Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cate rame de puiet aveti?

Mesajde yuonyuon » 17 Mar 2021, 15:04

kovacslg scrie:Ce rost are să cităm (umplem topicul) cu jumat de pagina de citate, că la final sa scriem mai nimic.

Hrana moarta...adică o părere abruptă....
Hrana asta moarta administrat chibzuit ajuta mult, in perioada in care hrana vie nu exista!!!

Dar înca odată...sa vedem cine dezvolta mai bine stupina până la s1. Restul sunt povesti.
La mine ușa e deschisa.
Accept orice invitație sa vad cum arată albinele la 1-10 mai.

Este limita cat sa scriu...?...sau tre sa imi dati voie?

La intrebari se raspunde tot cu intrebari....?....cine mai face acest lucru...
yuonyuon

Mesajde kovacslg » 17 Mar 2021, 15:22

Puteți scrie cât vreți.
Dar sa citați jumate de pagina, la care sa aveți o reacție de doua vorbe, pare așa, fără rost.
kovacslg

Mesajde yuonyuon » 17 Mar 2021, 15:53

kovacslg scrie:Am scris cel mai bun INLOCUITOR de polen.

Care parte nu ați înțeles Dl Yuon?

Dvs tot insistați pe polen...
asta e raspuns de apicultor 2021??
am intrebat pe o scara de la 1 la 10 cam pe ce loc se afla ultra bee...din experientele voastre ...stiind ca polenul e pe 10...

adica turte cu polen si turte cu ultra bee......(stiu ca nu stiti dar eu va intreb ca sa va dau de lucru :lol: )
yuonyuon

Mesajde Balian » 17 Mar 2021, 19:46

Hmm. La 60 de ani mă simt ca la școală. - 8 - puncte :shock: :lol:
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde kovacslg » 17 Mar 2021, 21:28

Unde va credeți Dl Yuon la.scoala și pe post de profesor?
Adică dacă dvs îmi cereți ceva eu trebuie să execut, așa cu note cum va place dvs?

V am.spus eu nu trag concluzii cum faceți dvs.
Eu nu fac studii analize că sa am răspuns la întrebarea dvs.

Performanta înlocuitorilor de polen nu se analizează prin note.
Va invit sa va documentați puțin și veți găsi răspunsuri la întrebările dvs.

Repet ultrabee e cél mai bun înlocuitor de polen.

Va rog sa contraziceți va rog sa dezbateți aceasta afirmație a mea daca aveți obiecții.
Daca nu lăsați o așa.
kovacslg

Mesajde jonny_it » 17 Mar 2021, 21:48

kovacslg scrie:Repet ultrabee e cél mai bun înlocuitor de polen.

Va rog sa contraziceți va rog sa dezbateți aceasta afirmație a mea daca aveți obiecții.
Daca nu lăsați o așa.

Cel mai bun inlocuitor pentru polen este pastura. :lol:
In rest sunt inlocuitori. Am incercat si eu ceva turte cu ultrabee anul trecut. Nu am vazut nici un plus la familiile care au avut fata de cele care nu au avut. Asta poate si pentru ca au adus polen de afara.
jonny_it

Mesajde yuonyuon » 17 Mar 2021, 21:56

jonny_it scrie:
kovacslg scrie:Repet ultrabee e cél mai bun înlocuitor de polen.

Daca nu lăsați o așa.

Cel mai bun inlocuitor pentru polen este pastura. :lol:
In rest sunt inlocuitori. Am incercat si eu ceva turte cu ultrabee anul trecut. Nu am vazut nici un plus la familiile care au avut fata de cele care nu au avut. Asta poate si pentru ca au adus polen de afara.
ai uitat faina de soia ...sau era sacu spart? :lol:
yuonyuon

Mesajde jonny_it » 17 Mar 2021, 22:34

yuonyuon scrie:ai uitat faina de soia ...sau era sacu spart? :lol:

Anul trecut pe vatra din Vaslui a fost seceta mare, polen si nectar zero timp de multe saptamani. Am dat de toate si fata de cele care nu au primit sirop simplu nu au fost diferente. O reteta totusi a avut un plus, dar trebuie sa mai testez. Totusi sper sa nu mai avem seceta si sa nu fie nevoie sa mai incerc. :)
jonny_it

Mesajde paul » 17 Mar 2021, 22:57

tiih scrie:Nu ma intereseaza compozitia inlocuitorului de polen, eu stiu ca turta facuta de mine si care contine polen colectat de mine (de la alun!) e mai buna decat cea din magazin....

Nu va suparati, cum colectati dumneavoastra polenul de la alun ? Puneti colectoare, mai ales intr-un an ca acesta in care in toata luna martie, pana acum, au zburat cateva ore dintr-o zi ? 8-) Va sunt suficienti cei cativa aluni pe care i-ati plantat dumneavoastra la multimea de familii pe care o aveti ?
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde yuonyuon » 17 Mar 2021, 23:05

paul scrie:
tiih scrie:Nu ma intereseaza compozitia inlocuitorului de polen, eu stiu ca turta facuta de mine si care contine polen colectat de mine (de la alun!) e mai buna decat cea din magazin....

Nu va suparati, cum colectati dumneavoastra polenul de la alun ? Puneti colectoare, mai ales intr-un an ca acesta in care in toata luna martie, pana acum, au zburat cateva ore dintr-o zi ? 8-) Va sunt suficienti cei cativa aluni pe care i-ati plantat dumneavoastra la multimea de familii pe care o aveti ?
chiar nu puteti sa acceptati lucrurile asa cum sunt? :lol:
yuonyuon

Mesajde yuonyuon » 17 Mar 2021, 23:09

jonny_it scrie:
yuonyuon scrie:ai uitat faina de soia ...sau era sacu spart? :lol:

Anul trecut pe vatra din Vaslui a fost seceta mare, polen si nectar zero timp de multe saptamani. Am dat de toate si fata de cele care nu au primit sirop simplu nu au fost diferente. O reteta totusi a avut un plus, dar trebuie sa mai testez. Totusi sper sa nu mai avem seceta si sa nu fie nevoie sa mai incerc. :)
jonny daca e seceta si nu este cules de nectar si polen....se da sirop(sau descapacesti rame ...care are) ...in felul acesta albina scapa de una din probleme si se concentreaza doar pe polen...si chiar in perioada de seceta polen este.....
daca nu sunt ajutate se vor chinuii sa aduca nectar (si nu va gasii) apoi polen nu va mai aduna(si pentru ca se opreste ponta..adica nu se mai ia in crestere nimik) si asa intra in recesiune.....
...deci polen este ....ca doar nu traim in alaska...dar trebuie sa stii sa il accesezi....

cu exceptia sa nu fie cum a fost la mine anu trecut dupa ploaia cu piatra a fost efectiv 10 zile de doliu ....pana sa refacut vegetatia
yuonyuon

Mesajde tiih » 17 Mar 2021, 23:50

yuonyuon scrie:
paul scrie:

chiar nu puteti sa acceptati lucrurile asa cum sunt? :lol:

Lasand mistocareala unora la o parte, raspunsul meu e simplu:colectez amentii de alun ,ii pun intr-o canera la caldura,infloresc treptat si apoi colectez polenul si il introduc in turte imediat....si apoi fac comparatii...Mai iau si din padure.Fireste ca nu aplic hranirea la toti stupii!
Facand asa zeci de ani..iti formezi o viziune pe care "muritorii de rand" nici nu pot sa isi imagineze...despre ce e vorba!
tiih

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 18 Mar 2021, 00:02

Corect se spune amenti sau popular matisori.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde Balian » 18 Mar 2021, 06:28

Hai domnilor că m-ați aburit complet. :shock: Chiar mă indrumți ca acel 20-30kg de polen
pe care sunt nevoit să dau la albine să le adun în crengi din pădure care e la 100km de mine
să bag lângă mine în pat și să scutur după ce se inflorește? Gata sunt! :lol: :lol: :lol:
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde paul » 18 Mar 2021, 08:13

tiih scrie:
Lasand mistocareala unora la o parte, raspunsul meu e simplu:colectez amentii de alun ,ii pun intr-o canera la caldura,infloresc treptat si apoi colectez polenul si il introduc in turte imediat....si apoi fac comparatii...Mai iau si din padure.Fireste ca nu aplic hranirea la toti stupii!
Facand asa zeci de ani..iti formezi o viziune pe care "muritorii de rand" nici nu pot sa isi imagineze...despre ce e vorba!

Domnule tiih, departe de mine intentia de a va mistocari. Eram pur si simplu curios cum procedati, mai ales ca dumneavoastra ati atras atentia cu semnul exclamarii asupra polenului de alun pe care il colectati personal !!! Chiar trebuie sa inghitim totul pe ... nemestecate ?
Felicitari, daca asa colectati acest polen. Banuiesc ca aveti tocmiti culegatori de amneti sau amenti, pentru ca va trebuie o cantitate impresionanta, stiut fiind faptul ca un amnet sau ament ( cum doriti ) cantareste cateva grame in forma bruta, probabil cateva miligrame sub forma de praf ... 8-)
Daca nu sunt prea indiscret, cam ce cantitate de amneti culegeti intr-o primavara si cam ce cantitate de praf rezulta ?
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde tiih » 18 Mar 2021, 10:32

paul scrie:
tiih scrie:

Domnule tiih, departe de mine intentia de a va mistocari. Eram pur si simplu curios cum procedati, mai ales ca dumneavoastra ati atras atentia cu semnul exclamarii asupra polenului de alun pe care il colectati personal !!! Chiar trebuie sa inghitim totul pe ... nemestecate ?
Felicitari, daca asa colectati acest polen. Banuiesc ca aveti tocmiti culegatori de amneti sau amenti, pentru ca va trebuie o cantitate impresionanta, stiut fiind faptul ca un amnet sau ament ( cum doriti ) cantareste cateva grame in forma bruta, probabil cateva miligrame sub forma de praf ... 8-)
Daca nu sunt prea indiscret, cam ce cantitate de amneti culegeti intr-o primavara si cam ce cantitate de praf rezulta ?

Nu ma refeream la dvs ci la comentariu colegului urmat de emoticonul :lol: ....
Ceea ce zic eu nu e ceva nou sub soare, se gasesc articole in reviste de specialitate si carti serioase de apicultura....Daca nu toti putem face asa ceva,nu toti am auzit de asa ceva ...asta-i un alt aspect ca sa ii raspund si dl Balian.Dar obtinerea manuala a polenului de alun si de porumb si utilizarea lui in turte inseamna mult mai mult decat folosirea altor turte proteice bazate pe faina de soia,lapte praf,drojdie de bere si mai stiu eu ce alte ingrediente.... :!:
tiih

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR