Vasile_Bucovineanu scrie:Un singur lucru as avea de spus. Am cunoscut multi oameni cu o pregatire exceptionala din diferite domenii. Niciunul nu se lauda singur. De obicei astfel de oameni sunt foarte modesti. E bine sa-i lasam pe altii sa-si spuna parerea despre noi.
yuonyuon scrie:tratamentele nu au nici o legatura cu prevenirea bolilor.....daca sau facut tratamente corect si stupul tot prost intretinut.....ce impiedica aparitia din nou a bolilor....Vasile_Bucovineanu scrie:ignatov andrei scrie:Vasile_Bucovineanu scrie:Pana la aceasta ora ce tratamente antivarroa s-au facut in acest sezon?
De anul trecut, din octombrie si pana acum, niciun tratament!
Am dat de dracu', nu...?!?![]()
Era bine daca tratam, ca familiile ar fi ocupat cateva rame, nu ca acum 15-20, de nu stiu cum sa-i reduc....![]()
Daca in toamna trecuta tratamentele au fost facute corect, nu e nici o problema.
Daca stam si ne gandim de ce au aparut bolile in primul rand?
Sau decand mentalitatea ca ar fi normal sa ai boli in stupina an de an?...cand normal este sa nu ai ....deloc.!
Trebuie schimbata un pic perceptia...
tiih scrie:
PS.Cu ajutorul cisternelor,turtelor proteice si a unor matci venetice ...totul e posibil ...altfel NU.
...............................................
ignatov andrei scrie:yuonyuon scrie:si varoua de unde vine ?....cum de unii au si altii nu?Vasile_Bucovineanu scrie:Varroa produce mai multe pagube pentru apicultura decat toate celelalte boli la un loc. De la varroa pleca tot felul de viroze si alte afectiuni.
Care ar fi o explicatie limpede " invaziei " cu varoua....
N-ai inteles ca Varroua are preferinte...?!?
Adica:
- daca tratezi bine in anul precedent, al doilea an nu prea ai ce trata;
- chiar daca tratezi bine, "poate veni de la vecini";
- daca nu ti-a venit de la vecini, inseamna ca nu esti de interes si ar fi bine sa te lasi de apicultura!![]()
In concluzie: degeaba tratezi ca tot vei avea Varroua, asa ca, cel mai bine e daca tratezi cu mai multe substante si de foarte multe ori...!!!
yuoaneyuoane, greu mai pricepi unele "secrete" si "finetzuri"...
ignatov andrei scrie:N-ai inteles ca Varroua are preferinte...?!?
Adica:
- daca nu ti-a venit de la vecini, inseamna ca nu esti de interes si ar fi bine sa te lasi de apicultura!![]()
In concluzie: degeaba tratezi ca tot vei avea Varroua, asa ca, cel mai bine e daca tratezi cu mai multe substante si de foarte multe ori...!!!
Vasile_Bucovineanu scrie:ignatov andrei scrie:yuonyuon scrie:si varoua de unde vine ?....cum de unii au si altii nu?Vasile_Bucovineanu scrie:Varroa produce mai multe pagube pentru apicultura decat toate celelalte boli la un loc. De la varroa pleca tot felul de viroze si alte afectiuni.
Care ar fi o explicatie limpede " invaziei " cu varoua....
N-ai inteles ca Varroua are preferinte...?!?
Adica:
Astfel de afirmatii le faci dumneata. Eu nu am afirmat asa ceva. Citeste cu atentie ce am spus.
nuprea le mai am cu bolile........ma axes puternic pe prevenire.....tiih scrie:yuonyuon scrie:tratamentele nu au nici o legatura cu prevenirea bolilor.....daca sau facut tratamente corect si stupul tot prost intretinut.....ce impiedica aparitia din nou a bolilor....Vasile_Bucovineanu scrie:ignatov andrei scrie:Vasile_Bucovineanu scrie:Pana la aceasta ora ce tratamente antivarroa s-au facut in acest sezon?
De anul trecut, din octombrie si pana acum, niciun tratament!
Am dat de dracu', nu...?!?![]()
Era bine daca tratam, ca familiile ar fi ocupat cateva rame, nu ca acum 15-20, de nu stiu cum sa-i reduc....![]()
Daca in toamna trecuta tratamentele au fost facute corect, nu e nici o problema.
Daca stam si ne gandim de ce au aparut bolile in primul rand?
Sau decand mentalitatea ca ar fi normal sa ai boli in stupina an de an?...cand normal este sa nu ai ....deloc.!
......................................................................
]tratamentele nu au nici o legatura cu prevenirea bolilor.
.......................................................................................
Si totusi exista o boala care are legatura cu tratamentele facute corect impotriva paduchelui!!!Stiti care e?????....{.Sau mai bine spus.... facute incorect...impotriva paduchelui}
PS.Informatie ajutatoare...nu e in nici un caz vorba despre loca europeana![]()
ignatov andrei scrie:
Si BIO-vaca paste...
Si BIO-musca, BIO-bazaie...!!
yuonyuon scrie:
tiih scrie:.....PS.Sunt trei lucruri esentiale pentru a reusi in apicultura,dupa parerea mea:
1.stapanirea la perfectie a bolilor albinelor
2.pregatirea corecta a familiilor pentru iernare
3.stapanirea furtisagului...
cu celalte chichite ,structuri ... se descurca destul de bine si albinele singure daca le oferim baza melifera bogata , stimulari corecte la timp si sunt tot timpul puternice...!!!
....acest capitol e deficitar pentu multi colegi....
tiih scrie:yuonyuon scrie:
......................................................................
]tratamentele nu au nici o legatura cu prevenirea bolilor.
.......................................................................................
Si totusi exista o boala care are legatura cu tratamentele facute corect impotriva paduchelui!!!Stiti care e?????....{.Sau mai bine spus.... facute incorect...impotriva paduchelui}
PS.Informatie ajutatoare...nu e in nici un caz vorba despre loca europeana![]()
yuonyuon scrie:Deci prevenirea nu e in top 3?.....
ignatov andrei scrie:yuonyuon scrie:Deci prevenirea nu e in top 3?.....
Prevenirea bolilor, pe principiul "spalat, bine hranit si odihnit" e din alta LIGA, ce sa caute in topuri de cartier...?!?![]()
Daca te duci la farmacie sa cumperi (sau rogi pe altul sa-ti cumpere) doar pansament si RIVANOL, e clar ca habar nu ai de cate boli suferi!
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 34 vizitatori