, iar albinele mele avand rezerve arhisuficiente, nu mi-au mancat nici o data turta.
Aici va dau dreptate, daca temperaturile permit si chiar mai exista polen in natura, matca mai ponteaza inca, asa cum e in zona noastra, se poate da sirop, dar, asa cum ati spus, 2:1. Dar vin cu o intrebare, de curiozitate doar, ce preferati, sau ce este mai bine pentru albine, sirop de zahar sau rame descapacite dupa diafragma?
cantitatea de sirop pe care o dau in perioada asta nu e mare si asa cum a zis si Dl Jenica , mai bine uzata decat moarta de foame. Am facut sirop 2/1 asa cum ati zis , problema e ca nu prea e miere pentru rezerve , a fost si este inca mult puiet , polen este , matcile oua in continuare, am strans cuibul cat mi-a permis. Am si rame cu miere capacita pe care o s-o dau dupa diafragma , insa e nevoie si de sirop. Sanatate !