Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Bilant pierderi(mortalitate) la mijlocul iernii

Mesajde Florin Dobre » 16 Feb 2017, 23:00

florin trintoru scrie:Voi înțelegeți ceva ca io cu albinele mele nu

Poate intelegi citind poza... :)

Avem o colonie stransa la 4 rame cu puiet.
Avem 3 optiuni in foto:
-punga cu sirop pe rame;
-rama cu miere dupa diafragma;
-punga cu sirop si rama cu miere dupa diafragma.

Sa presupunem ca nu-ti plac pungile si diafragmele. :)
Scoti diafragma si alipesti rama cu miere LA cuib..."bagi rama cu miere langa ultima rama cu puiet".
'Nteles?! :)
Fişiere ataşate
4 rame cu sirop.jpg
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Florin Dobre » 16 Feb 2017, 23:03

florin trintoru scrie:Poate explicați dvs ce a-ti inteles,poate așa înțeleg și eu ,e am coroane deasupra puietului la cele trei rame lateral stinga si dreapta am păstură si polen de ce să bag rama cu miere

CSF? NCSF! :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde florin trintoru » 16 Feb 2017, 23:16

Ce stimulare cu sirop ,să maninc sirop cu miere de salcim ,la Miere trebuie să te uiți după bula din borcan ca la telenovela ,am dat unui vecin un borcan de salcim si zice ,ba io am luat o miere di piața Mare Craiova, a m miere ,ia pe asta si vezi daca e la fel ,aia era sirop nu miere ,a văzut diferența ,a inteles acum ce înseamnă să nu dai sirop
florin trintoru

Mesajde gorjeanul » 16 Feb 2017, 23:24

Pai tu crezi ca de la sirop nu era mierea buna?!!! Ala in piata i-a dat zahar invertit.
gorjeanul

Mesajde Florin Dobre » 16 Feb 2017, 23:27

florin trintoru scrie:Ce stimulare cu sirop ,să maninc sirop cu miere de salcim ,la Miere trebuie să te uiți după bula din borcan ca la telenovela ,am dat unui vecin un borcan de salcim si zice ,ba io am luat o miere di piața Mare Craiova, a m miere ,ia pe asta si vezi daca e la fel ,aia era sirop nu miere ,a văzut diferența ,a inteles acum ce înseamnă să nu dai sirop

Unde dai si unde crapa... :lol:
Sa nu cumva sa le stimulezi in dezvoltare...nu, nu. :shock: Si cu siguranta vei avea ditamai bula in borcanul de salcam...vei avea in borcan mai mult ''bula" decat miere de salcam. :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde gorjeanul » 16 Feb 2017, 23:30

Crezi ca de la 3-4 pungute cu sirop nu era mierea buna? Ala in piata i-a dat sirop invertit.
gorjeanul

Mesajde Florin Dobre » 16 Feb 2017, 23:39

dan pescarul scrie:Dacă văd , inainte de salcîm, că albinele fac rezerve din siropul pe are-l dau, modific ceva...

Unde sa faca rezerve?! Scopul este ca siropul ala sa se duca in puiet...pana spre rapita. Cand stupul a ajuns cu catul pe el, adio sirop...intervin doar daca le sufla foamea in tergite. :?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde gorjeanul » 16 Feb 2017, 23:55

Pacat ca s-a dus la culcare, mai invatam si noi cate ceva...
gorjeanul

Mesajde mellis » 17 Feb 2017, 01:23

florin trintoru scrie:Ce stimulare cu sirop ,să maninc sirop cu miere de salcim ,la Miere trebuie să te uiți după bula din borcan ca la telenovela ,am dat unui vecin un borcan de salcim si zice ,ba io am luat o miere di piața Mare Craiova, a m miere ,ia pe asta si vezi daca e la fel ,aia era sirop nu miere ,a văzut diferența ,a inteles acum ce înseamnă să nu dai sirop

Zici sa nu stimulezi albina primavara pt ca storci sirop?
Asta-i o gluma buna...mai bine te lipsesti de puietul castigat ...ai stors miere de la pomii fructiferi..???
Stimularea este bine definita in carti si difera mult de complectare...
Cei ce baga siropul pe o parte si scot miere nu fac STIMULARE..ci SIMULARE...
Sanatace ..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde naury » 17 Feb 2017, 02:32

io nu sint de acord cu zisele de la 23 40.Cind are sub 4kg miere familia intra in stres,familia raspunde cu atit mai bine la stimulare cu cit rezerva se apropie de10kg.Trebuie sa definim cintarul adevarat = cantitatea de miere si care cu nEctarul sau siropul care intra tre sa fie in crestere nicidecum sa scada.In ajunu salcimului tre sa avem cuibu plin pt ca nectaru sa fie pus direct in cat ,nu bucatarit prin cuib.Si virtute.
naury

Mesajde florin trintoru » 17 Feb 2017, 07:55

mellis scrie:

Zici sa nu stimulezi albina primavara pt ca storci sirop?
Asta-i o gluma buna...mai bine te lipsesti de puietul castigat ...ai stors miere de la pomii fructiferi..???
Stimularea este bine definita in carti si difera mult de complectare...
Cei ce baga siropul pe o parte si scot miere nu fac STIMULARE..ci SIMULARE...
Sanatace ..
nu am stors de la fructiferi am lăsat mierea in cuib să să se dezvolte natural puietul ,si sa nu dau sirop să uzez albina
florin trintoru

Mesajde alt stupar » 17 Feb 2017, 10:21

Aproape ca... inclin sa-l cred pe Florin Trantoru =))
Adica... siropul de stimulare ar fi ca un fel de ajutor social. Pe langa ca, odata ce le stimulezi, se inmultesc ca proastele si se-nvata si lenese, mai ies afara din lada doar la plimbare, ca rost ar mai avea sa se munceasca din moment ce posmegii-s muieti in hranitoare ?
Plus ca, nemaifiind nevoite sa-si caute hrana din surse florare, li se atrofiaza si creierul si la salcam devin incapabile sa mai depisteze floarea !
Asaincat... ACESTA E SECRETUL CULESULUI. Degeaba ai la salcam lada plina de albina lenesa si proasta, mai bine ai patru rame darrrr... alea culeg de rup !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde csaa » 17 Feb 2017, 10:28

Eu stimulez (una sau doua stimulari primavara- 300-400 ml sirop 1/1) pana cand incepe sa infloreasca corcodusul. De regula dupa aproximativ doua saptamani infloreste rapita si dupa alte 10 zile salcamul in sat. Nu am vazut sa fie puturoase
csaa

Mesajde gorjeanul » 17 Feb 2017, 10:41

Omul cat traieste invata.Eu am inteles ca e bine sa fie rama plina de jos pana sus cu puiet, si daca se poate fara sirop in stupi ca intra in miere. Si eu ca fraieru dadeam sirop primavara ca sa se dezvolte. Deci se poate si fara mancare si sa avem dezvoltare.
gorjeanul

Mesajde gaboreugen » 17 Feb 2017, 10:57

alt stupar scrie:Aproape ca... inclin sa-l cred pe Florin Trantoru =))
Adica... siropul de stimulare ar fi ca un fel de ajutor social. Pe langa ca, odata ce le stimulezi, se inmultesc ca proastele si se-nvata si lenese, mai ies afara din lada doar la plimbare, ca rost ar mai avea sa se munceasca din moment ce posmegii-s muieti in hranitoare ?
Plus ca, nemaifiind nevoite sa-si caute hrana din surse florare, li se atrofiaza si creierul si la salcam devin incapabile sa mai depisteze floarea !
Asaincat... ACESTA E SECRETUL CULESULUI. Degeaba ai la salcam lada plina de albina lenesa si proasta, mai bine ai patru rame darrrr... alea culeg de rup !

Incredibil ce am ajuns sa citesc....!!! :o Am ramas fara cuvinte...
gaboreugen

Mesajde mellis » 17 Feb 2017, 11:16

Eugen,

Daca ar disparea sarcasmul, lumea ar fi mult mai trista.
Trebuie sa stii sa citesti printre randuri - si sa ineveti pihologia inversa...
Crezi ca daca ii spunea trantorului ca este bine sa ai multa albina-n stup are vreun plus la cules?
Crezi ca ar fi contat acest sfat?NU!
Infometarea face albinele dornice de cules, si culeg mai mult decat cele multe si satule..ca-s prea grase,nu trase printr-un inel ca Fat Frumos.. ;)
Sanatace..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR