proapis13 scrie:In mod normal mugurii florali la salcam se formeaza in lunile iulie-august ale anului curent pentru anul urmator.
Formarea acestor muguri este determinata in principal de precipitatiile cazute in aceasta perioada.
Lipsa precipitatiilor in aceasta perioada duce la subdezvoltarea mugurilor sau la lipsa acestora
salve

În 2011 a fost o secetă cruntă. Atunci se vorbea (și PAB și nea Gică) că datorită ei în 2012 nu va fi salcâm și tei. Diferențele dintre ei erau date de luna în care considerau că se formează mugurii pentru anul următor. Am băgat la cap discuția și am zis că vom vedea în 2012. În 2012, unde nu a fost afectat de îngheț a fost un salcâm de toată frumusețea. Producția, cât ne-a lăsat vremea, a fost foarte bună. Și teiul a dat o producție bună în zonă în 2012.
Nu trag concluzii definitive, dar la mine nu s-a confirmat principiul acesta.
Anul trecut, în notările mele, în 8-9 aprilie au fost temperaturi sub 0 grade noaptea. Prunul începuse să înflorească pe 7 aprilie.
Unde a prins înghețul, salcâmul n-a mai înflorit. Zonele mai scutite de curenți de aer au avut floare la salcâm.