Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Spargerea cuibului!

Mesajde clabescu.marius » 26 Apr 2012, 21:26

Buna ziua,
Astazi am spart si eu cuibul cu o rama cu FA si ma gandesc ca poate nu am procedat corect si as vrea sa imi dati ceva sfaturi.Am inceput in felul urmator:am avut niste familii de albine cumparate acum 3 saptamani de la cineva dar le avea pe rame 3/4 deci trebuie sa inlocuiesc incet,incet toate ramele.Am luat o rama cu puiet capacit fara albina de la familia ce-a mai puternica si am dat-o unui roi pe care l-am facut anul trecut si care era ceva mai slab,iar rama cu fagure artificial am bagat-o in familia puternica exact in mijlocul cuibului intre 2 rame cu puiet capacit.Vreau sa stiu daca am procedat bine deoarece este prima data cand efectuez aceasta operatie si singurul ajutor care il am sunt cartile si voi cei cu experienta mai multa. As mai dori sa stiu si cum procedez cu rama care am bagat-o cu puiet roiului dupa ce eclozeaza puietul o pot scoate pur si simplu? :?
Când îmi face vre-o figură
Vreo albină oarecare,
Generos, pe-nţepătură,
Pun tot eu un praf de sare.
clabescu.marius

Re: Spargerea cuibului!

Mesajde proapis13 » 26 Apr 2012, 23:10

Puteai sa gasesti raspunsurile dorite la adresa de mai jos
viewtopic.php?f=4&t=1536
nu mai era nevoie de un alt topic pe aceeasi tema
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR