Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Botci

Mesajde Mircea_63 » 20 Iul 2012, 14:05

Aproape sigur este o matca pe acolo. Totusi, o metoda de verificare ar fi sa-i dai din nou -daca ai- o rama cu oua, larve, puiet si daca sunt orfane, isi vot trage din nou botci. Daca e matca acolo, in maxim 10 zile vei avea lave.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde macko2001 » 20 Iul 2012, 14:08

multumesc mult, o sa mai daiu cate o rama cu puiet
macko2001

Mesajde balu » 22 Iul 2012, 18:45

Am gasit intr-un stup, 3 botci capacite, fiecare pe cite o rama, dispuse spre stinghia inferioara, cred ca sunt de schimbare. In primavara voia sa roiasca, am luat matca si am facut un roi cu ea. Pina acum n-am vazut sa-si schimbe linistit matca, ar fi bine sa fac nuclee cu ramele respective, familia ar creste iar botci?. Am divizat o familie care avea 2 botci capacite, si in final au aparut botci de salvare
balu

Mesajde aliuta2000 » 23 Iul 2012, 16:41

balu scrie:Am gasit intr-un stup, 3 botci capacite, fiecare pe cite o rama, dispuse spre stinghia inferioara, cred ca sunt de schimbare. In primavara voia sa roiasca, am luat matca si am facut un roi cu ea. Pina acum n-am vazut sa-si schimbe linistit matca, ar fi bine sa fac nuclee cu ramele respective, familia ar creste iar botci?. Am divizat o familie care avea 2 botci capacite, si in final au aparut botci de salvare

faci nuclee doar daca vrei matci!
daca vrei roi/ familei de albine le lasi asa ca se descurca ele ...o sa ramana doar o matca pe acolo
A.D.
aliuta2000

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR