Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Hranire

Mesajde delorin I » 23 Aug 2012, 13:06

Interesant textul cu ...protofilul nu este recomdandat pentru mierea eco....Desi nu am ajuns pana acolo, deocamdata invat cand apuc si pe unde apuc tot ce se paote despre albine, nu mi s-a parut a fi un produs toxic...chiar are un miros placut , gen elmiplant:)
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde Dragos2006 » 23 Aug 2012, 15:56

sakala scrie:domnule dragosh ,dulcofruct trebuie combinat cu apa in proportie de 1/1 sau il dam asa cum este concentrat ma refer la hraniri de completare ,si daca pot pune apicomplex si protofil in siropul de completare?

La un bidon de 13,5 kg. dulco adaugi 3 litri de apa si 200ml. protofil . Apicomplex este recomandat in stimulare. pentru a nu avea probleme cu o eventuala fermentare a mierii este recomandat sa adaptezi cantitatea de dulco administrat la puterea familiei de albine. Eu am administrat la o familie un kg. de dulco la doua zile iar dupa 15 administrari am luat proba de miere si avea umiditatea 15 % deci exclus sa fermenteze. Dar daca vei da ca inecatul cate 10 kg. odata vei obtine o miere cu umiditatea in jur de 23%.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde sakala » 23 Aug 2012, 16:06

ii bun atunci o sa le dau cate 1 kg la 2 zile si o sa le fac 4 administrari acum dau 300 ml la 3 zile pentru stimulare sirop invertit apicomplex si protofil dar pt completare vreau sa bag ducofruct
va multumesc ;)
sakala

Mesajde Dragos2006 » 23 Aug 2012, 16:31

cu stimularea ar fi bine sa mergi pana spre 10 sept. Acum depinde si de ce rezerve ai in stup.
Dragos2006

Mesajde sakala » 23 Aug 2012, 22:08

completare fac la roiuri ca la familiile de productie au rezerve pt iarna suficiente ,oricum o sa ii echilibrez luand cate o rama capacita de la aceste familii si pun la roiuri plus completare 4-6l dulco cu protofil dupa 10 septembrie
multumesc pentru sfarturi si informatii
(unde mai postati filmele facute ori nu mai faceti :?: )
sakala

Mesajde Dragos2006 » 23 Aug 2012, 22:44

toate filmele mele le gasesti pe canalul meu de youtube.
Dragos2006

Mesajde ciureatudor » 24 Aug 2012, 17:18

Mesaj de Dragos2006 » Ieri, , 14:56

La un bidon de 13,5 kg. dulco adaugi 3 litri de apa si 200ml. protofil . Apicomplex este recomandat in stimulare. pentru a nu avea probleme cu o eventuala fermentare a mierii este recomandat sa adaptezi cantitatea de dulco administrat la puterea familiei de albine. Eu am administrat la o familie un kg. de dulco la doua zile iar dupa 15 administrari am luat proba de miere si avea umiditatea 15 % deci exclus sa fermenteze. Dar daca vei da ca inecatul cate 10 kg. odata vei obtine o miere cu umiditatea in jur de 23%.

Domnule Dragos , departe de mine gandul sa imi dau cu parerea peste dumnvoastra de aceea as dorii sa va ascult opinia la ideea mea nastrusnica . Impotriva fermentarii siropului (de orice fel ) stim ca se foloseste acid formic . Eu folosesc intodeauna si la stimulare si la completare . Oare nu putem pune acid formic si in siropul de apiinvert , F20 , dulcofruct , etc combinat cu 30% apa pentru evitarea fermentarii din rame cum ati mentionat mai sus ? Daca s-ar putea ,cred ca ar fi o idee buna pentru cei cu buzunare mai goale sa lungim siropul . La cantarire , apiinvertul este aproape egal ( Kg ) cu mierea la acelasi volum de masura .
Multa sanatate
ciureatudor

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR