Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Rama cu pastura = diafragma

Mesajde Adrian Galofteanu » 07 Apr 2012, 09:11

bobby_76 scrie:uite-asa am patzit la mine, iesit cel mai vechi puiet, din cetru, regina pontat lateral pe rame, si in centru albina bagat groaza de polen! polen in stupi ce n-am vz de cand sunt, si numai pun ca am sarit peste salcie din cauza vremii. cuib strans, lipsa spatiu, polen de afara, sirop din hranitor, serviciul e servici...tine-te la ei acum!! am impresia ca sunt usor retardati din cauza asta, in sensul de intarziati zic
care-mi dati simie niste colectoare, un model, sa am la anul.. :D

Nu-ti fa probleme mari din motivele expuse de tine! Stie bine albina cum sa se organizeze! Tu ai grija sa numeri intervalele pline cu albina si numarul de rame din cuib sa fie corespunzator: nr de intervale pline = nr.rame +1. Vezi cum stai cu hrana, daca ai ceva coronite pe ramele cu puiet, si poti stimula. Deci de hranitore ai avea nevoie inca, anul asta! :)
Modele sunt pe aici cate vrei!
"Stăpânirea tehnicii de creştere a mătcilor este tot atât de importantă pentru biologul institutului de cercetări ca şi pentru amator şi pentru crescătorul profesionist"

Friedrich Ruttner
Adrian Galofteanu

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR