mihaigs scrie:Buna seara. La inceputul lunii ianuarie (peste 10 grade ,ceva zbor de curatire) am bagat in fiecare stup cate o punga cu 1 kg. de pasta din miere cristalizata si zahar pudra (cantitati egale).Acum cateva zile cand am curatat zapada de la urdinisuri ,la unul dintre stupi am observat la urdinis miere cursa .Intrebarea mea este daca mierea cursa din punga poate afecta albina .Nu am putut ridica capacu sa vad ce este in stup.Zapada multa si ger.
aurelt60 scrie:Am citit toate cele de mai sus si va pot spune doar cum fac eu ; las in stup miere suficienta in toamna si nu ma calicesc sa o iau pe toata pentru mine.Daca au suficiente provizii de miere nu trebuie sa ne facem probleme. Undeva citeam ca noi oamenii incercind sa facem bine ....facem mai mult rau din teama sau din nestiinta. Nu am pus niciodata mincare deasupra desi la inceput am fost pregatit,dar am iesit din iarna foarte bine si cu mortalitate normala.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 17 vizitatori