In acel filmuleț se vede cât de insistent vrea acel apicultor să dovedească că anumite turte gata făcute sunt mai bune decât turta cu ultra bee.
poate sa confirme cineva cat e de bun.. pe o scara de la 1 la 10....plecand de la idea ca polenu proaspat este 10....kovacslg scrie:Deocamdată ultrabee e cél mai bun înlocuitor de polen existent pe piata.
In acel filmuleț se vede cât de insistent vrea acel apicultor să dovedească că anumite turte gata făcute sunt mai bune decât turta cu ultra bee.)
yuonyuon scrie:poate sa confirme cineva cat e de bun.. pe o scara de la 1 la 10....plecand de la idea ca polenu proaspat este 10....kovacslg scrie:Deocamdată ultrabee e cél mai bun înlocuitor de polen existent pe piata.
In acel filmuleț se vede cât de insistent vrea acel apicultor să dovedească că anumite turte gata făcute sunt mai bune decât turta cu ultra bee.)
....si daca a avut cineva productii mai mari (la bidon) folosind inlocuitori.......sau rezultate mai bune(ce o o fi insemnand acum nustiu)
sa spui doar ca e bun ...e cam generic...(ca o barfa).....
...deci un pic mai detaliat(facand abstractie ca nu stim ce contine)
kovacslg scrie:Unii colegi au scris că nu știu ce puiet au că nu i verifica in frig. F corect.
Însă putem estima ce se întâmplă în stup și analizand resursele ce le avem.
Temperatura
Zbor regulat după apa
Polen proaspat
In zona Clujului în martie am avut o singura zi cu peste 12 Gr.
Săptămâna trecută am.avut zile cu -7 Gr, acum e zăpadă și -2 Gr
Albina nu iese nici după apa perioade lungi, puținul polen care a intrat în final de februarie a dispărut în 48 de ore.
yuonyuon scrie:poate sa confirme cineva cat e de bun.. pe o scara de la 1 la 10....plecand de la idea ca polenu proaspat este 10....kovacslg scrie:Deocamdată ultrabee e cél mai bun înlocuitor de polen existent pe piata.
....si daca a avut cineva productii mai mari (la bidon) folosind inlocuitori.......sau rezultate mai bune(ce o o fi insemnand acum nustiu)
tiih scrie:Ptr. dl Baliant.Sa fim echidistanti ,polenul de albine in primavara are aceiasi compozitie ca acum 40...50 de ani(ma refer la polenul de alun,viorele,plop alb..nu la cel din vara de FS!)
Nu ma intereseaza compozitia inlocuitorului de polen, eu stiu ca turta facuta de mine si care contine polen fie colectat de albine fie colectat de mine (de la alun!) e mai buna decat cea din magazin......Fie si pentru simplu motiv ca ,acum in martie e consumata cel putin de doua ori mai rapid decat oricare turta cumparata de la magazin!(si asta spune ceva pentu cei care sunt echidistanti)
hrana moarta!Balian scrie:yuonyuon scrie:poate sa confirme cineva cat e de bun.. pe o scara de la 1 la 10....plecand de la idea ca polenu proaspat este 10....kovacslg scrie:Deocamdată ultrabee e cél mai bun înlocuitor de polen existent pe piata.
Să fiim echidistanți! Dacă credem că AZI polenul natural are compoziție la fel cel descris
de litaratura apicolă de acum 40-70 de ani atunci să și credem ce scrie pentru Ingrediente
pe poza de mai jos.
Mă bucur și cred că colegii au zonă așa bogată că toamna și tot timpul anului pot bizui pe
imput suficient de polen.
În zona mea este deșert toamna. Nu polen. Pot să vă spun că aceste ingrediente care sunt
srise pe etichetă sunt cu siguranță AZI în stupii mei.
Cine are polen natural în stupi, are o descriere asemănătoare? Sau numai presupunem.![]()
Las la aprecierea d-voastră să dați punctaj cum credeți că este corect. Eu nu știu!
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 12 vizitatori