ilalexandru scrie:De adus polen, au adus binisor. Insa azi am observat urmatoarele lucruri: albina cam agitata, se baga imediat in par, parea ca ar incerca sa dea tarcoale pe la urdinise, iar pe seara vreo cativa stupi aveau activitate mai intensa. Astia sigur fura de undeva. Cine stie cu ce ma mai aleg in familiile astea acum. Insa la soia si lapte nici gand sa se gandeasca. Nici macar la mierea de acolo. Ce e sigur insa...in ramele din cuib mai au inca pastura de anul trecut. DAca nu a avut inca cine o manca....
ilalexandru scrie:De adus polen, au adus binisor. Insa azi am observat urmatoarele lucruri: albina cam agitata, se baga imediat in par, parea ca ar incerca sa dea tarcoale pe la urdinise, iar pe seara vreo cativa stupi aveau activitate mai intensa. Astia sigur fura de undeva. Cine stie cu ce ma mai aleg in familiile astea acum. Insa la soia si lapte nici gand sa se gandeasca. Nici macar la mierea de acolo. Ce e sigur insa...in ramele din cuib mai au inca pastura de anul trecut. DAca nu a avut inca cine o manca....
ilalexandru scrie:Nici o sansa! nu vror sa se atinga de soia si laptele meu praf. Poate nu au nevoie. Familiile sunt si bune si slabe. Unele au puiet pe 4 rame. Cate o palma pe fiecare. Altele mai putin. Depinde de albina pe care o are fiecare. Insa se vede in rame ca au adus ceva polen de afara. Cam 25% din albina care vin in stupi aduce polen. Insa ce ma mira e faptul de ce nu o atrage mierea care am pus-o peste lapte si soia. Daca las rame pe afara imediat albina bate la ele. Oricum daca albinele nu vror, am descoperit pe altcineva caruia ii place. Un catelus mi-a scapat azi in gradinta...si lingea cu asa placere la lapte si soia!
ilalexandru scrie:In privinta polenului e o zona bunicica. Insa niciodata nu am incercat sa le pun colectoare de polen. Miere au destula in stupi...trebuie doar sa ma apuc sa le o descapacesc. Insa le mai las putin ca sa mai elibereze in cuib si sa aibe matca unde oua. Totusi problema este alta...in perioada asta se cam duce albina batrana. Fata de acum doua saptamani, familiile s-au mai strans cu cate o rama. Desi au iesit din iarna, familiile sunt mai slabe decat anul trecut. Toata lumea cu care vb se vaita ca familiile au iesit foarte slab. Maxim 6 rame albina. De la an la an parca o iau inapoi. Caut acum un apicultor care a tratat stupii anul trecut cu antibiotic...oare il gasesc? Are cineva curajul sa recunoasca ca a tratat stupii, fie si preventiv

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 16 vizitatori