de ciureatudor » 24 Aug 2012, 17:18
Re: Hranire
Mesaj de Dragos2006 » Ieri, , 14:56
La un bidon de 13,5 kg. dulco adaugi 3 litri de apa si 200ml. protofil . Apicomplex este recomandat in stimulare. pentru a nu avea probleme cu o eventuala fermentare a mierii este recomandat sa adaptezi cantitatea de dulco administrat la puterea familiei de albine. Eu am administrat la o familie un kg. de dulco la doua zile iar dupa 15 administrari am luat proba de miere si avea umiditatea 15 % deci exclus sa fermenteze. Dar daca vei da ca inecatul cate 10 kg. odata vei obtine o miere cu umiditatea in jur de 23%.
Domnule Dragos , departe de mine gandul sa imi dau cu parerea peste dumnvoastra de aceea as dorii sa va ascult opinia la ideea mea nastrusnica . Impotriva fermentarii siropului (de orice fel ) stim ca se foloseste acid formic . Eu folosesc intodeauna si la stimulare si la completare . Oare nu putem pune acid formic si in siropul de apiinvert , F20 , dulcofruct , etc combinat cu 30% apa pentru evitarea fermentarii din rame cum ati mentionat mai sus ? Daca s-ar putea ,cred ca ar fi o idee buna pentru cei cu buzunare mai goale sa lungim siropul . La cantarire , apiinvertul este aproape egal ( Kg ) cu mierea la acelasi volum de masura .
Multa sanatate