Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Albinutele mele razboinice

Mesajde GEKKY007 » 20 Apr 2012, 10:43

Din ianuarie ,printr-o intimpalare fericita am prima mea familie de albine(vezi topicul meu PRIMA MEA FAMILIE DE ALBINE),pe care am ingrijit-o cum am stiut eu mai bine (probabil in exces ...verificari foarte dese in cutie,izolare excesiva a stupului etc)pe care din greseala(prostie sau neatentie) ieri era sa o pierd.Sa va spun ce am facut:ieri m-am hotarat sa mut albinele intr-o alta cutie (a-3-a oara),mutand ramele in cutia noua am gasit o rama mai veche cam deformata cu mierea in ea, pe care nu puteam sa o lipesc de ramele vecine,asa ca am hotarat sa o scot si am pus-o pe o puga la cativa metri de stup cu gandul ca albinele mele o vor cara in stup(stup nou care avea urdinisul foarte larg aprox. 15 cm)cand SURPRIZA!.. si pe rama scoasa si pe stupul meu foarte mare densitate de albine .mi-am dat seama imediat ca ceva nu este in regula dar nu stiam ce este de facut.Dupa cateva momente de gandire am lut decizia sa duc rama cu miere intr-un loc ferit de albine .Dupa ce am dus rama tot mai multe albine se strangeau pe stup si nu stiam ce sa fac ,pana la urma am luat decizia, sfatuit de un prieten, sa micsorez urdinisul la max 2 cm si sa astept ca ele, daca pot, or sa lupte cu hoatele si o sa le alunge,zis si facut.Dupa o asteptare de cateva minute care mi s-au parut ore am vazut cum albinutele mele razboinice, dupa lupte crancene la urdinis, au iesit INVINGATOARE.Intrebare :in momentul de fata urdinisul este deschis 2 cm si nu mai am nicio alta gura de ventilatie iar deasupra am podisor din qsb peste care am folie etans,credeti ca ar trebui sa-i mai fac o aerisire?VA MULTUMESC CU RESPECT!
GEKKY007

Re: Albinutele mele razboinice

Mesajde MIHAI BALS » 20 Apr 2012, 11:25

GEKKY007 scrie:Din ianuarie ,printr-o intimpalare fericita am prima mea familie de albine(vezi topicul meu PRIMA MEA FAMILIE DE ALBINE),pe care am ingrijit-o cum am stiut eu mai bine (probabil in exces ...verificari foarte dese in cutie,izolare excesiva a stupului etc)pe care din greseala(prostie sau neatentie) ieri era sa o pierd.Sa va spun ce am facut:ieri m-am hotarat sa mut albinele intr-o alta cutie (a-3-a oara),mutand ramele in cutia noua am gasit o rama mai veche cam deformata cu miera in ea care nu puteam sa o lipesc de ramele vecine,asa ca am hotarat sa o scot si am pus-o pe o puga la cativa metri de stup cu gandul ca albinele mele o vor cara in stup(stup nou care avea urdinisul foarte larg aprox. 15 cm)cand SURPRIZA si pe rama scoasa si pe stupul meu foarte mare densitate de albine .mi-am dat seama imediat ca ceva nu este in regula dar nu stiam ce este de facut.Dupa cateva momente de de gandire am lut decizia sa duc rama cu miere intr-un loc ferit de albine .Dupa ce am dus rama tot mai multe albine se strangeau pe stup si nu stiam ce sa fac ,pana la urma am luat decizia sfatuit de un prieten sa micsorez urdinisul la max 2 cm si sa astept ca ele daca pot or sa lupte cu hoate si o sa le alunge,zis si facut.Dupa o asteptare de cateva minute care mi s-au parut ore am vazut cum albinutele mele razboinice dupa lupte crancene la urdinis au iesit INVINGATOARE.Intrebare :in momentul de fata urdinisul este deschis 2 cm si nu mai am nicio alta gura de ventilatie iar deasupra am podisor din qsb peste care am folie etans,credeti ca ar trebui sa-i mai fac o aerisire?VA MULTUMESC CU RESPECT!

vezi ca hoatele vor mai da tarcoale cateva zile.
folia trebuia sub qsb nu deasupra lui.
pune o crenguta peste rame,folia peste dar o poti plia la un colt,qsb-ul capacul si gata.
MIHAI BALS

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR