alt stupar scrie:Aproape ca... inclin sa-l cred pe Florin Trantoru =))
Adica... siropul de stimulare ar fi ca un fel de ajutor social. Pe langa ca, odata ce le stimulezi, se inmultesc ca proastele si se-nvata si lenese, mai ies afara din lada doar la plimbare, ca rost ar mai avea sa se munceasca din moment ce posmegii-s muieti in hranitoare ?
Plus ca, nemaifiind nevoite sa-si caute hrana din surse florare, li se atrofiaza si creierul si la salcam devin incapabile sa mai depisteze floarea !
Asaincat... ACESTA E SECRETUL CULESULUI. Degeaba ai la salcam lada plina de albina lenesa si proasta, mai bine ai patru rame darrrr... alea culeg de rup !
Există și reversul medaliei...
S-ar părea că s-a descoperit cauza principală a CCD-ului.
Cum se poate ca albina să dispară toată în 2 săptămâni?
Păi simplu! Albina era învățată cu sirop. Apicultorul nu le-a mai dat 2 săptămâni sirop și albinele au plecat toate la cules, să nu moară de foame.
Și nu s-au mai întors. Că au zis ele: de ce să ne mai întoarcem la un apicultor zgârcit?
Așa că au plecat toate la DM, în stupii lui. Așa se explică de ce are el atât de multă albină, iar noi așa de puțină.
P.S. Adi, zi-o pe aia cu ghemul care trebuie să primească iarna câte un șut să se înfoaie și să ajungă la miere.
Le-am povestit-o unor prieteni. Am râs toți cu lacrimi.