Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cate rame de puiet aveti?

Mesajde tiih » 16 Mar 2021, 15:07

yuonyuon scrie:
tiih scrie:
Vasile_Bucovineanu scrie:
kovacslg scrie:Cate rame de puiet aveți?

Intrebarea corecta e pe cate rame aveti puiet ? :) :)

Si mai corecta ar fi cati dm 2 de puiet aveti .Acum pot avea 2 rame de puiet 3/4 din suprafata ramei mari 1/1, doua rame de puiet cu o palma de puiet in fiecare rama,sau chiar 3 rame de puiet cate un petic fiecare daca matca e batrana si nu e de prima calitate,sau trei rame cam 80% cu puiet(restul miere si pastura,la stupii foarte buni)..etc...etc...
La mine au carat polen de alun in reprize, de la mijlocul lui februarie pana la inceputul lui martie (am peste 15 aluni special plantati cu inflorire esalonata care fac mai mult decat zeci de turte proteice) iar de vreo 7 zile a inflorit si grausorul si viorelele in padure(plus ca dupa 1 martie le-am dat faina de soia,grau,porumb....vitamine... la discretie)......Pacat ca vremea asta rea le da in cap,nu au mai facut un zbor serios de 8 zile....
Duminica,singura zi mai calda dupa lasarea cetii, vreo trei ore culegeau faina,polen de grausor si aduceau APA...multa apa!!!....
matale ai avut de munca la stupi nu gluma....
sper ca nu faceti reclama mascata la soia si porumb ?
pe aceiasi pagina spuneti ca nu stiti cat puiet este si nu va intereseaza si dupa aceia spuneti ca dati turte si alte prafuri....din februarie :o :x

Cititi va rog mai atent...prafurile le dau dupa 1 martie functie de vreme si dupa ce s-a terminat inflorirea alunului .....
Cu aproximatie .stiu cat puiet am in stupi functie de puterea stupilor intodusi la iernat si functie de iarna....in primii an de stuparit ii controlam si eu si cand trebuie si cand nu trebuie....
Exemplu 1981:zbor de curatenie total pe 20 februarie,alun inflorit pe 7 martie...pe 12 martie cei mai bunui stupi aveau 2 rame de puiet cam 75% din suprafata
2021...iarna mult mai blanda,3 zboruri de curatenie in februarie + polen proaspat.....cantitatea de puiet un pic mai mare..... ;)
tiih

Mesajde Balian » 16 Mar 2021, 15:48

yuonyuon scrie:
Balian scrie:Peste trei rame și la mine. Consum destul de variat. La zboruri de curățire
nimic pete pe capace.....O imagine mai clară când vor zbura mai bine.
ce zbor zici ? :lol:
eu m am uitat la inceputu lunii la vreo doi si aveau polen de 2021....

Nu mă uit la ele când este frig afară. Altfel dacă mă uit ce? :)
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 16 Mar 2021, 15:50

tiih scrie:.......... 1 martie le-am dat faina de soia,grau,porumb....vitamine... la discretie)......Pacat ca vremea asta rea le da in cap,nu au mai facut un zbor serios de 8 zile....ame cam 80% cu puiet(restul miere si pastura,la stupii foarte buni)..etc...etc...
....

Si cu faina de grau si porumb ce fac albinele? Fac paine sau pun de mamaliga? :lol: :lol:
Acum lasand gluma la o parte, daca nu gasesc polen ele aduna tot felul de prafuri, chiar si rumegus. le depoziteaza in rame si trebuie sa munceasca sa le elimine mai tarziu.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde jonny_it » 16 Mar 2021, 17:12

Vasile_Bucovineanu scrie:
tiih scrie:.......... 1 martie le-am dat faina de soia,grau,porumb....vitamine... la discretie)......Pacat ca vremea asta rea le da in cap,nu au mai facut un zbor serios de 8 zile....ame cam 80% cu puiet(restul miere si pastura,la stupii foarte buni)..etc...etc...
....

Si cu faina de grau si porumb ce fac albinele? Fac paine sau pun de mamaliga? :lol: :lol:
Acum lasand gluma la o parte, daca nu gasesc polen ele aduna tot felul de prafuri, chiar si rumegus. le depoziteaza in rame si trebuie sa munceasca sa le elimine mai tarziu.

Canadienii au inceput sa macine faina de porumb foarte fin si sa o dea la albine. Cica ar exista ceva studii si ar fi un inlocuitor de polen destul de ok. :)
Oare cartofi nu mananca? :lol:
jonny_it

Mesajde kovacslg » 16 Mar 2021, 17:52

E o primăvara dpdvd al dezvoltării, al condițiilor prielnice puietului, polen intrat, temperaturi
a bun
b mediu
c slab

...luând în considerare și prognoza pe următoarele 7-10 zile...

Poate ar mai fi o categorie, dar să rămânem la aceste trei.
kovacslg

Mesajde paul » 16 Mar 2021, 19:56

jonny_it scrie:Oare cartofi nu mananca? :lol:

Nici chiar . Au si ele gusturi rafinate, cu ar fi de exemplu ... bananele. Am vazut la Dragoselu ! :)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde kovacslg » 16 Mar 2021, 21:18

Râdem noi de porumb, dar dupa unele surse ultrabee e pe baza de porumb.
Dar poate greșesc.
kovacslg

Mesajde Balian » 16 Mar 2021, 21:22

Ultra bee este f bun.
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde kovacslg » 16 Mar 2021, 21:47

Tocmai că e bun.

Dar oare are porumb în compoziție?
Eu așa am citit undeva.
kovacslg

Mesajde RILEY » 16 Mar 2021, 22:59

kovacslg scrie:Tocmai că e bun.

Eu așa am citit undeva.

Dupa albinele lui Costin 2003, le cam este greata de asa ceva.
RILEY

Mesajde yuonyuon » 16 Mar 2021, 23:03

RILEY scrie:

Eu așa am citit undeva.

e bun la vanzare ca are pret si clienti...si cam atat
yuonyuon

Mesajde RILEY » 16 Mar 2021, 23:04

yuonyuon scrie:
RILEY scrie:

Eu așa am citit undeva.

Reclama esufletul comertului.
RILEY

Mesajde yuonyuon » 16 Mar 2021, 23:13

ca tot veni vorba de regele neincoronat al youtubului...la una din postari....arata cat de bine ponteaza matca dupa stimularile facute......
...o rama ...jumate cu puiet si jumate cu miere capacita....acum si un copil de cinci ani isi da seama ca matca nu poate sa extinda puiet din cauza mierii...
si daca rama ar fi libera puietu ar fi dublu pe aceiasi rama....si dezvoltare corecta/compacta fara reziduuri comerciale...sau pseudo-inlocuitori(pentru ca nu exista inlocuitor la miere si polen cand e vorba de crestere de puiet)
Ultima oară modificat de yuonyuon pe 16 Mar 2021, 23:20, modificat 1 dată în total.
yuonyuon

Mesajde yuonyuon » 16 Mar 2021, 23:18

RILEY scrie:
yuonyuon scrie:
RILEY scrie:

Eu așa am citit undeva.

Reclama esufletul comertului.
foarte multi nu stiu dar firmele producatoare platesc ...chiar si mii de euro ...youtuberi "apicultori"...plus produse gratis etc...deci putem spune ca unii dintre ei fac mai multi bani din youtub...desi se vaita non stop..
yuonyuon

Mesajde yuonyuon » 16 Mar 2021, 23:22

cand faci reclama la un produs real /benefic este foarte ok.....dar cand vinzi gogosi sub denumire de placinte este vrajeala....
yuonyuon

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 16 Mar 2021, 23:32

Un produs bun, valoros se vinde singur si nu are nevoie de reclama. Din pacate la noi lumea inca nu e constienta de acest lucru.
Vasile_Bucovineanu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR