Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupul lui Antonescu - MEA

Mesajde tiih » 15 Iul 2015, 20:03

activ scrie:
Adi Hodis scrie:
activ scrie:Așa cer MEA-urile catul 3 ... sau, mai exact, rame în catul 3.
Ca observație : la MEA se lucrează preponderent cu catul, ... nu cu rama.

PS. Ramele sunt în lucru. ;) Nu vă panicați ... Că MEA-ul nu roieşte !!! ... "GENA" roieşte !!! :)

Ca sa nu roiasca, trebuie spatiu, ( lipsa spatiului e unul dintre motivele care influenteaza roitul ).
Doar ca spatiul poa sa ajunga in extrema cealalta a ... problemei.

Au ajuns cu stupii în această extremă (înălțime) nu că nu mai aveau albinele loc în 4 caturi gen MEA (echivalent a 20 rame Dadant) ci, garantat, din lipsă de personal. N-a mai avut cine să recolteze caturile, cine să le încarce ... să le descărce, cine să le extragă sau cine să le păzească, ... şi uite așa au ajuns la 6 caturi/stup şi culcate de rafale sau dușmani.
Eu ți-aş sugera să pui repede mâna pe telefon şi să-i suni ... fiindcă la ananghie fiind patronii respectivi or plăti mai bine ca ceilalți ... sau de ce nu că al doilea job.
Ce zici !?!? ... nu mai pierde vremea pe acilea cu prostii şi ironii suptile, ... şi pune mâna pe telefon şi sună-i.
tiih

Mesajde tiih » 15 Iul 2015, 20:07

activ scrie:
Adi Hodis scrie:
activ scrie:Așa cer MEA-urile catul 3 ... sau, mai exact, rame în catul 3.
Ca observație : la MEA se lucrează preponderent cu catul, ... nu cu rama.

PS. Ramele sunt în lucru. ;) Nu vă panicați ... Că MEA-ul nu roieşte !!! ... "GENA" roieşte !!! :)

Ca sa nu roiasca, trebuie spatiu, ( lipsa spatiului e unul dintre motivele care influenteaza roitul ).
Doar ca spatiul poa sa ajunga in extrema cealalta a ... problemei.

Au ajuns cu stupii în această extremă (înălțime) nu că nu mai aveau albinele loc în 4 caturi gen MEA (echivalent a 20 rame Dadant) ci, garantat, din lipsă de personal. N-a mai avut cine să recolteze caturile, cine să le încarce ... să le descărce, cine să le extragă sau cine să le păzească, ... şi uite așa au ajuns la 6 caturi/stup şi culcate de rafale sau dușmani.
Eu ți-aş sugera să pui repede mâna pe telefon şi să-i suni ... fiindcă la ananghie fiind patronii respectivi or plăti mai bine ca ceilalți ... sau de ce nu că al doilea job.
Ce zici !?!? ... nu mai pierde vremea pe acilea cu prostii şi ironii suptile, ... şi pune mâna pe telefon şi sună-i.

Daca caturile erau pline cu miere si albine nu aveau cum sa cada cu atata usurinta fara a vedea in poza si 1...2 copaci doboriti de vant sau macar acolo,una...doua crengi rupte de vant!Eu cred ca aceste caturi nu avau nici miere si nici prea multa albina...erau usoare ca pana si la prima adiere mai puternica de vant au cazut toti stupii!

Posibil sa fi fost niste albine stramutate din <invechitul< orizontal cu 20 rame 1/1 cu matci de calitate indoielnica,roitoare,albine LENESE :o ,neproductive,ca sa nu folosesc expresia.... albine puturoase!!!! si care nu s/au putut adapta noului tip de stup :roll:

PS am lucrat si lucrez de peste 35 ani cu toate tipurile de stupi,combinatii de rame...orizontali 20 rame 1/1,ME,dadant 10 rame cu 2caturi de 10 rame1/2 sau 1 cat cu 10 rame 1/1,ME cu doua corpuri 3/4 si 1,2 caturi 1/2,stupi numai din caturi 1/2 si la famiiliile de albine DE ACEIASI PUTERE(numar albine plus dm2 puiet) si aceiasi CALITATE a matcii, nu am observat diferente in ce priveste cantitatea de miere GLOBALA produsa de ei(ADICA MIERE EXTRASA PLUS MIERE RAMASA PENTRU IERNARE)...pe parcursul unui an apicol.... ;)
tiih

Mesajde pustu » 15 Iul 2015, 21:23

activ scrie:MEA-uri ... înaintea culesului de la floare.

Astia-s toti sau mai aveti si altii ?
Multa sanatate .
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde BUNKA » 16 Iul 2015, 21:13

N-ati observat dvs domnule Tiih!

Dincolo de schimbul de replici de mai sus pe care nu îl înțeleg pt ca nu am urmărit discuția și nici nu am timp, vreau doar sa zic un lucru adevărat, la genul ăsta de llăzi când mierea e sus și sunt mai multe corpuri centrul de greutate e sus, baza e mica și sunt ușor de dat jos de vânt sau răuvoitori, deci trebuie mijloace de asigurare sporite, cât despre spațiu el poate fi același sau mai mare, forma spațiului însă schimba foarte mult datele problemei...microclimat, etc.
BUNKA

Mesajde alin75 » 17 Iul 2015, 10:20

Off topic! "Turnurile" rasturnate se innegresc de albina in zonele "fracturate". Aici este "curat"!
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde BUNKA » 08 Aug 2015, 19:59

Daaa... cred ca Alin a făcut un montaj special ca sa inducă lumea în eroare.
Cine știe cât au stat așa, poate intre timp s-au tras :roll:
BUNKA

Mesajde activ » 17 Oct 2015, 21:37

Stupi MEA ... la S2.
Fişiere ataşate
2015-05-19 20.43.36.jpg
Stup MEA ... la S2 ... pe 3 corpuri.
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde activ » 17 Oct 2015, 21:40

Şi ...
Fişiere ataşate
2015-05-19 20.46.14.jpg
Stupi MEA ... la S2.
2015-05-19 20.45.25.jpg
Stup MEA ... la S2.
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde activ » 17 Oct 2015, 21:56

Stupii MEA ... şi păstorul lor.
Fişiere ataşate
2015-10-17 21.31.54.jpg
Stupi MEA ... la S2.
activ

Mesajde activ » 27 Oct 2015, 21:13

MEA-uri la papură, după înmulțire (dați pe jumătate ) ... în perioada culesului de la flora soarelui.
Fişiere ataşate
2015-07-07 23.34.19.jpg
activ

Mesajde nicu » 28 Oct 2015, 13:17

nu am citit toate paginile, pe cite corpuri ierneaza?
vremea vine...vremea trece...sa nu uitam ca suntem muritori.
cumpar intelepciune...
nicu

Mesajde amadeusmbi » 28 Oct 2015, 23:41

Pana intra Activ raspund eu:
Iernare pe 2 corpuri
Fara nici o restrangere, te asiguri ca ai corpul 2 plin (2-5min/fam).
Pana in primavara sanatate si noroc.
1< MEA stationar < 1Bals
amadeusmbi

Mesajde activ » 07 Noi 2015, 21:35

Cel mai nou posesor de MEA ... Lucian din Zabrani.
Lucian din Zabrani ... bine ai venit în "clubul" SELECT :) de posesori de MEA !!! ;)
Fişiere ataşate
2015-11-07 20.27.14.jpg
activ

Mesajde Mircea_63 » 07 Noi 2015, 21:47

Te salut Activule. :D

Il convinsesi pe Lucian? :lol: Acuma sa vezi. In localitatea lui mai ai un fan (probabil nu stiai). Colegul Teo Traian...Acusi e gata fan clubul.
Distractie placuta sa aveti.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde activ » 07 Noi 2015, 21:58

Mircea_63 scrie:Te salut Activule. :D

Il convinsesi pe Lucian? :lol: Acuma sa vezi. In localitatea lui mai ai un fan (probabil nu stiai). Colegul Teo Traian...Acusi e gata fan clubul.
Distractie placuta sa aveti.

MULȚAM MULT !!!
ŞI NOI ... TE SALUTĂM !!! ;)
Fişiere ataşate
2015-11-07 20.50.51.jpg
La Craiova ... 7.11.2015.
activ

Mesajde Trantorul@ » 07 Noi 2015, 22:03

:lol:

P.S. O sa-mi fac si io "fan club" ORIZONTAL .... care ii faci sa duduie un pic mai repede doar ca tre sa lucri cu rama :lol: si nu mai poti arata asa cum arata activu ca tre sa te tot inghedoi cu scoate/baga rama :lol:

Cin' se supara il lasam pana ii trece . :lol:
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR