da pentru ca majoritatea nu inteleg faza cu temperatura.....de parca nici nu ar exista....marius_sl scrie:Yuon, ai dreptate, daca se prelungeste ponta prea mult, e mai mult rau decat bine. Dar eu am urmarit sa stimulez doar pana la jumatatea lunii august, in speranta ca voi mai castiga un interval la iernare. Daca nu voi reusi, o sa unific si o sa ma laud ca am iernat numai pe 6 intervale,dar nu o sa va spun secretul meu (asa cum nici altii nu recunosc faptul ca unifica la greu si folosesc familii ajutatoare), sic!
trebue sa inveti sa identifici puietu racit( chiar si cea mai mica tentativa) si puterea de incalzire a unei fam de albine dar si efectul hranei........marius_sl scrie:Ca si Paul, toti stupii ce trebuiau gazati au primit etaj/ etaje la floarea soarelui, unii chiar si la salcam, iar doi au reusit sa roiasca! Asadar, nu erau loviti de nicio boala! Cauza reducerii masive a albinelor e faptul ca matcile au oprit ponta devreme, ca si acum.
Despre boli, spre uimirea unora, sunt bine informat. Cand deschid un stup, primul lucru e sa-mi ascut mirosul. Apoi ma uit pe o rama cu puiet capacit si urmaresc daca e compact. Desi pentru faptul ca stiu sa identifice bolile albinelor, unora li se pare ca au ajuns pe luna, mie mi se pare un lucru normal...
Balian scrie:Vorbim despre temperaturi, preveniri, știință și pricepere de parcă am
fi în junglă neatinsă de chimizare, departe de agricultura modernă .
La sfârșitul lui august începe perioada semănatului rapiței și a grâului.
Să vedeți atunci festival din cauza norului de neonicotinoiode ce plutește
în aer cât de ”nu a ieșit cum am vrut”.
Vasile_Bucovineanu scrie:Pana la aceasta ora ce tratamente antivarroa s-au facut in acest sezon?
asta ar fi un motiv in plusBalian scrie:Vorbim despre temperaturi, preveniri, știință și pricepere de parcă am
ignatov andrei scrie:Vasile_Bucovineanu scrie:Pana la aceasta ora ce tratamente antivarroa s-au facut in acest sezon?
De anul trecut, din octombrie si pana acum, niciun tratament!
Am dat de dracu', nu...?!?![]()
Era bine daca tratam, ca familiile ar fi ocupat cateva rame, nu ca acum 15-20, de nu stiu cum sa-i reduc....![]()
ignatov andrei scrie:Balian scrie:Vorbim despre temperaturi, preveniri, știință și pricepere de parcă am
Respecta tot ce inseamna microclimatul in familia de albine si dupa aia sa dai vina pe alte substante...!
Putini au curajul si bunul simt sa se uite la cel din oglinda, care e principalul vinovat!
tratamentele nu au nici o legatura cu prevenirea bolilor.....daca sau facut tratamente corect si stupul tot prost intretinut.....ce impiedica aparitia din nou a bolilor....Vasile_Bucovineanu scrie:ignatov andrei scrie:Vasile_Bucovineanu scrie:Pana la aceasta ora ce tratamente antivarroa s-au facut in acest sezon?
Era bine daca tratam, ca familiile ar fi ocupat cateva rame, nu ca acum 15-20, de nu stiu cum sa-i reduc....![]()
Daca in toamna trecuta tratamentele au fost facute corect, nu e nici o problema.
yuonyuon scrie::D Sa spui ca nu esti perfect...deja o dam in modestie excesiva...
In apicultura toti gresim tot timpul ..numa ca uni au inteles unele chestii esentiale si respectandule au si rezultate....
Balian scrie:yuonyuon scrie::D Sa spui ca nu esti perfect...deja o dam in modestie excesiva...
In apicultura toti gresim tot timpul ..numa ca uni au inteles unele chestii esentiale si respectandule au si rezultate....
Am rezultate tot timpul și sunt mulțumit. Dacă spun, nu mă crede, dacă vorbesc despre
probleme spun că nu mă pricep. Mă bucură să citesc că sunt la care totul iese tot timpul
perfect.![]()
yuonyuon scrie:tratamentele nu au nici o legatura cu prevenirea bolilor.....daca sau facut tratamente corect si stupul tot prost intretinut.....ce impiedica aparitia din nou a bolilor....Vasile_Bucovineanu scrie:ignatov andrei scrie:Vasile_Bucovineanu scrie:Pana la aceasta ora ce tratamente antivarroa s-au facut in acest sezon?
Daca in toamna trecuta tratamentele au fost facute corect, nu e nici o problema.
Daca stam si ne gandim de ce au aparut bolile in primul rand?
Sau decand mentalitatea ca ar fi normal sa ai boli in stupina an de an?...cand normal este sa nu ai ....deloc.!
Trebuie schimbata un pic perceptia...
Vasile_Bucovineanu scrie:
Exista vreo metoda de a preveni infestarea cu varroa fara a face tratamente? Eu sincer nu am auzit.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 21 vizitatori