dogvet scrie:Mircea_63 scrie:Si daca era prins in cuie era mai bine??? Cum bagam clestele de cuie prin carburator?![]()
Era vorba de primii stupi cumparati sub forma de kit si asamblati de mine. Crede-ma ca au fost cei mai grozavi stupi vazuti de mine pana la ora aia. Urmatorii au fost un caminon de stupi gata facuti, dar nu la comanda ci...SH. In primavara mai am sa le montez robinetele. Butoaiele sunt pregatite.![]()
Am vazut funduri detasabile si...da, e practica ideea. Cu conditia sa fie bine prinsi. Faramitele de pastoral s-au petrecut -incarcat, descarcat- noaptea. Ale mele inteapa si pe intuneric.
PS Cand i-am asamblat, am pus si aracet!
Ideea e ca fundul mobil rezolva o multime de probleme,dar poate si provoca o multime de probleme.Daca vrei sa curati fundul primavara de tocatura sau albine ce au mai murit iarna fundul detasabil e singura optiune viabila la o multime de stupi.Cu sirmulita ,cum se spune in carti,stind ciucit pe picioare si cu albinele ce-ti pot sari in ochi ,aia nu e viata .La caldurile de aici din Oltenia,daca nu ai ,,fundul gol'' vara e jale mare.Acum ,la ora asta ,albina a facut si face tot ce-i sta in putinta sa inchida toate ,,gaurile'' de sus,sa propolizeze si sa ramina cu fundul deschis.Executarea unui fund detasabil care sa se potriveasca la toti stupii,adica il iau de la stupul nr 1 si-l mut la stupul nr 200,presupune precizie din partea timplarului,lemn uscat si un sistem de fixare performant,lucru care in cazul stupilor livrati la pachet nu se intimpla din varii motive,aia sint ca pufuletii cu surprize pt copii,mai lucrezi mult pina sa scrie pe ei stupi.La fundul plin e simplu,nu se potriveste din prima ,il mai sucesti putin ,ii razi inca 2-3 cuie ,mai pui o sipca .mai dai cu aracet
si ....da-i sa mearga.La cel mobil nu tine figura.
cobi scrie: La FA nu-i gasesc rostul fundului detasabil;
pin scrie:cobi scrie: La FA nu-i gasesc rostul fundului detasabil;
Toamna eu intercalez catul(rile) intre fund si cuib deci musai sa fie detasabil.
paraul_porcului scrie:Iar la imbinare intre corpuri faltuirea nu e o solutie buna, de altfel nici nu e prevazuta in proiectul stupului ME. E incomoda si omori albine cu ghiotura cand lasi corpul jos.
kamy scrie:Sant niscai avantaje la fundurile detasabile,de exemplu vrei sa faci un roi,poti smulge o magazie cu albina adaugi fund si capac si e gata,
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 18 vizitatori