Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stimulare 2012

Mesajde badguy_goodguy » 19 Feb 2012, 13:01

Auch. La mine cel ingropat complet in zapada nu a avut nimic. Insa ce-i drept e si din poliuretan , poate l-au ajutat fantele de aerisire de deasupra... naiba stie. Era oricum "activ" si ala. Sa inteleg ca au puiet, au inceput sa oua?
badguy_goodguy

Mesajde kamy » 19 Feb 2012, 18:19

badguy_goodguy scrie:Auch. La mine cel ingropat complet in zapada nu a avut nimic. Insa ce-i drept e si din poliuretan , poate l-au ajutat fantele de aerisire de deasupra... naiba stie. Era oricum "activ" si ala. Sa inteleg ca au puiet, au inceput sa oua?

domnilor albinele au puiet,joi seara aveam una sleita fiidca ramasese pe puiet si nu s-a putut muta,m-am cam speriat si joi si vineri le=am pregatit apiinvert cu oleaca de fumidil,dar in timp ce desfaceam am obiceiul de pun mana deasupra cuibului si am constatat ca multe au ridicat temperatura in cuib si au puiet!
kamy

Mesajde alt stupar » 19 Feb 2012, 18:21

Fumidil ????
oh, si mai vorbim de apicultura la nivel industrial... :lol:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Badea Alin » 19 Feb 2012, 19:29

badguy_goodguy scrie:Auch. La mine cel ingropat complet in zapada nu a avut nimic. Insa ce-i drept e si din poliuretan , poate l-au ajutat fantele de aerisire de deasupra... naiba stie. Era oricum "activ" si ala. Sa inteleg ca au puiet, au inceput sa oua?

acum depinde cât timp stau îngropați. eu am fund av și folie peste. dacă ai fantele afară înseamnă că nu a fost complet îngropat :?
Unde ești nea`Gică, să ne lămurești ...
Badea Alin

Mesajde kamy » 19 Feb 2012, 23:27

alt stupar scrie:Fumidil ????

nu avem fumidil in gura sa nu putem vorbi!da de fapt io am scris
kamy

Mesajde kamy » 19 Feb 2012, 23:34

nu ma dumiresti si pe mine cate familii aveti de ati scris de atatea ori albine.albine.albine,pe forum si va asigur ca oricate familii ati avea o sa bag mai multe la iernat
kamy

Mesajde badguy_goodguy » 19 Feb 2012, 23:47

Azi au fost +6 grade , chiar +7 grade Au iesit pe undeva albinele afara?
badguy_goodguy

Mesajde proapis13 » 19 Feb 2012, 23:56

badguy_goodguy scrie:Azi au fost +6 grade , chiar +7 grade Au iesit pe undeva albinele afara?

Da,pe urdinis ;)
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde alt stupar » 20 Feb 2012, 00:18

kamy scrie:nu ma dumiresti si pe mine cate familii aveti de ati scris de atatea ori albine.albine.albine,pe forum si va asigur ca oricate familii ati avea o sa bag mai multe la iernat

sunt convins !
de fapt... e facil de bagat la iernat... dar ce te faci cand, in general, stupii se numara la... iesirea de la iernat ???
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde apis_argesis » 20 Feb 2012, 00:26

badguy_goodguy scrie:Azi au fost +6 grade , chiar +7 grade Au iesit pe undeva albinele afara?

la mine au fost +9 grade dar nu au iesit. le-am pus 500 gr miere deasupra cuibului la 50 de familii si mai am maine la inca vreo' 40. ( sper sa fie si maine cu peste +5)

au inceput sa depuna puiet si nu se deplaseaza dupa miere asa ca le dau eu la botu calului. deh, vara imi da ele , iarna le dau eu ;)
apis_argesis

Mesajde badguy_goodguy » 20 Feb 2012, 01:55

Cum izolati "ghemul" sa aiba cat mai multa caldura si sa sa creasca cat mai mult puiet? eu am podisor din sita de sarma ( peste sita am paturi, cartoane,etc) insa ... de la rama pana la sita sunt vreo 3-4 cm.. sa inteleg ca inca acolo jos ele sunt "in ghem" si ca chiar nu influenteaza cu nimic distanta dintre rame si podisor?

Toamna am scos rame din stup, si a ramas loc liber in goala. Ar trebui acuma sa pun ramene la loc (dincolo de difragma) pentru ca spatiul sa se umple, sa nu fie gol, deci mai multa caldura?

De asemenea am un stup batranesc pe 25 de rame.. (inca doarme) , si e vreo 10cm de la rame pana la "sita"

PS: La mine inca tavita e scoasa.. au loc de aerisier pe fundul stupului de aproximativ 10/10 cm
badguy_goodguy

Mesajde kamy » 20 Feb 2012, 07:45

kamy scrie:

nu ma dumiresti si pe mine cate familii aveti de ati scris de atatea ori albine.albine.albine,pe forum si va asigur ca oricate familii ati avea o sa bag mai multe la iernat

raspundeti va rog la intrebarea pusa ca sa nu raman cu impresia ca e vorba de alt stupar!
kamy

Mesajde ioanpuiu » 20 Feb 2012, 12:23

kamy scrie:... in timp ce desfaceam am obiceiul de pun mana deasupra cuibului si am constatat ca multe au ridicat temperatura in cuib si au puiet!

În 2009/2010 am iernat primul meu stup, am mai cumpărat doi în primăvară şi am prins ulterior patru roi naturali (nu de la mine, probabil că altcineva a prins roii mei) şi am intrat în iarna 2010/2011 cu şapte.
Entuziasmul fiind mare la vremea aia, am montat la trei stupi termometre cu senzorul de temp. deasupra cuibului, sub folie, unde l-am introdus printr-o tăietură de 1 cm.
Am monitorizat temp. între 15 noiembrie şi 15 aprilie.

Mă obişnuisem cu ierni blînde şi nu am mai făcut înregistrări în iarna asta,
acum îmi pare rău.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 20 Feb 2012, 12:37

Semnificaţia coloanelor de la stînga la dreapta:

- col. 1 ............data înregistrării
- col. 2 - 3 - 4... cei trei stupi monitorizaţi
- col. 5 ...........temp. exterioră în momentul înregistrării celei din stup
- col. 6............ora la care s-a făcut înregistrarea
Ce nu apare aici este coloana 7 care este una de Observaţii şi în care am notat date despre veme şi schimbări bruşte - hrăniri - zboruri de curăţire - apariţia polenului timpuriu - succesiunea înfloririi şi durata la fructiferi, alte obs. şi poze.
Fişiere ataşate
temp. deasupra ghemului.PNG
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde kamy » 20 Feb 2012, 14:25

ioanpuiu scrie:
kamy scrie:... in timp ce desfaceam am obiceiul de pun mana deasupra cuibului si am constatat ca multe au ridicat temperatura in cuib si au puiet!

În 2009/2010 am iernat primul meu stup, am mai cumpărat doi în primăvară şi am prins ulterior patru roi naturali (nu de la mine, probabil că altcineva a prins roii mei) şi am intrat în iarna 2010/2011 cu şapte.
Entuziasmul fiind mare la vremea aia, am montat la trei stupi termometre cu senzorul de temp. deasupra cuibului, sub folie, unde l-am introdus printr-o tăietură de 1 cm.
Am monitorizat temp. între 15 noiembrie şi 15 aprilie.

Mă obişnuisem cu ierni blînde şi nu am mai făcut înregistrări în iarna asta,
acum îmi pare rău.

domnule ioan puiu tot respectul pentru stupii dumneavoastra,pentru dumneavoastra si pentru ceea ce faceti,chiar va doresc sa ajungeti inaintea mea la 1000.pe mine ma intereseaza ce se spune nu conteaza cine spune cati stupi are,centrifuga a fost inventata de un copil care a primit cadou o bucata de fagure de la unchiul sau.ideea a fost preluata ulterior de toti stuparii.
kamy

Mesajde kamy » 20 Feb 2012, 19:22

kamy scrie:
kamy scrie:

raspundeti va rog la intrebarea pusa ca sa nu raman cu impresia ca e vorba de alt stupar!

va rog nu va mai chinuiti sa raspund sa nu raspund,intrebarea nu e actuala,am gasit deja raspunsul pe care tocmai dumneatale l-ai postat.dar va rog faceti-va un serviciu nu mai sariti la beregata ca nu santem in jungla eu nu ma supar da dupa cum vedeti nici dator nu raman.eu discut la fel cu cel ce are un stup ca si cu cel ce are 1000,prostii poate sa spuna si unul si altul,lucruri bune la fel.iar ca sa spargi gheata cu capul trebuie sa ai un dram de nebunie sa iesi din tipare.
va raspund la orice intrebare tehnica sant in masura sa va raspund daca nu asta e invatam toata viata si tot nestiutori ne ducem.
o seara placuta!
kamy

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR