Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupul lui Antonescu - MEA

Mesajde natib » 01 Feb 2016, 15:05

valigorj scrie:Snelgrove are fante[urdinise] pe 4 laturi,dar pe niste filmulete maghiare cu 2 fam suprapuse aveau urdinise doar pe fata,intre fam.

daca te rog poti sa imi tr te rog linkul la un filmulet de genul asta ? ms anticipat!
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. - (Prov.16:24)
natib

Mesajde activ » 01 Feb 2016, 17:14

proapis13 scrie:
activ scrie:
natib scrie:Buna !
Am o intrebare, lucreaza cineva cu mea cu urdinis in capac? :?:

Urmează să folosesc eu anul ăsta ... urdinis în "podişor" ... şi , eventual, familie ajutătoare deasupra.
Cel puțin aşa vreau să iernez familiile slabe (roii) deasupra familiilor puternice. ;)

In cazul asta,nu este mai economic sa se foloseasca podisorul snelgrove ??? ;)

Ba da ... o să folosesc ceva similar, gen snelgrove ... dar mult mai versatil, cu mai multe întrebuințări, cu urdinis pe doar două lături opuse (că stupul e pătrat) ... conceput şi executat în regie proprie. ;)
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde lucky5strike » 01 Feb 2016, 20:26

Despre Alin, pot sa zic ca a crescut frumusel in meserie, pentru cineva care e doar la a 5-a iarna.

MEA-ul, vazut viu, adica cu albina si toate acareturile in el, arata deeelicios!

8-)
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde ves.lucian.zabrani » 01 Feb 2016, 21:14

Cristi , la toamna iti pot spune cate ceva despre MEA !!! Imi place sa seamana cu MER !!! Ca denumire ... vreau sa spun !!! Despre productie MEA ... la toamna viitoare !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde activ » 02 Mar 2016, 23:39

MEA-urile AU SPUS PREZENT ÎN PRIMA ZI DE PRIMĂVARĂ. ;)
Fişiere ataşate
2016-03-02 22.37.09.jpg
MEA-uri la 1 Martie.
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde BUNKA » 03 Mar 2016, 05:38

activ scrie:
natib scrie:Buna !
Am o intrebare, lucreaza cineva cu mea cu urdinis in capac? :?:

Urmează să folosesc eu anul ăsta ... urdinis în "podişor" ... şi , eventual, familie ajutătoare deasupra.
Cel puțin aşa vreau să iernez familiile slabe (roii) deasupra familiilor puternice. ;)

Ideea este excelenta..am testat deja si cei iernati sus sunt mai relaxati, mai desfacuti, depun puiet mai repede ..posibil mai mult, se simte o crestere a populatiei.
Fii atent la o idee totusi..Michael Bush zice ca a incercat sa ierneze deasupra separate de plasa...cele de sus crapau toate din cauza umiditatii emanate de familia de jos...pe de alta parte uita-te la filmele lui Vener din Serbia..el ierneaza peste schnellgrove cu un ochi de 10/10 cm plasa dubla..eu am fost suficient de precaut si nu am folosit plasa deloc insa am facut podisorul foarte subtire..6-7 mm grosime..pt ca totusi ceva radiatie termica de jos in sus sa existe.
Spor sa ai si un an mai bunka anul trecut !! :)

Nu stiu cum e vremea la tine dar incearca sa pui de test o husa pe 4 gen Margarit, Angelily...exista diferente !!
Treaba cu condensul cu umiditatea am controlat-o la fix prin folosirea izolatiei si grupare...ideea gruparii si izolarii vine din iernarea roilor si nucleelor a la Michael Bush si de la iernarea afara paletizata in SUA si Canada...deci scapi de orice urma de condens...insa ai caldura.
BUNKA

Mesajde amadeusmbi » 03 Mar 2016, 12:38

activ scrie:MEA-urile AU SPUS PREZENT ÎN PRIMA ZI DE PRIMĂVARĂ. ;)

Big LIKE!!!
Si ai mei au raspuns toti la apel. Au miere, au adus polen, au si putin puiet... ne vedem in aprilie!
1< MEA stationar < 1Bals
amadeusmbi

Mesajde Beekeeping » 04 Mai 2016, 08:54

A luat ceva timp, dar am reusit sa parcurg toate cele 75 de pagini ale topivului. Alin (ACTIV), vad ca ai mesageria oprita, am trimis un email.
Beekeeping

Mesajde activ » 08 Mai 2016, 20:34

Beekeeping scrie:A luat ceva timp, dar am reusit sa parcurg toate cele 75 de pagini ale topivului. Alin (ACTIV), vad ca ai mesageria oprita, am trimis un email.

Ți-am trimis MP.
L-ai primit ?
activ

Mesajde Beekeeping » 09 Mai 2016, 07:27

a venit, multumesc.
Beekeeping

Mesajde activ » 07 Oct 2016, 23:28

Cu MEA-urile din nou în pastorale, ... dar de data asta mai numeroși.

PS. Pregătiri intense pentru drumul care ne va duce acasă.
Fişiere ataşate
2016-10-07 22.12.11.jpg
activ

Mesajde SorinDaniel » 08 Oct 2016, 00:21

Salut Alin,
Grabestete ca iarna bate la usa ...

Sa ajungi cu bine acasa !
SorinDaniel

Mesajde activ » 19 Oct 2016, 11:52

SorinDaniel scrie:Salut Alin,
Grabestete ca iarna bate la usa ...

Sa ajungi cu bine acasa !

Și de m-ar prinde iarna cu ei așa ... pentru MEA-uri nu mi-aș face mari probleme. :)
Ei prin natura construcției sunt sortiți unei iernări mai ușoare dpdv al suportabilități frigului și dpdv al poziționării/amplasări rezervelor de hrană. ;)
activ

Mesajde nissan » 28 Oct 2016, 21:41

Cel mai bun stup.Lucrez k acest stup de vreo 3 generatii...Iernare ideala,dezvoltare armonioasa,productie maxima !
nissan

Mesajde activ » 28 Oct 2016, 23:26

nissan scrie:Cel mai bun stup.Lucrez k acest stup de vreo 3 generatii...Iernare ideala,dezvoltare armonioasa,productie maxima !
Fişiere ataşate
FB_IMG_1451475161222.jpg
LIKE ! ... LIKE ! ... LIKE !
activ

Mesajde activ » 28 Oct 2016, 23:30

nissan scrie:Lucrez k acest stup de vreo 3 generatii... !
Fişiere ataşate
FB_IMG_1476555747297.jpg
FB_IMG_1476555747297.jpg (7.38 KiB) Vizualizat de 12025 ori
activ

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR