paul scrie:alt stupare ... aiaie !Batman ... forever !
Ti-am zis ... cum imi permite timpul (si ala personal si ala care-l da Doamne Doamne) cum o comit !
Azi am ridicat capacele la toti ! Unii se prezinta bine , abia se vad albinele, altii se prezinta prost ... albinele stau sus si pe mijloc (inspre spate). La unii abia am numarat 20 de albine moarte (poate or mai fi fost scoase intre timp) la altii am scos cate un pumn bun de albine care si-au incheiat socotelile cu viata asta trecatoare !Unii au ros din diafragmele din polistiren (extrudat sau expandat) mai ceva ca din turta. Altii nici n-au bagat in seama polistirenul . M-am uitat la cativa care mi s-au parut mai cu probleme si am constatat ca si-au format cuibul ... pe mijloc, adica era mierea consumata pana sus pe partea din mijloc iar in partea din fata si cea din spate mai era miere . La astia habar n-am avut ce-ar fi trebuit sa le fac ...
![]()
Acum ... ar trebui sa le pun turte sau nu , la astia care nu se prezinta OK ???
paul scrie: M-am uitat la cativa care mi s-au parut mai cu probleme si am constatat ca si-au format cuibul ... pe mijloc, adica era mierea consumata pana sus pe partea din mijloc iar in partea din fata si cea din spate mai era miere . La astia habar n-am avut ce-ar fi trebuit sa le fac ...![]()
Acum ... ar trebui sa le pun turte sau nu , la astia care nu se prezinta OK ???
dogvet scrie:Am strins din dinti si mi-am muscat degetele incercind sa nu mai postez in ceea ce priveste ,,Teoria ovoloidului(ovoidului)'',dar se pare ca sursa de generare a axiomelor e in plina explozie solara,da cite cel putin doua pe zi,nevrind sa stea intre ramele gindirii din craniu si deformindu-se in jos de la starea de sfera.Se spune de catre jenica 67 ca este bine sa se restringa cuibul pe 6 rame si nu pe 8.Este o greseala cit vaca de mare sa restringi familia puternica pe 6 rame intr-un Me care sa aibe cuibul flancat de diafragme.De ce? Il las pe el sa spuna din experienta sa privitoare la stupii ME,de la atita teorie trigonometrica albinele o sa mearga ca in filmul lui Gopo,,,Nasterea omului'',balanganindu-se robotizat pe picioare si murmurind neincetat pe buze coordonatele Gps din ghem ca sa nu se piarda in spatiu.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori