vali.anghel scrie:Va rog sa ma ajutati cu ceva pareri daca binevoitiAzi am facut o verificare la ramele ce le-am pus la pastrare, iar cu unele si-au facut fluturii de cap. Am incercat sa le curat, dar pana la urma m-am hotarat sa bag cate o rama la fiecare stup, dupa diafragma...in speranta ca le vor curata albinele mai bine. Acum, nu stiu daca am facut bine...mi-e frica sa nu imprastie albinele oua de fluture si pe celelalte rame. Ce fac...le scot, le mai las? Multumesc
cristi_vidican scrie:Culege albina polen dacă n-are nevoie de el?
Cum adică să n-aibă nevoie?
Am observat următorul fenomen. La această dată, un stup avea foarte mult polen în celule. Fiecare ramă era bine completată și cu polen. La ceilalți, doar în limite normale, acolo unde-i este locul. Primul stup e un BK, care mai are încă 1 ramă cu puiet în toate stadiile. BK încă mai împinge puietul. Ceilalți nu mai au deloc puiet. M-am gândit că acel polen a fost strâns pentru puietul care va ieși și va trebui să se pregătească de iernare.
De ce ceilalți stupi nu au aceeași cantitate de polen? Dacă în natură există sursă
thomas scrie:Am mai multe rame cu miere pe care albinele n.au reusit s.o capaceasca decat intr.o mica proportie. Le.am scos din stupi fiindca nici nu prea au mai vrut sa le curete dupa diafragma..
Ma gandesc sa le pun la toate familiile deasupra ramelor, pe orizontala, in loc de turte, pana vin temperaturile scazute.
Ce parere aveti, ati mai incercat careva in perioada asta?
cosming scrie:Eu ramele le stivuiesc in corpuri etajate si in corpul de jos pun un servetel imbibat in acid acetic glacial
Kodrea scrie:Prima zapada 2014 !!
imih scrie:...
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 20 vizitatori