IonutMioveni scrie:La mine la una dintre familii am gasit o rama care prezenta pe o parte full de trantori si pe cealalta parte numai puiet de lucratoare.
Oare de ce?

IonutMioveni scrie:1.Era a 2-a rama in cuib(de la rasarit spre apus)...deci nu cred ca se pune problema sa fi fost intr-o zona 'friguroasa'.
2.Tocmai p dos...era orientat inspre interiorul cuibului...nu inspre exterior.
![]()
Oricum multumesc pentru ajutor
augustin scrie:IonutMioveni scrie:1.Era a 2-a rama in cuib(de la rasarit spre apus)...deci nu cred ca se pune problema sa fi fost intr-o zona 'friguroasa'.
![]()
Nu am fost in stare sa te ajut cu nimic. Poate ne-o lamuri totusi cineva, eventual va avea curajul sa afirme ca albinele au legile lor care de multe ori nu prea se potrivesc cu logica moastra.
Avram Sorin scrie: Daca acum avem celule de trantor insemana ca familia va roi in unrmatorul interval ?
Avram Sorin scrie:DA multumesc de raspunsuri. Cred ca prima data am sa maresc urdinisul ca este acum cam 4 -5 cm . Le-am dat sirop pana in aceasta saptamana si nu am vrut sa il las prea larg. Acuma ca se anunta 20-25 grade maresc urdinisul.
badguy_goodguy scrie:1. trantorii crescuti in celule de albine distrug fagurele?
2. este adevarata ca daca as rade cu cutitul celule crescut pt. insemnatarea de trantori, albinele vor construi alte celule in locul celor de trantori?
traian scrie:augustin scrie:IonutMioveni scrie:1.Era a 2-a rama in cuib(de la rasarit spre apus)...deci nu cred ca se pune problema sa fi fost intr-o zona 'friguroasa'.
![]()
Nu am fost in stare sa te ajut cu nimic. Poate ne-o lamuri totusi cineva, eventual va avea curajul sa afirme ca albinele au legile lor care de multe ori nu prea se potrivesc cu logica moastra.
pune rama cu trintori spre peretele exteriorprima partea de vest,pina eclozeaza albina si la topit.nici o data nu am vazut albina in celula de trintor.Pt Augustin hodorogi scriu mai incet si stau pe net mai mult iarna.Pt Sorin din cauza greutati fagurelui celulele de sus se deformeaza in lipsa coroanei de miere matca depune oua nefecundate foloseste RC.cu respect
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 15 vizitatori