Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Cu cat platim un ajutor de apicultor? Pretul cinstit!

Mesajde delorin I » 07 Iul 2014, 23:10

Buna seara! Uneori in viata, avem cate o idee frumoasa, dar nu putem sa o realizam singuri 100% din timp! Cu cat platim un ajutor de apicultor care, uneori in lipsa noastra, face ce ar fi trebuit sa facem noi? Un pret cinstit...si nu pentru cineva care iti incarca lazile...Cu cat ar trebui platita o interventie? Dar care ar fi salariu cinstit pe o luna pentru un apicultor?
Ultima oară modificat de delorin I pe 07 Iul 2014, 23:17, modificat 1 dată în total.
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Re: Cu cat platim un ajutor de apicultor? Pretul cinsitit!

Mesajde delorin I » 07 Iul 2014, 23:16

Este 100 ron pe zi prea mult sau prea putin?

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Re: Cu cat platim un ajutor de apicultor? Pretul cinsitit!

Mesajde proapis13 » 07 Iul 2014, 23:20

Nu poate fi vorba despre un salariu lunar,dupa parerea mea deoarece este o activitate sezoniera
In stationar,bagi cite o rama la construit cind si unde trebuie si faci cateva verificari
mai pui la 2-3 zile sirop la roi si la sfirsit de saptamana astepti patronul sa te verifice
verifici daca s-au imperecheat reginele la roi si gata luna - vine salariul... ;)
Aveam un vecin ce-mi supraveghea stupii si facea lucrarile de mai sus,mai putin deschisul stupilor
la sfirsit de saptamana se multumea cu un pachet de tigari si o flasa de bere la 2L
delorin I scrie:Este 100 ron pe zi prea mult sau prea putin?

Ce face frate ala de 100 ron/zi ???...la banii astia ma bag si eu...pacat ca nu esti mai aproape :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Re: Cu cat platim un ajutor de apicultor? Pretul cinstit!

Mesajde delorin I » 07 Iul 2014, 23:22

Intreb pentru viitor...De facut a facut tot ce nu am facut eu! Si cinstit este sa nu profitam de munca voluntara a altora...sunt atatia care profita...NU vreau sa ma numar printre ei!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 07 Iul 2014, 23:25

Iar cand e vorba de un maestru...de fapt chiar e o idee! Salariu gradual in functie de fiecare carte in plus citita - aici chiar avem o problema si de "ascultare de porunci! :D "

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde proapis13 » 07 Iul 2014, 23:31

Eu cu invatacelul meu de il am acum nu procedez cum facea tataie al meu cu mine
am mai scris,cind nu stiam raspunsul la o intrebare ma expedia acasa
acasa era la 8km,in Severin...elevul meu invata,de fapt a citit forumurile 2 ani inainte
deocamdata nu-i iau bani deoarece colaboram ; el cu circa - eu cu masina... :lol:
am ramas cu metehne de la tataie,cind ii e lumea mai draga il iau la intrebari si.....stie.... ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde delorin I » 07 Iul 2014, 23:40

Raspunsul la intrebare...am inceput cu "Daca e puiet sau nu! " in iarna trecuta prin telefon...a urmat razboiul Troiei generalizat...apoi am inceput sa citim! :)) NU suficient...si inca facem de capul nostru! Ba uneori mai si comentam...ce fel de apicultor esti tu daca stai la Bucuresti? (Si ultima data unul dintre noi la aceasta replica OBRAZNICA, s-a facut NEGRUU! Cum intamplator a mai pierdut si 2 familii la transport care initial a fost una, cred ca era aproape de culoarea pamantului, oricum de speriat )Acum cautam solutii! Cum motivam voluntirii pe care i-am virusat doar partial! Forumul??? Asta e bleasla de profesionisti! Il tinem la secret! :))) Altfel munca ar trebui platita! Si cum mai e vorba si de o fata...

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde ignatov andrei » 07 Iul 2014, 23:59

delorin I scrie:Buna seara! Uneori in viata, avem cate o idee frumoasa, dar nu putem sa o realizam singuri 100% din timp! Cu cat platim un ajutor de apicultor care, uneori in lipsa noastra, face ce ar fi trebuit sa facem noi? Un pret cinstit...si nu pentru cineva care iti incarca lazile...Cu cat ar trebui platita o interventie? Dar care ar fi salariu cinstit pe o luna pentru un apicultor?

Eu cer 25lei pentru o familie, daca este vorba de dezvoltarea din primavara!
Daca ai >250 familii, pana in 350, te costa 8500lei.
Daca ai 100 familii, te costa 3000lei!
Daca ai 20 familii de albine si esti "baiat de perspectiva", te costa... cat vrei tu!

Retine-ti... am obtinut acesti bani, sau echipament apicol (unii dintre ei fiind si tamplari)!
Se plateste ca la...AVOCAT (cu succes garantat)!
ignatov andrei

Mesajde delorin I » 08 Iul 2014, 08:18

Domnule ignatov- m-ati convins- platesc drumul colegului proapis jumatate de an si mai fac si economii! :)))

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde lucky5strike » 08 Iul 2014, 13:04

3000 lei/zi in sezon. :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde State » 08 Iul 2014, 13:11

Delorine , ia-ta una:
Gasesti omul care sa aiba grija de ei cand nu esti tu in preajma. Tu cand pleci in pastoral, iei si stupii lui(chiar si pe el). Iti zic eu ca va fi multumit. Normal ca-i mai dai o bere, o maslina, ca doar n-ai mana de popa. Si stii ceva ? Cand esti in camp si ai o urgenta sa pleci, are cine sa ramana cu stupii. Si sa-ti mai zic una: ai si de invatat de la el.
Daca tu te gandesti sa platesti pe cineva si sa stai in Bucuresti, mai bine schimbi domeniul.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde FLORINELU » 08 Iul 2014, 15:57

cu cat platim un ajutor de apicultor ?. dupa cum sa pus problema aici acel ajutor de apicultor ar trebui sa stie meserie,in unele cazuri sa-l corecteze si pe apicultorul sef,sa aiba timp cam nelimitat la dispozitie,sa fie harnic,sa poata oricand sa tina locul apicultorului sef,sa isi lase treburile lui atunci cand e solicitat etc.. ,in cazul acesta dupa parerea mea 100 de roni pe zi nu e mult avand in vedere si faptul ca atunci cand il vei plati cu 100 de roni pe zi in mod sigur programul la stupina nu va fi de 8 ore. dar acel om cu toate calitatile aratate mai sus in mod normal are stupii lui si nu il vad angajat cu ziua la altcineva pentru o bere sau mai stiu eu ce. iar cel ce lucreaza pentru o plata infima asa va face si treaba.
FLORINELU

Mesajde State » 08 Iul 2014, 16:16

Nea Florinele , ajutorul nu e musai sa aiba 100 de stupi. In cazul asta nu gasesti ajutor. E de ajuns sa aibe 10 si sa stie sa lucreze cu ei. Delorin cred ca ar dori sa stie ca are pe cineva care sa le dea sirop, sa inchida urdinisul, sa bage rame, etc. atunci cand el nu poate fi la stupina. Mai pe scurt, cineva la nevoie si de incredere, care sa stie cat de cat apicultura.
Aici e o chestie si anume :
Fiecare s-a adaptat si lucreaza dupa modelul propriu. Nici sa nu te astepti ca ajutorul sa-ti lucreze exact cum ai lucra tu. E relativa treaba. Unul meserias, care numai din asta traieste , n-ar avea timp sau 100lei i s-ar parea putin.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde joohny » 08 Iul 2014, 17:17

Va salut.Pai daca este asa imi ofer serviciile.Astept oferte.Vreau sa-l las pe d-ul Andrei Ignatov fara piine,numai de ciuda.Binenteles serviciile mele sint mai mici decit ale dinsului.Sanatate.
joohny

Mesajde Dragos2006 » 08 Iul 2014, 17:49

Daca gasesti omul potrivit nu poti sa-l tii la stupina decat daca in angajezi cu CARTE DE MUNCA , 365 ZILE PE AN , plus concediu platit , plus diurna de deplasare. La o stupina de 250 colonii de albine se gaseste de lucru tot anul.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde Diaconu » 08 Iul 2014, 18:17

delorin I scrie:Este 100 ron pe zi prea mult sau prea putin?

Cred ca acesta este pretzul corect pentru ambele parti.Daca este nevoie de ajutor 10 zile PLINE pe luna = 1000 ron ,dar daca situatia e alta,cu jum de zi de ex.,banii respectivi sunt suficienti si lunar.
Diaconu

Următorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR