Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: iernarea pe floarea soarelui

Mesajde balasbebe » 03 Sep 2012, 20:09

Am vazut stupi care erau doar pe FS. In plus deasupra mai aveau cate o punga de 4-5 kile de miere tot de FS. Dar stupii erau plini atat de miere cat si de albine. Bihorenii stiu cam cum arata stupii NB, cu rama patrata 46/40 cm. Am vazut si nu stiu cand o sa mai vad.
balasbebe

Mesajde cristi_vidican » 03 Sep 2012, 20:25

Iernez in principal pe miere de FS. Competez cu sirop dupa caz. Nu am avut niciodata probleme din cauza acestui tip de miere la iernare.
Dar, mentionez ca am dese ferestre de zbor de curatire, cel putin lunar in perioada iernii. Asta de cand mai stiu cu stupi. Nu stiu cum ar fi daca nu le-as avea deloc, ca Horia Chindea (Horia, ce mai faci, ca nu mai scrisesi nimic in ultima vreme, cam de prin aprilie. Cum ti-au iesit albinele din iarna? Sau mai bine, ai mai iesit din iarna? :lol: )
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde horia_ch » 05 Sep 2012, 13:05

Salut! Am ieşit din iarnă, însă pierderile au fost muuuuult peste obişnuit.
Spre deosebire de voi, însă, eu nu îmi fac probleme pentru iernarea pe miere de floarea soarelui. La mine nu se cultivă aşa ceva.
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde cristi_vidican » 05 Sep 2012, 13:37

horia_ch scrie:Salut! Am ieşit din iarnă, însă pierderile au fost muuuuult peste obişnuit..

Care crezi ca au fost motivele?
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde horia_ch » 05 Sep 2012, 14:00

Familii relativ slabe după un an prost, iernare pe 80-90% zahăr, şi mai ales lipsa ferestrelor de zbor pentru un timp prea îndelungat.
Dar să nu ne-o luăm peste... "labrum", că suntem niţel în afara problemei.
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR