Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: cum sa fac sa am cit mai multa albina in stupi

Mesajde broodness » 30 Mar 2013, 22:05

Legat de lapte unii spun ca pot da tot felul de ciuperci in stupi si nu e ok....acum nu stiu ce sa cred...
broodness

Mesajde proapis13 » 30 Mar 2013, 22:31

broodness scrie:Ok, am inteles ...dl Daniel spune ca 6 rame la prun....sa zicem ca acum avem 5 rame din care 3 rame puiet(1 necapacit si 2 capacit)...cand eclozioneaza acesta din urma linistit putem largii cu 1 rama si sigur intram cu 6 rame de albine in prun anul asta ca vorbim de prezent.

Parca ai scris undeva ca esti posesorul a 100 familii de albine
Daca tu ai in vreunul la data asta cind postezi pe forum ce am subliniat eu cu rosu in postarea ta esti tare
Dar tare mi-este teama ca atat calculul tau cat si al apicultorului din revista nu este realist
Cu alte cuvinte ,,asa ceva nu se exista'' :lol:
Pun pariu ca nu ai practic ce ai scris mai sus...teoretic ;)
Eu unul zic ca vorbim vorbe
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Arhivistu » 30 Mar 2013, 22:36

Dupa vremea care a fost nu cred ca au prea multi dintre noi 3 rame cu puiet compact....exista puiet si pe 4 rame, am vz azi,dar cam de o palma pe rama,sau mai putin. 8-)
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde 7Rame » 30 Mar 2013, 22:42

Arhivistu scrie:Dupa vremea care a fost nu cred ca au prea multi dintre noi 3 rame cu puiet compact....exista puiet si pe 4 rame, am vz azi,dar cam de o palma pe rama,sau mai putin. 8-)

Eu sper sa le vad maine, sau luni, ,macar in 50% dintre familii. Altfel...nu mai platesc asigurare si rovigneta la masina, ca nu voi avea de unde si mai ales pt ce :D.
Macar 60% pe rama.
Vedeti?.. Donul Ioan, mi-a adus optimismul.
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!
7Rame

Mesajde broodness » 30 Mar 2013, 22:46

Eu asa am la ora asta dl Proapis,pentru ca am egalizat tot pe 5 rame....incerc un experiment in acest an si vreau sa vad cum merge.Daca nu credeti sunteti poftit cand doriti sa vedeti,n-am nimic de ascuns si hai sa nu ne contram,am intrebat daca se poate si hai sa incercam sa dam raspunsuri.De exp dvs cate rame de albina aveti la ora asta?
broodness

Mesajde ignatov andrei » 30 Mar 2013, 22:54

broodness scrie:Eu asa am la ora asta dl Proapis,pentru ca am egalizat tot pe 5 rame....incerc un experiment in acest an si vreau sa vad cum merge.Daca nu credeti sunteti poftit cand doriti sa vedeti,n-am nimic de ascuns si hai sa nu ne contram,am intrebat daca se poate si hai sa incercam sa dam raspunsuri.De exp dvs cate rame de albina aveti la ora asta?

Fara suparare, daca spuneai ce SUPRAFATA de puiet ai... Ce a fost marcat cu rosu, din postarea ta, da impresia ca tu ai 30 dm patrati de puiet, cea ce...!
ignatov andrei

Mesajde alt stupar » 30 Mar 2013, 23:04

nu stiu cat de onest fata de noi insine este sa scriem pe forum situatii care au mai putina legatura cu realitatea si mai mult miros de cum am vrea noi sa fie realitatea...
Intamplator, locuiesc intr-o zona in care valul de frig ce tocmai a trecut ( sper !) a fost destul de bland fata de alte regiuni din tara.
Si totusi... astazi nu am intalnit in stupi puiet larvar. Puiet inchis si oua da, insa niciunde puiet necapacit. Asadar, o concluzie de bun-simt ( zic eu ) ar fi ca daca aici, unde cu toata vremea aiurea care a fost totusi nu am avut termometre cu minus in timpul zilei iar situatia este care este... in alte parti de unde puiet necapacit ?
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde proapis13 » 30 Mar 2013, 23:08

broodness scrie:Eu asa am la ora asta dl Proapis,pentru ca am egalizat tot pe 5 rame....incerc un experiment in acest an si vreau sa vad cum merge.Daca nu credeti sunteti poftit cand doriti sa vedeti,n-am nimic de ascuns si hai sa nu ne contram,am intrebat daca se poate si hai sa incercam sa dam raspunsuri.De exp dvs cate rame de albina aveti la ora asta?

Asta-i alta Marie cu alta palarie...de ce nu ai spus de la inceput asa si o dai pe dupa nuc cu noi
Daca ai 100 NU faci experimente daca sunt ai tai ca da cu virgula
Daca ai 100 asa faci si faci bine daca vrei sa faci ceva la salcim1 si 2
Nu-ti fa griji ca noi ceilalti nu am face...oricum salcimul in sud nu cred ca se jasa inflorit pina pe 15 mai
Nu am retinut zona unde faci experimentul
Eu nu am umblat pina acum in stupi sa vad ce e acolo...daca am luni 17 grade va scriu luni seara..
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde ves.lucian.zabrani » 30 Mar 2013, 23:10

m-am uitat in 14 stupi astazi !!! la fel si la mine , puiet doar capacit si oua !!!
puiet larvar ioc !!!
vom avea zilele astea si larvar !!!
azi carau polen grupa mare !!!
si tare m-am bucurat !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde broodness » 30 Mar 2013, 23:15

Experimentul il incep la mine in comuna Neaua(Sovata) dar am sa-l continui in sud la rapita si salcam,mai am in plan si constructia unui solar apicol in care sa iernez albinele,dar despre acesta mai multe la toamna,pana atunci astept raspunsuri de la cei care au experimentat cu lapte sau zer.
broodness

Mesajde 7Rame » 30 Mar 2013, 23:23

alt stupar scrie:nu stiu cat de onest fata de noi insine este sa scriem pe forum situatii care au mai putina legatura cu realitatea si mai mult miros de cum am vrea noi sa fie realitatea...
Intamplator, locuiesc intr-o zona in care valul de frig ce tocmai a trecut ( sper !) a fost destul de bland fata de alte regiuni din tara.
Si totusi... astazi nu am intalnit in stupi puiet larvar. Puiet inchis si oua da, insa niciunde puiet necapacit. Asadar, o concluzie de bun-simt ( zic eu ) ar fi ca daca aici, unde cu toata vremea aiurea care a fost totusi nu am avut termometre cu minus in timpul zilei iar situatia este care este... in alte parti de unde puiet necapacit ?

Drept graiti domnule. Dar eu tot sper, altfel...disper. Macar la jumatate di ei. Despre jumatatea cealalalta..Doamne fereste!! luni aveti detalii, daca ne ajuta vremea in SV
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!
7Rame

Mesajde Arhivistu » 30 Mar 2013, 23:28

ves.lucian.zabrani scrie:m-am uitat in 14 stupi astazi !!! la fel si la mine , puiet doar capacit si oua !!!
puiet larvar ioc !!!
vom avea zilele astea si larvar !!!
azi carau polen grupa mare !!!
si tare m-am bucurat !!! :P :P :P

Exact asa si in stupii mei la care m-am uitat azi,erau oua de o zi sau doua si puiet capacit.E bine ca aduc polen,chiar daca au zburat doar 2 ore toate veneau cu un polen de culaore galbena. Sper ca am scapat macar de frig,ca de ploi se pare ca inca nu. :x
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde proapis13 » 30 Mar 2013, 23:30

7Rame scrie:....uni aveti detalii, daca ne ajuta vremea in SV

http://freemeteo.com/default.asp?pid=23 ... 0124&la=15
Vad ca la Crivina anunta 17 iar la mine la Devesel 18...numai daca nu cumva i-ai mutat de acolo :lol:
proapis13

Mesajde ignatov andrei » 30 Mar 2013, 23:33

alt stupar scrie:Si totusi... astazi nu am intalnit in stupi puiet larvar. Puiet inchis si oua da, insa niciunde puiet necapacit. Asadar, o concluzie de bun-simt ( zic eu ) ar fi ca daca aici, unde cu toata vremea aiurea care a fost totusi nu am avut termometre cu minus in timpul zilei iar situatia este care este... in alte parti de unde puiet necapacit ?

In zona ta, familiile au plecat mai devreme! Frigul care a revenit, le-a facut sa ia piciorul de pe acceleratie! In zona noastra, familiile sunt la inceput, deci cu piciorul pe acceleratie!
ignatov andrei

Mesajde broodness » 30 Mar 2013, 23:38

in zona mea am avut 2 saptamani inainte de valul de frig un aport f bun de polen iar stupii au fost egalati prin 10-15 martie plus ca fiecare stup a primit langa cuib cate o rama descapacita,iar ieri la control aceste rame erau complet golite.Am pus dupa rama 5-a un polistiren de 5 cm gaurit in mijloc,dupa care rama descapacita si iar un polistiren de 5,deasupra paturica de lana si folia,iar cele 5 rame sunt ocupate din colt in colt cu albina.
broodness

Mesajde BotaPaul » 30 Mar 2013, 23:40

Domnule Andrei , speram ca si la noi au inceput iarasi sa puna picioru pe acceleratie :D ceva nosema ati avut ? am avut "norocul" de am pus turte cu protofil inainte de frig :D Ne punem si noi imediat la somn , caci in seara asta se schimba ceasul . E de bine , ziua se mareste ,in favoarea noastra
Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui; ( PV 19:22)
BotaPaul

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR