un OM scrie:Al boalii "numai" ...rame cu capacit!
varza scrie:Buna tuturor. Revin cu o noua problema aici. Am citi in ceva carte apicola un model de a intretine stupii . Spunea cam asa : Inainte de marele cules la stupi multietajati pe 2 corpuri se trece matca in corpul de jos, se pune gratie hanneman, un nou corp cu FA sau construit si apoi corpul ramas . A mai incercat cineva acest mod si de asemenea ne poate spune daca albinele vor trage botci in corpul de sus? Acolo existand puiet si nu in ultimul rand daca se merita aceasta ingradire a matcii pe un corp. Multumesc
mellis scrie:Am practicat cu succes la ME, dar cuibul pe 2 corpuri, si catul gol intre c2 si c3 cu miere..
De ce ai lăsa matca pe un corp cu gratie deasupra???
Sănătate..
varza scrie:mellis scrie:Am practicat cu succes la ME, dar cuibul pe 2 corpuri, si catul gol intre c2 si c3 cu miere..De ce ai lăsa matca pe un corp cu gratie deasupra???
Sănătate..
M-am gandit ca pot obtine o marire a productiei ..... in cazul meu am un singur cules ceva mai intens..... nu sunt hotarat daca imi va da ceva cu plus...... practic adaugand acel corp caldura se va pierde si va necesita mai multa albina.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori