Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Impachetarea mea perfecta (sper)

Mesajde nae » 17 Dec 2014, 16:50

peterneamt scrie:Ce legătură este între BMV şi împachetarea familiilor de albine ? :roll:

Initiatorul topicului ne-a lasat ''de caruta '' pana in primavara si nu pt ca hiberneaza ci pt ''ca poate'' :oops:
De 4 pagini vorbim povesti ''cand pisica nu-i acasa ''= e pe ''net'' la adresa xxxxxxxx . @. com
nae

Mesajde L. Apis » 17 Dec 2014, 20:17

cristi-vidican a punctat bine, la folia de polietilena apare comdens daca nu este o etansare foarte buna cu corpul stupului si nu are o izolare corespunzatoare peste folie si daca se poate cat mai lipita de aceasta pentru a nu aparea curenti de aer rece deasupra foliei caz contrar sigur apare condensul, in cantitate mai mare in zona neocupata de albina. De asemeni trebuie luat in calcul deschiderea urdinisului pentru a facilita schimbul de aer sau si mai bine se poate regla din sertarul mobil la stupii cu fund A/V.
Cu stima!
L. Apis

Mesajde Muntoiu.Radu » 06 Ian 2015, 16:41

20 Decembrie 2014

- nici o schimbare – nici un fel de umiditate in nici unul dintre cele 2 corpuri; vremea a fost mai putin ploioasa ca inainte, dar totusi umeda.
- Intre 0 si 3 albine moarte pe fund.
- Cateva familii au urcat cu cativa centimetri mai sus si au ajuns la mierea capacita.

5 Ianuarie 2015

- intre +18 si -20 de grade Celsius in ultimele 3 saptamani, multa umiditate in aer si zapada; umiditatea e atat de mare incat capacele au mucegait la exterior in cateva zile cat timp zapada a blocat razele soarelui (foto 5). In interior nu era mucegai nicaieri.
- Intre 5 si 20 de albine moarte pe fund, + la 2 stupi am gasit cateva suprinse de gerul de saptamana trecuta pe intervalul de langa diafragma de polistiren.
- Consumul de miere este inca foarte mic si majoritatea ghemurilor sunt inca jos langa urdinis (foto 3) si au destula miere sa le ajunga pana in Martie-Aprilie. Un roi a abandonat niste rame si in loc sa faca ghem mai mic si intins pe mai multe rame (ca ceilalti) a format un ghem mai mare pe doar 3 rame din partea unde bate Soarele; i-am lasat niste miere pentru orice eventualitate. Una din familii a mancat mai mult si probabil va avea nevoie de extra miere pana in Martie.
- Zapada s-a topit la toate urdinisurile (foto 1) ceea ce inseamna ca majoritatea schimbului de aer se face prin urdinis (mocheta ar putea fi prea groasa).
- Caturile erau uscate total (foto 2), dar unele aveau mici picaturi de apa pe polistirenul extrudat (cam un sfert de lingurita in total), in principal acolo unde nu am taiat polistirenul din podisor perfect sau unde mocheta era prea ingusta si lasa cativa milimetri neetansati, si putea sa circule un pic de aer intre cuib si cat sau intre cat si exterior (foto 4).
- In unii stupi (~ 40%) existau cateva mici picaturi de apa pe rame in partea unde ghemul nu acoperea (cam un sfert de lingurita). Aceastea ar putea fi cauzate de inceperea cresterii de puiet (12/15 matci sunt din 2014) sau de temperaturile extreme de reci din ultima saptamana.
ert9.JPG
Muntoiu.Radu

Mesajde Mircea_63 » 06 Ian 2015, 19:05

Radu Muntoiu, in preajma sarbatorilor, pentru un nou an mai bun, pentru buna intelegere, deobicei mai au loc unele derogari, iar cei banati beneficiaza de o noua sansa.

Imi asum personal revenirea ta, dar tot personal te rog sa citesti cu atentie regulamentul viewtopic.php?f=60&t=1808 si te rog citeste-l cu atentie si respecta-l asa cum fac toti userii.
Despre cei care nu-l respecta, stii ce si cum. ;)

Asadar, bine ai revenit! :D
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde paul » 06 Ian 2015, 19:22

Mircea_63 scrie:Radu Muntoiu, in preajma sarbatorilor, pentru un nou an mai bun, pentru buna intelegere, deobicei mai au loc unele derogari, iar cei banati beneficiaza de o noua sansa.

Asta se cheama ... indulgenta regala ! :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde LUCIAN AVRAM » 06 Ian 2015, 19:27

iar in cazul tau nu se va aplica niciodata :D :lol: :lol:
LUCIAN AVRAM

Mesajde paul » 06 Ian 2015, 19:30

LUCIAN AVRAM scrie:iar in cazul tau nu se va aplica niciodata :D :lol: :lol:

Sunt ... ABSOLUT CONVINS ! :lol: :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Florin Dobre » 06 Ian 2015, 19:41

LUCIAN AVRAM scrie:iar in cazul tau nu se va aplica niciodata :D :lol: :lol:

Pai daca-i pesedist... :(
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde paul » 06 Ian 2015, 19:46

Florin Dobre scrie:Pai daca-i pesedist... :(

NU-s pesedist, is ... pontist ! :)
paul

Mesajde Muntoiu.Radu » 18 Ian 2015, 12:11

17 Ianuarie 2015

- frig (-15/+15 grade C) si ceata.
- picaturile de apa pe care le-am vazut data trecuta au disparut, ceea ce inseamna ca ele au fost cauzate de frigul extrem dinainte si dupa Anul Nou. Amnadoua cutiile erau uscate.
- intre 5 si 30 de albine moarte pe fund.
- nici o alta schimbare.

Mlastina, ceata & chiciura :
Fişiere ataşate
17-1.JPG
Muntoiu.Radu

Mesajde B.K » 18 Ian 2015, 13:18

[quote="Muntoiu.Radu"]17 Ianuarie 2015

Aveti 2 conturi pe forum?
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde proapis13 » 18 Ian 2015, 15:42

BeeeK scrie:
Muntoiu.Radu scrie:17 Ianuarie 2015

Aveti 2 conturi pe forum?

Asta e al treilea... :!: :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Muntoiu.Radu » 23 Ian 2015, 11:50

Am uitat sa mentionez – am pus un bolovan pe una din paturici care nu era taiata bine si permitea albinelor sa iasa in spatial lateral si sa moara acolo. Piatra era umeda deasupra si uscata pe fund, ceea ce inseamna ca teoria mea era corecta – umiditatea chiar intra in cat (si s-a condensat pe piatra). Drept urmare am pus paie in caturi (care vor fi schimbate regulat daca devin prea umede) – foto 1.

Dat fiind faptul ca umiditatea in zona e aproape de 100% in majoritatea zilelor (foto 2) si ca pana acum singurul condens l-am vazut in timpul gerurilor extreme dinainte si dupa Anul Nou si numai in stupii unde polistirenul extrudat din podisor sau paturica erau taiate cu cativa milimetri prea scurte, cred ca putem spune ca experimental meu a un success pana acum. Cel putin pentru prima jumatate a iernii...

1.JPG

2.JPG
Muntoiu.Radu

Mesajde un OM » 24 Ian 2015, 16:42

Daca mai puneai cateva paie era si mai bine. Oare? Nici iernile nu mai sunt ca odata.
Ai vazut vreodata un clip cu stupina unui rus? Ai vazut paie folosite de ei? Cel mult o salteluta de 2-3 cm si atat.
un OM

Mesajde vulpea » 24 Ian 2015, 17:09

"gulerul" peste podisor la rus este de pe putin 10 cm.in definitiv ce aveti cu omul ? nu va place "pasiunea" lui pentru amanunte si pentru albine ? stima.
vulpea

Mesajde proapis13 » 24 Ian 2015, 17:43

Pietroiul ala s-a transformat in ,,magnet de apa<<...e sursa de mucegai in podisor :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR