Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: zbor albine LA TEMPERATURA SCAZUTA

Mesajde bogzy » 11 Feb 2012, 19:04

sper sa ai dreptate ... stii cum este la inceput nesiguranta si prea multa informatie strica daca asculti parerile tuturor ajungi sa ai indoieli in privinta a ce faci
bogzy

Mesajde cristi arad » 11 Feb 2012, 22:08

cipry74 scrie:cand picau pe zapada ..se pata zapada in acel los...?ce culoare??

de data asta sunt cam de acord cu "alt stupar" situatia insa poate avea diverse grade de gravitate
cristi arad

Mesajde pescaru » 12 Feb 2012, 14:31

In urma cu un an sau doi ,Valer 70 arata cu termometru ca albinele ieseau la 6 grade dupa apa ,si eu la fel am spus ca la mine ies albinele la 7 grade cu soare si la 12 grade cu nor nu ieseau iar un factor important sant culorile stupilor care unii atrag caldura soarelui mai repede altii nu ,iar in alta ordine noi cei care folosim folia iarna-vara sar putea sa avem un avantaj :D ca albina sa nu fie nevoita sa iese afara dupa apa . Asta in cazul in care stupii sant sanatosi. :)
pescaru

Mesajde alx1978 » 12 Feb 2012, 17:38

cel mai bun exemplu este cel postat de Domnul "marinlm64" in ultimul filmulet viewtopic.php?f=15&t=1468&start=80
alx1978

Mesajde bogzy » 12 Feb 2012, 18:34

bogzy

Mesajde alincapraroiu » 12 Feb 2012, 22:51

bogzy scrie:astazi am fost pe la stupi si am curatat urdinisul si blanita de zbor de zapada depusa pe aceasta, ma curatat urdinisul de albinele moarte care il blocau LA UN MOMENDAT PE LA ORA 13 CAND SOARELE INCEPUSE SA DAOGOREASCA AM OBSERVAT LA CTIVA STUPI ALBINE CARE IESEAU LA ZBOR DAR DIN PACATE INGHETAU SI CADEAU CAM LA 4-5 METRI IN FATA DTUPULUI PE ZAPADA MENTIONEZ CA CU TOATE CA AFARA ERA SOARE TEMEPERATURA ERA FOARTE SCAZUTA -5 GRADE CURIOS AM PUS MANA PE FATA STUPULUI UNDE BATEA SOARELE SI SE INCALZISE BINE ,
INTREBARE AVETI IDEE CARE ERA MORIVUL ZBORULUI ?
LEAM DERANJAT CU CEVA SAU AU FOST PACALITE DE RAZELE SAORELUI
MANCARE AU CA LEAM PUS PE 3 FEBROARIE TURTE DE APIFONDA ?

HAI PRIMAVARA ...........

DUPA PAREREA MEA SUNT DOUA CAUZE
-TRATAMENTELE DE TOAMNA NU AU AVUT EFECT
-STUPUL A PIERDUT MATCA.
alincapraroiu

Mesajde bostina constantin » 13 Feb 2012, 21:34

Va salut pe toti!In alta postare, Alt stupar v-a invatat , ca pe temperaturi scazute [minus oricat], nu inlaturati zapada de pe placa de zbor si capac prin razuire. Capcul lsati-l celui care a dat zapada, iar placa de zbor topiti zapada cu apa fiarta, si zic eu cu putina sare. Acuma aveti de meditat, in afara de soarele de pe pereti, cine a derutat albina. Ma-r bucura sa fiu inteles. Cu stima C.B.
bostina constantin

Mesajde ves.lucian.zabrani » 13 Feb 2012, 21:36

o fi buna sarea , dar la cei ca si mine care au scandurile de zbor rabatabile ( cu balamale ) nu este indicat !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde bostina constantin » 13 Feb 2012, 21:59

[
="ves.lucian.zabrani"]o fi buna sarea , dar la cei ca si mine care au scandurile de zbor rabatabile ( cu balamale ) nu este indicat !!![
]
Te salut cu drag, Lucian! Aici e stare de urgenta :shock: , iar balamalele pot fii protejate, cu vaselina siliconica sau spray siliconic, acela pt bordul auto. E doar o parere, dar bucuria mea este ca m-am ,,duielat" cu tine, cu sabiile in teaca :roll: . Sa fii iubit!! C.B.
bostina constantin

Mesajde Gudas Valentin » 14 Feb 2012, 19:24

bogzy scrie:astazi am fost pe la stupi si am curatat urdinisul si blanita de zbor de zapada depusa pe aceasta, ma curatat urdinisul de albinele moarte care il blocau LA UN MOMENDAT PE LA ORA 13 CAND SOARELE INCEPUSE SA DAOGOREASCA AM OBSERVAT LA CTIVA STUPI ALBINE CARE IESEAU LA ZBOR DAR DIN PACATE INGHETAU SI CADEAU CAM LA 4-5 METRI IN FATA DTUPULUI PE ZAPADA MENTIONEZ CA CU TOATE CA AFARA ERA SOARE TEMEPERATURA ERA FOARTE SCAZUTA -5 GRADE CURIOS AM PUS MANA PE FATA STUPULUI UNDE BATEA SOARELE SI SE INCALZISE BINE ,
INTREBARE AVETI IDEE CARE ERA MORIVUL ZBORULUI ?
LEAM DERANJAT CU CEVA SAU AU FOST PACALITE DE RAZELE SAORELUI
MANCARE AU CA LEAM PUS PE 3 FEBROARIE TURTE DE APIFONDA ?

HAI PRIMAVARA ...........

Stai linistit ,ai puiet la greu in ei,pune turte sa nu-i scapi la foame. ;)

Valy
Suntem saraci,dar nu suntem prosti.
http://valigudas.sunphoto.ro/Albinute_harnicute_2011
Gudas Valentin

Mesajde Gabysgg » 15 Feb 2012, 10:06

Cum au spus si alti colegi cel mai probabil sunt incarcate ,chiar si in filmul lui nea Marin se vad cateva urme de dejectii pe zapada,ieri am vazut si eu la mine (+4 grade ) cateva au iesit la "zbor", dupa ce am curatat zapada inmuiata de soare ,majoritatea aveau abdomenul umflat.probabil decat sa moara in stup ies afara :)
Gabysgg

Mesajde peterneamt » 15 Feb 2012, 10:14

Gabysgg scrie:Cum au spus si alti colegi cel mai probabil sunt incarcate ,chiar si in filmul lui nea Marin se vad cateva urme de dejectii pe zapada,ieri am vazut si eu la mine (+4 grade ) cateva au iesit la "zbor", dupa ce am curatat zapada inmuiata de soare ,majoritatea aveau abdomenul umflat.probabil decat sa moara in stup ies afara :)

ASA ESTE AI DREPTATE.
peterneamt

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR