Intrucat vremea (in martie) a fost mai buna cu noi ieri am reusit termin controlul la toata stupina.
Astfel din 76 de familii:
- una s-a dus, din lipsa de mancare (saculetz mancare deasupra, a mancat doar putin in zona de ghem, nu s-a deplasat 2 cm, dupa turta si spre mierea din rame si asta afost) cca 4 rame de albina sa zic (mediu)
- 3 familii fara regine, voi stiti ce inseamna asta-albina uzata, mancare consumata la greu, mortalitate, mizerie samd (chiar si condens)
- 7 familii depopulate masiv, le-am strans la 3 rame - trebuie sa gasesc solutii de unificare sapt aceasta (nu tin asa ceva in stupina!!)
Restul, iernat ok, stupina la turatie medie sa zic asa, 5rame (cuib strans deja, dar strans-sugrumat cu se zice la noi, de' da albina dupa diafragme), vreo 25 familii la 6 rame, cateva (exceptii) pe 7 rame, stranse (adica albina in colturi, si pana jos pe rama). Rame normale 1/1
Bunn...avem populatie, mancare este dar nu avem puiet!! viitor slab, albina va muri (fierste-e batrana) iar din spate imi vin, 2 rame de puiet (la toti, parca sunt trasi la xerox). Si nu 2 rame cum le stim, as zice mai bine "puiet pe 2 rame"
Mai mult, de afara..inca nimik, doar putin poelen, am vz ieri, probabil de brandusa si de viorea.
Cine este profesionist, sa-mi explice si mie ponta asta slaba, ca sunt in impas..

Nu ma intrebati de regine, de albina acoperitoare, de regim termic, de stimulare etc, m-am ocupat de asta, si totusi..nu e puiet!! Precizez ca de turtele proteice nici nu s-au atins (date dupa zbor de curatire masiv din 27 febr), au luat doar mierea din saculetzi.
Probleme la noi, in Mehedinti, unde acum sunt 10 grade (vad la Cluj sunt 4 grade..de ex). Acolo cu o fi sit, dar real, nu povesti?
va multumesc si va astpt la salcam, stiti voi, la Vrancea-eu aici iernez