Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: fenomen

Mesajde FLORINELU » 09 Feb 2012, 11:52

sa fie clar,la -4 gr.,albinele nu pot sa zboare nu au cum.cel ce a citit ceva lectura serioasa de apicultura si are si un pic de experienta stie bine asta.
poate ai avut termometrul defect,sau l-ai tinut cine stie unde si stupii erau la soare.si cum au iesit albinele?ca doar aveai zapada la urdinis.nu cumva ai curatat zapada prin metode mai neortodoxe invatate de la "nustiucine"si le-ai deranjat si au iesit 3,4 albine afara? daca ai facut asa o sa ai surpriza la primavara,fiindca daca la -4 au iesit 3,4 albine afara,cuibul sa scuturat si nu se mai poate reface pana vine caldura,iar pana atunci.....
domnule,cauze ar fi mai multe,dar nu le putem insira aici,sa spuna cineva ca facem divagatii (cum de altfel am mai fost atentionat de un coleg pe forum),dar toate acestea sant din cauza DETINATORULUI DE ALBINE un APICULTOR nu face asemenea gafe.
am mai scris aici de mai multe ori :pregatiti-va stupii incepand din august ptr. iarna.stupul la care trebuie sa umbli iarna la -nustiucate grade,nu e stup e imitatie,iar stupul bun la care umbli pe frig asa de dragul de a vedea albine nu va fi puternic in primavara.
la stup,dupa umila mea parere nu ai ce umbla la temp. sub -10 gr.
domnilor viitori apicultori,cititi cartile de apicultura din scoarta in scoarta,sau inainte de a incepe mergeti ucenic la un APICULTOR un an de 365 de zile,chiar si gratuit ,apoi va apucati de apicultura. apicultura nu se poate(dupa parerea mea)invata pe forum. aici se schimba ideii,pareri se mai si completeaza ceea ce nu stii.
dar in orice meserie invatatura e baza,. si asta e o meserie foarte pretentioasa.
imi cer mii de scuze daca am suparat pe cineva(si stiu ca am suparat)dar m-am cam suparat eu.si....
urez la toata lumea mult succes in 2012. dti-i nainte :arrow: :arrow:
FLORINELU

Re: fenomen

Mesajde cristi arad » 11 Feb 2012, 22:35

luciancarasanu scrie:desi afara zapada masoara juma de metru si termometru arata -4 grade la unele famili am avut zbor
de ce oare?
e bine sau rau?

nu-i prea bine, inceput de diaree ... incearca turte cu protofil, eventual adaos de otet de mere, poate sa nu fie ceva grav dar nu-i rau sa intervii din timp
cristi arad

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR